Поштар кога прашав ми рече дека не е уште во пошта ама не знае што значи. Инаку имам од пратки кои се со таков статус од јуни.
Здр нарачав две нарачки за кои пишува дека ќе стасаат за некои 75 дена... Значи може и порано така? Некој искуство за колку дена може да стаса.. И каде да ја следам пратката да знам до каде ми е
Ич да не се секираш, за минимум 3+4 месеци ке ти пристигнете, ако ти е пуштена преку Унгарија особено ако е со UBxxxxxxxxxxHU
Повеќе од 3 месеци чекам една нарачка,дојде до Унгарија и одттогаш и се губи секаква трага. Веќе не се ни надевам дека ќе стигне..
Мене ми стигнаа денес, а нарачани во мај, јуни.. Ужас се унгарциве за две недели скоро стигнаа во Унгарија и таму стоеја месец и половина..
Да, и тоа минимум 3 до 4 месеци. Не му се губи никаква трага, туку за тие пратки нема никаков реален Update до каде се, едино ке добиеш реален Update, само кога ке го помине скемерот во Македонија. Не стојат Унгарија, туку кизнај каде во Кина(некое пристаниште или нешто слично, чекаат да ги блесне светлина )
За сите што се редовни муштерии онлајн и имаат мака со следењето на пратките преку сајтот на Македонски Пошти, пред некое време решив да изработам апликација за лесно следење на пратките кај нас. Апликацијата е моментално во бета верзија, и истата може да ја пробате преку TestFlight за iOS на линкот тука. Апликацијата е преведена на Англиски, Македонски и Албански. Нема потреба од никакво регистрирање или најавување, и сите податоци се чуваат на вашиот уред Можете да додавате, менувате и бришете пратки, како и да ги пребарувате Информациите за следење што се враќаат од нашата пошта, пробав да ги преведам во нешто поразбирливо Имате светла и темна тема ... Апликацијата ќе биде и официјално пуштена (после бета верзијата која е достапна за сите на iOS преку линкот погоре) за некое време кога ќе доиспеглам некој работи (најверојатно за недела две, а ако се е ко што треба на 03.09.2023 би била пуште и на AppStore за iOS и на PlayStore за андроид). Пробајте ја бета верзијата и пуштете фидбек за истата. Поздрав.
А точни ќе бидат информациите за статусот на пратките зашто и на Али нели има апдејт повремено но не е баш точно? Не можам да ја пробам, неам Ајфон, секогаш ги дискриминирате Андроид корисниците, мала шала.
Heey lugje mislam deka napraiv greska..ne znam dali ja vrativ nazad narackata...otidov u toa shoping li kako beshe , i kliknav na confrim sega ne znam bas ne mozam da otvoram...i pokazuva deka sum naracala 1 nesto, a sakam i drugoto da mi stasa sto da napravam pomoss nekoj? Sum kliknaala deka sum ja primalaa narackata a ima uste 20 dena za da stasa 30...kako sega toa da go sredam??
Имам нарачано 6 пратки и на сите им стои статус дека се ставени во некаква вреќа. Нарачани средина на јули. Ај ве молам просветлете ме каква е таа вреќа и каде, кога да ги очекувам стварно не сфаќам.