Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Каква картичка се бара јас имам само трансакциската и Банкоматна мислев дека тие броеви трееба..Не знам стварно шо бара го пишувам тоа позади, CCV Не сака

2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Многу едноставно. Прво ја симињаш апликацијата или го отвараш сајтот, се регистрираш.
    После се најавуваш и внесуваш твои лични податоци и број на картичка, све што ти бара.
    Имаш огромен избор на секакви продукти, одбираш тоа што сакаш да го порачаш, го ставаш во кошничка или пак одбираш „купи сега“, одбираш метод на достава, дали со фри шипинг ако постои како такво, дали со стандарден или брза пошта, внесуваш податоци за картичката, доколку веќе не ти се зачувани и ја одбираш опцијата „плати“. Тоа е тоа. После ти стига на мејл потврда дека успешна е трансакцијата, селерот има рок неколку дена да ти го испрати производот, од кога ќе го испрати пак стига мејл со известување и ти дава тракинг број за да ја следиш пратката. Потоа од време на време пуштаа мејлови со апдејт, додека пратката е во транзит но не се баш точни тие податоци. Следи ја на сајтот на македонска пошта повремено.
    Ама имај во предвид дека многу се чека за достава, пратките со фри шипинг ги нема по неколку месеци, додека оние со побрза достава знаат и за две недели до 20 дена да стигнат, зависи.
    Само штом прв пат ќе порачуваш, читај внимателно рецензии од купувачи, подобро не порачувај од селери со низок рејтинг и оценка или производи за кои нема никакви информации и слики и коментари од други луѓе, за да избегнеш разочарување.:)
    Провери убаво, да немаш грешка некоја во броевите или да е истечен рокот на картичката.
    Ако се е во ред не би требало да не ти ја прифати. Дебитна ти е, Виза, Мастеркард?

На tanjita, Mrs.Precious и Nataalija44 им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Провери убаво, да не е истечен рокот на картичката.. Можеби некоја бројка грешиш при внесување , а па може и да ја немаш доволната сума на пари која треба да ја повлечат. И CCV е трицифрениот број кој го пишува на обратната страна. Ако се ова ти е океј, не би требало да има проблем при наплаќање.

4. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Што значеше статусот "arrived at linehaul office" ?

5. kobe

kobe Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    It means it is transfered to a company/service provider which will transport/haul it to another location (like airport, warehouse or train cargo station).

6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    Дали отприлика некој знае колку чини да се завери тоа полномошно?
    Имам нарачано ствари за смешни суми од по 3-4 доларчиња и по се изгледа ќе стигнат додека сум на одмор. Не знам колку ми се исплати да го правам тоа полномошно.

7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Дома никој нема да има ?
    Мене ми давале пратки со исто презиме.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    Ќе има, сестра ми ќе биде дома, ќе ѝ ја оставам јас мојата ЛК ама ми рекоа не давале пратки така...

9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Којзнае и дали ќе стигнат ко шо каснат, може ќе се вратиш од одмор па дури тогаш да стигнат, многу се влечкаат ама претерано.

Ако се ситни пратки нели ги носат до дома.
    Не знам како се договарате со поштарот, ако живееш у зграда не ги остава у сандаче? Или пак може ќе ги украде некој така.
    Ја у куќа сум и секад ги остава надвор, на тераса која е отворена дури не се ни јавува, така се иаме договорено и до сеа ни ги зел некој ни ништо, ги добивам најнормално.
    Друга работа, може да пратиш некој у пошта со твоја лична карта да подигне ама мислам треба иста адреса да иматe или презиме, сум подигала така.
    Плус тракинг бројот ќе го покаже, ако сакаат без проблем ќе ја дадат.
    Кој тоа рекол? Сум подигала ја, подигале у мое име исто со лк.
    Работата е шо како се расположени, ако не се може да го тупат ама кај мене у пошта до сеа еве неколку пати без проблем ја дале.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    Ехеее, поштарите кај мене се хит :D
    СЕКОГАШ ми ги носат во пошта, дури и да е некоја најобична маска за телефон која инаку ја собира во сандаче. Живеам на повисок кат и немаме лифт и не се качуваат, полесно им е картонче да остават.

На Осе и Mrs. right им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    Можеш да одиш во пошта и да ги побараш. Често вака се случува, и мене и на мои блиски, пишува дека се стигнати а поштар иде многу подоцна. Еднаш, таман ќе одев во пошта да прашам за 3 пратки што доцнат, баш истиот ден се погоди сите 3 да ги донесат. А порачани на различен датум, нема шанси одеднаш да се стигнати трите. Си ги чуваат во пошта, којзнае. :^)

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    А која им е логиката, кога више го собира у сандаче, а и онака имаат обврска картонче да остаат?
    Кој ги тера да се качуваат. Барем ситните што ги собира можат да ги носат. Ама не, тешка е изглеа пратката еден тон..

Ја изглеа иам среќа шо носат нонстоп до дома па не се нервирам, ептен ако е некоја погломазна па да остаат картонче, зашо не ми е ни баш блиску поштата па да идам наваму натаму цело време.
    Не ги носат у таа локалната што е најблиската него у пошта 3.
    Добро сеа периодов па и не ни иам пратки, тие шо стигнаа нарачани од пред 3 и нешто месеци, а ми рефундираа,:D не сум ја крива, помина и рокот и не ни планирам веќе да порачувам, преспора достава, не ми се чека толку.

13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас ни л.к немав едноставно една до др беа пратките ме праша дали сме роднини дека иста адреса и презиме и ми ги даде. Друг пат во иста пошта за ист чоек ми рече не може ... фактички како се расположени му иде.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Зошто пред да го нарачам производот ми пишуваше дека ќе го пратат преку Yanwen economic, а кога го нарачав сепак ми стигаат статуси и стои дека е пратено преку cainiao?

15. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Што значи ова? Стигната е кај нас? Screenshot_20230809-153611_Chrome.jpg

16. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mrs.Precious

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Ќе ми стигне следно известување кога ќе можам да ја подигнам?

18. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    Да да, само не знам точно кога, со нашиве пошти може и до месец дена да ти стои во Македонија.

На Осе и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  19. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    121
    И кај мене така.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Бела Луна