Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
  2. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    69
    Линк од црни стегачи за коса не многу тенки амааа убави ,досега се што порачав не изгледаше како на слика

3. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    2.956
    дали ако не ви пристигне пратката до предвидениот датум барате рефундација?
    уште ми се заглавени во Унгарија..

4. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.130

Кога ги имаш нарачано и што пишува, до кога треба да стигнат, до кој датум?

5. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    2.956
    на 27 ноември се нарачани, а треба да стигнат до 10 јануари, стои Received by local delivery company HU.
    Зборот ми беше после колку време барате рефундација и дали е можно да го променат предвидениот датум?

6. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.130

Можно е да го променат они, да. Јас понекогаш знам да бидам лош, особено кога нештото ми било планирано за подарок и барам поврат на средствата, без да им дадам можност да продолжат рок на достава. Зашто, и во тој случај, не е сигурно дека ќе стигне. До душа, над 100 ствари имам нарачано од таму, само 2 ми немаат стигнато.

На Mumoftwo30, Снегулк@23 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Ооо па тие каснат со месеци, ја знам дека кога ти стигаат од Унгарија чекаш 3 месеци. И сто пати рокот го продолжуваат, тоа е тоа. Ја затоа више не порачувам, скроз изгубив желба, не ни отварам више Алиекспрес, ми помина меракот. За стигање ќе стигне туку ќе се изначекаш.

А имаше рок 75 дена мислам беше, ако не ти стигне да бараш рефундирање иако и сеа можеш. Ако те фати инат, слободно барај си ги парите, па шо, ќе се заебаваме со месеци, нема смисла.

На Снегулк@23 и theunforgiven им се допаѓа ова.
  8. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.130

Не знам до што е, ама мене никогаш ми немаат доцнето, секогаш доаѓале во предвидениот рок. До среќа ли е, кој знае... Еве баш сега чекам 10 работи да ми стигнат, уште недела дена фора имаат.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Како е можно? Исто од Унгарија?
    Никад не ми стигале на време тие.
    И порано коа беше Латвија земја транзит за месец или месец ипол стигаа, пак со каснење ама не колку сеа, под 3 месеци не било.

10. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    189
    Последниве месеци многу каснат незнам дали е до нив или до нашава пропадната Пошта, битно многу се чека. Јас има порачано десет работи на 11.11 кога им беа попустите, до сега само две ми се стигнати. И не претерувајте инати ве фаќало и незнам што рефундации да сте барале, кај за ефтини пари купувате работи што се дупло поскапи тука, па уште љитина покажувате.

На Bitter-Sweet, Alex.T, CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Па ќе си чекате, сигурно не ви текнало само на вас за попусти да купуете.

Какви сме станале, мислиме од денес за утре некоја глупост шо не ни треба, пример менѓуши за дваес центи од Кина или од Тунгузија мора - и може да стигне...

Ја само еднаш барав, оти никад не ми ни стигна едно шише шо си нарачав пластично, и тоа оти не беше евтино...

На Alex.T, Maca Macka, Снегулк@23 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Јас многу нешта сум нарачувала и сите ми стигнувале обично два-три дена пред предвидениот датум што го пишува кај нарачката. Секогаш дома на врата ми ги оставаат. Е сега маски за телефон имав нарачано и требаше да стигнат до 28 декември, јас си ги очекував два-три дена пред тоа ама уште не се стигнати. Ама 3 месеци никогаш не сум чекала за да стигне нарачката.

На Снегулк@23, theunforgiven и Mrs. right им се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Ама не беше само коа се попусти, коа и да нарачував иста песна беше.
    Многу долго у Унгарија ги држат па после и кај нас па у пошта и поминува време.

Иначе ако си одбереме со поскап шипинг стига релативно брзо, знам дека се циганчев и нејќев да плаќам достава јбг.
    Не знам. Одамна неам нарачано ништо, има поише месеци ама не е пред сто години. Толку долго чекав од коа се префрлија од Унгарија да транзитираат, пробиваше рок за достава, па селерите и два пати знаеле да продужат рок.
    За стигнување, стигале, една само ми нема стигнато ама пошо таа уствари не беше ни пратена, преваранти некои беа, нема везе, ја откажав тогаш.

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.130
    Искрено, немам приметено Унгарија дека пишува некаде на пратките. Секогаш е Латвија. Никогаш не сум чекал подолго од 2 месеци, а и толку многу ретко.

Зошто еВтини ствари мислиш дека сите купуваме постојано? Меѓу еВтините, јас имам нарачано неколку прилично скапички производи (дигитален таблет за цртање, скапи слушалки, надворешна батерија за полнење...). Секако дека не барам рефундација на нешто што чини 10 денари иако, нели, и тоа се пари. Мислам, мое право си е, како купувач. Дали исто сметаш дека секогаш треба да оставаме позитивна оценка, откако ќе го добиеме производот, а не е онаков каков што го прикажуваат/опишуваат? Во ред е да се зезаат со нас, да ни продаваат еВтино а ѓубре? Јас тие пари сум си ги заработил и сакам да си ги потрошам на правилен начин. Не можам да ги фрлам. Крај краева, не нарачувам само едно нешто од 20 денари. 20 работи по толку се 400 денари. Тоа, за мене, е солидна сума.

Кој станал таков? Од каде ти се тие податоци дека некој чека глупост што не му треба, пример менѓуши за дваес центи од Кина или од Тунгузија? Јас не видов таков пост тука. Па и ти каква си станала! Или, таква си била? Зошто си барала рефунд за таква глупост што не ти треба?

На poi, lovely91, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.822
    Допаѓања:
    3.893
    И мене исто
    Мислам дека до нашата пошта е зависи која општина сте

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    20.686
    Во село живеам, и тука си имаме пошта и наш поштенски код така да него го имам ставено во адресата. Сигурно затоа и немам некој проблем.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    2.159
    На линкот:
    https://www.customs.gov.mk/mali-pratki.nspx

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Над 35€ мислам се наплаќаше, но мене кога сум порачуваа нешто поскапо ми пишувале дека е подарок, или намерно пишуваат пониска цена на пратката.
    Пробај прво да прашаш кај селерот во порака која цена ќе ја напишат на пратката и дали може да ти пишат цена што тебе ти одговара.

19. Daniiii...

Daniiii... Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo. Mi treba pomos imav poracano od aliexsspres pratkata pisuvase deka e vo Ohrid no od posta ne me kontaktiraa deka treba da si ja pogidnam. Posle nekolku dena mi pokazuvase deka e vratena? Kade moze da se pozalam da mi ja pratat pak ili da mi gi vratat parite? Vi blagodaram mnogu

20. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    381
    Оди на продуктот, отвори и види ја продавницата. Треба да им кажеш нив и да си побараш рефундирање на средства.