Мене сите ми стигнаа што ги имав нарачано на 1ви ноември. Исто како една членка поназад ми рекоја да отворам dispute и ми рефундираа парите, по 3 дена ми стигна и пратката...
Ако вака на сите ни ги праќаат работите и ни ги враќаат парите ќе не стават на црна листа.Јас откако ќе ми стигне нарачката им плаќам а да не ми пратат ништо.Не е фер ни они да се во загуба.
Македонче... Некои намерно го прават тоа... После плачеме зошто немало ова, зошто немало она во Мк. Епа нема оти балканското во нас е ако може тоа што е 1 долар да го земеме бесплатно
Јас овака им пишувам и ми го продолжуваат protection period-от за да имам уште заштита и ако не стигне да ми ги вратат парите. Hi, I still haven't received the package, and it's still in transit. I know there has been a massive delay with packages in Hungary, and I know it's not your fault. However, the protection period is running out. Could you please extend the protection period so I don't have to open a dispute?
Најстарата пратка што ја чекам моментално е од 14ти ноември. Веќе автоматски ми се потврди дека е примена, а и уште една ќе ми биде автоматски потврдена за 2 дена. Не би да барам рефундација, ќе стигне пратката, иако подоцна. Не знам точно ни каде е, на апликацијава на Алиекспрес пишува дека е во Мкд, а на сајт за следење пратки пишува дека е во Унгарија. Во пошта пишува дека нема податоци. Истото беше со друга пратка, само што ми се потврди автоматски, ми ја донесоа истиот ден, а немаше податоци дека е во Мк пошта воопшто. Во меѓувреме ми стигнаа други пратки што ги порачав после овие. Ќе стигнат сигурно. Не знам што е проблемот, некаде велеа немало поштари за достава на пратките ама не може низ цела држава да нема. Како и да е, мислам дека најдобро е да чекаме и да контактираме испраќач, а не да бараме веднаш враќање и рефундација.
Jas ne znam sto bidna ovoj pat so pratkite, naracani kup pratki pocetok i sredina na noemvri i nisto ne stiga
Скоро читав статија на некој портал дека главен проблем е поштата во скопје,имале мн пратки од Али а тие немале доволно капацитет да ги достават сите толку брзо,и пишуваше дека од Али ке може да нарачуваме ама ќе ни забранеле од таму да правиме рефундација(повраток на средствата)...
После короната немам добиено пратка од Али за помалку од 3 месеци, еден период воопшто не нарачував само ради ова сега нарачав пак ноемрито за време на попустите на последниве нарачки на сите им направив рефунд ради што веќе е февруар а тие се нарачани од ноември. Знам дека грешката не е до нив и пак идат пратките плус прочитав на инста на стори од некој профил дека од Али се жалеле од нашата пошта и дека од мк добивале најмногу барања за рефунд па ќе гледале да ги праќаат по нешто дрго кога ќе стигнат на граница, не знам колку е сигурна оваа информација ама стварно претераа кај нас со праткиве. Плус исто пред короната сум нарачувала многу од Британија и иделе за 2 недели а сега идат за два месеци, значи проблемот очигледно е тука
Каде се пријавува измама? Имам пратка од декември, скапа, требаше да пристигне за 2 недели. Но после 2 недели откако ја порачав пишуваше дека е Македонија и се уште така пишува но пратката не пристигнува. Во пошта велат не можат со тој број да ја следат и толку. Каде се пријавува? (Порачката не е од AliExpress)
Zdravo, bi sakala da prasham kako odi naracuvanjeto na aliekspres, kakva karticka e najdobro za koristenje i dali ste zadovolni?
Мене конечно ми стаса пратка од AliExpress порачана 8ми декември , денес проверив ја има на мк пошта конечно така да проверете си..