Баш сакав да пишам тука -Шефе луѓе се жалат на пошта.мк ги пишува испорачани пратките ,дома не им стига. - Бутни системот таму ,ко ќе сака поштарот ќе отиде .
И Алиекспрес почнаа да зезаат глеам, еве првпат да ми одбијат рефунадација, а пратката ја нема повеќе од 3 месеци, истече и рок и све.
И кај мене е така. Цело време нешто не им функционира. Едит: се вратило во нормала, до пред пола саат беше така.
Мене еве сега ми профункционира, инаку нешто не работеше ни вчера кај мене. Од почеток на мај ми стигнале тек сега пратки. 3 месеци.
Диспјут не е за откажување нарачка, туку за да ти рефундираат средства ако не ти стигнала пратката. Да откажеш, тоест уопште да не ја праќаат моеш само додека не е испратена после тоа не. Оди во orders па избери го производот за кој сакаш рефундирање и ќе ти ја даде опцијата returns/refunds па внеси таму што бара за да ја започнеш постапката. Инаку мене глеам ми одобриле рефундација, џабе ги искарав, зашо првично стоеше дека нема да ми рефундираат после глеам се согласиле.
Zdravo pratkata vika deka e stasana na 27 ama mi nema nisto stignato treba vo posta da otidam ili da pocekam uste ?
Може поштарот ја зел па ќе ти ја донесе деновиве, но во секој случај иди во пошта со тракинг бројот и барај ја, штом пишува дека е во пошта, таму мора да е.
некој да ми пише да ми објасни како се порачува, прв пат сум таму т.е сакам да нарачам, не можам да се снајдам никако..