Во твојата општина нема друга пошта? Ама па и не доставуваат во сите локални пошти низ Скопје. Еве кај мене во населба има пошта, во другата населба исто во близина што ми е има, а сепак се подига од поштата во Карпош 3. Ваљда дека поголема е и само таму се доставуваат.
Има ама таму мислам не стасуваат пратки, не знам. Не се чита убаво на картончето која пошта е, лош ракопис. Првпат треба да подигам а не знам од каде. Инаку ти како подигаш, на кој начин?
Ако е таа на Железничка, пошта 2 треба да стои. Кога се поситни пратки поштар ги носи, ако се поголеми подигам во таа во Карпош 3.
Ситна е, чорапи - ѕиври се во прашање и не сака да ги донесе. Ќе го пријавам, веќе напишав жалба. Ова е крајно безобразно, лут сум.
Мене оваа пратка уште не ми е стигната и не верувам дека ќе ми стигне, овие од пошта ја имаат собрано. Сега прашањето ми е: ова значи дека откако автоматски ќе ми се потврди пратката во рок од 15 дена треба да поднесам за рефундација дека не ми стигнала пратката? „Awaiting delivery The system will automatically confirm receipt after 28 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.“ Обично порачувам од други страници и никогаш сум немала проблем. Сега со ова немам појма што да правам...
Стигнуваат периодов пратки нарачани крај на ноември? Не знам до кога да ги очекувам, на некои и рокот за испорака им помина веќе, осум ми фалат...
Од 14ти ноември јас уште ги чекам. Само една ми стигна од тој период, две не. А па од 22 декември една ми стигна пред другите.
Крадат и тоа како,ми се случи неколку пати да ми пристигне пратката во мк,по тракинг број се наоѓа во локална пошта и и се губи траг,ја снемува..
@Ahoy еве денес ми стигнаа две пратки, една од 7 декември, една од 28 декември. Притоа, захевтани беа, што никогаш не случило, заедно не беа пратени од Алиекспрес, во пошта тоа средувале. Затоа мислам дека доста пратки се стигнати веќе, и од ноември и од декември, само не ги носат навреме. Кога стигнале еве од крајот на декември пратки, значи и другите се, не може од 14 декември уште да патува кога од 28 веќе е тука. Ќе чекаме...
Кој ги знае што прават. Мене завчера ми стигна нарачана на 24.01 годинава, а тие 8 што недостигаат од ноември ги нема. Веќе немам ни код за следење па да ги проверам, последно знам дека повеќето беа во Унгарија на почетокот на месецов. Ќе чекаме, тоа е.
Еве јас имам позитивно искуство. Порачав некои работи крај јануари и две од нив ми стигнаа пред една недела многу брзо што се изненадив. Не помина ниту еден месец од порачката. За другите пишува 8-15 Март.
Кога ќе отворам на али во shipped нарачката кога ќе ја отворам ми стои ова Дали ова значи дека е стигната во државата па пратрна до поштата во мојот град?
https://www.posta.com.mk/Tracking/index.html внеси го тракинг бројот и ќе ти даде кон која пошта е испратено, за да не бараш за џабе. А можеш и телефонски да провериш, ако имаш среќа да се јават.