Не, туку пратките од Кина стигаат во некоја поголема држава во Европа - transit country - и сега пратката ја напуштила таа држава и доаѓа накај Македонија.
На некои продукти можеш да имаш некој ситен попуст, пред плаќање пишува колку парички се одземени за тоа што го купуваш. Не е некоја заштеда, али можеш да си користиш. Прашање: Дали има некои проблеми деновиве со пошта, бидејќи чекам пратки нарачани уште од декември?
Претходнава недела добив пратка од декември и една што ја нарачав во февруари. Страшно каснат од нашава пошта, имам уште многу работи нарачано од јануари навака..
Јас денес ги добив обетките што ги нарачав почеток на ноември. Досега глас немаше. Вајда ќе почнат да стигаат и другите работи
Има штрајк во пошта. R.I.P на сите 56 производи кои ги порачав од јануари/февруари а ниту една пратка не стигна.
Дали ди направи refund? Ќе ти стигнат сигурно, јас направив refund, ми вратија пари и сите пратки ми стасаа.
Па си има одредена дата до која што треба да ти стигнат пратките. Ако не ти стигнат до тој датум имаш право да бараш поврат на средствата. Изгледа имаше некој застој и мене не ми стасаа до датата која што беше прикажана, нормално ми ги вратија средставта. Мислам дека беше кај што де следат пратките Open dispute, треба да пишува и имаш да кликниш refund, и да наведиш причина.
Во ред, но нели ако кликнеш refund по некоја логика ќе ги добиеш само средствата од пратките, но не и пратките? Бидејќи јас горе како да те сфатив дека ги добиваш двете.
Да ги добиваш, кај мене по некое време една до две недели стигнаа пратките, ми дојдоја гратис. Едит: Дали исто ќе биди не знам, јас го кажувам моето искуство.