Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Да. Нема друг начин.
    За најсигурно провери на сајтот на нашата пошта. Збунувачки некако пишува.

На Евроазија и chadorche16 им се допаѓа ова.
  2. Husky lover

Husky lover Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Имав порачано неколку работи од алиекспрес уште во април на сајтот на пошта ми дава дека се во вреќа во Унгарија, а рокот е до 28 јуни, што да правам како да го контактирам испраќачот?

3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Ќе стигне, не се секирај. Читајте погоре што коментираме цело време уназад со месеци, доцнат пратките многу.
    Ако се плашиш дека нема да стигнат, отвори диспјут, нема што да го контактираш испраќачот ама па у последно време и они више тешко рефундираат, јасно им е дека во нашава пошта и во унгарската е хаос и ги држат пратките со месеци.

4. chadorche16

chadorche16 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    192
    И јас сум во иста ситуација.Минатава недела требаше да стигнат,ни трага ни глас...
    Се надевам дека ќе стигнат,според али заглавени се еден месец во унгарија,ако стигне нешто пиши..

5. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    938
    Порано стигуваа на време сега ќе помине времето и сеуште не се доставени а пишува дека се во Мк.
    Да ги барам во пошта кај нас или да отворам dispute?

6. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    18.090
    На ден на истек за достава се во македонска пошта т.е. во Скопје. Денес ми се доставени.
    На минатите отворив диспјут, ми рефундираа.
    Овие ги оставив реков ситно е да видам дали воопшто ќе стигне или не. Стигна се, само со 3-5дена каснење од предвидениот рок.

На Slow18184 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Па поише ќе да е од 3-5 дена, барем кај мене, од коа почнаа вака да каснат.
    Ама дека стигаат, стигаат у право си.

8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.562
    Почекај малку, јас имам често нарачки што доцнат и повеќе од 2 недели над крајниот рок. Ако не стигне пример и тогаш отвори dispute. Иако голема е веројатноста дека се во некоја вреќа во пошта, бидејќи ги мрзи да ги достават на време. Досаѓај им у пошта, моите дури се знаат со сите у пошта бидејќи нон стоп некоја нарачка не ја вадат од вреќи со недели

На Slow18184 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. little women

little women Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    468
    Jas imam napraveno nekolku naracki od Ali dve mi gi dostavija t.e jas vo posta bev i gi zemav a nekolku nitu mi se javija nitu nisto i na kraj svativ deka od postata gi kradat nenormalno.. i od mnogu bliski razbrav deka im se ukradeni pratki i od poranesni vraboteni vo posta doznav deka gi proveruvale ako im se svigjale si gi zimale i vikale ne se stignati ako ne gi dostavuvale.

10. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^ |(
    Meне никогаш од пошта не ми украле,а преку 10 години нарачувам.

Инаку,пратки од април ми стигнуваат денеска и еве утре гледам дека ќе ми стигне.Не е до нашата пошта,во Унгарија ги задржуваат два месеци.Штом стигне во Скопје,следниот ден ми ја носат во мојот град.

Ако знаете да ги следите(оти гледам дека голем дел не знааат) штом стигне кај нас,одете со тракинг бројчето на пошта и ќе ви ја дадат.

На Mrs. right, little women, chadorche16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. little women

little women Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    468
    Zavisi od koja posta podigas.. jas kazav od iskustvo sto ne znaci deka segde e isto..

A isto ne se dokazav vo tie dve naracki sto gi podignav ne mi bea site naracani raboti dadeni samo nesto..

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Жени јас сеа од скоро почнав да нарачувам преку али и не сум добро упатена.
    Што сначи кига преку сајтот на нашата пишта стои ставено во вреќа за излез?

Значи рокот за достава ми измина, на сајтот стои дека е во вреќа за излез јас го немам добиено производот а од пошта ми велат дека е во транзит.
    Притоа од али не можам да направам рефундација на средставата бидејќи ми вели дека е во транзит.

Како отварате диспјут?

13. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    Леле и јас чекам неколку работи од средина април. За едно добив назад пари, другиве потешко ама ако викате стигаат, ми дава надеж(fingers)

како пишав гледам ми ѕвони дечкото од пошта се ми стигна
    Работава се пожалив и тргна.

Последна измена од модератор: 14 јули 2023
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    3.949
    Ќе почекат да истече времето за достава, па ќе отвориш dispute.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    114
    Дечки сакам нешто да порачам (прв пат) ама сум голем скептик и ми е страв да не ми ја злоупотребат картичката. Два производи се и вкупно некаде коштаат околу 350денари. Само кажете ми, нема да ми повлечат повеќе пари така?

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Нема. Ама не знам зашо последниве пати, пример вредноста на производот е 200 ден. и толку повлекуваат од сметка ама по некој ден гледам уште нешто ситно повлечено е од сметка, некои 5-6 денари, дали тоа банката зима провизија за трансакцијата не знам, имам приметено неколку пати такво нешто, а не сум се распрашала во банка што е работата.
    Инаку сигурно ти е да порачуваш од Али, само најдобро би било да си отвориш посебна картичка која ќе ти биде само за онлајн купувања и на неа ќе си префрлаш пари, најсигурно е тоа.

На Kjutche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    853
    Можеби тебе не ти се случило ама крадат и во пошта,барем порано крадеа ,сега порачувам помали и не толку вредни работи,досега два мауса и една блутут слушалка ми ги украдоа во пошта со сигурност,кога стигнаа тука им се изгуби трага.Не збориме за централна пошта и за Скопје,туку за локална пошта од населба и во помал град..

18. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Дечки, само што нарачав нешто прв пат. Некој да ми каже дали ми е извршена нарачката и во следниот период каде можам да следам до кај ми е стигната?
    Screenshot_20230717-144152_Gallery.jpg

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Да, си нарачала, сеа кје почекаш дур ја пратат некој ден. Следи ги на апликацијата ама тие податоци не се баш веродостојни, затоа за едно 2 месеци посетувај ја одвреме навреме страната на пошта и кје знаеш дали е стигната.

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Ми помина времето. Како се отвара?