Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

На порачката што ми се процесуира истекоа минутите и ми додадоа нови 8 дена проц. ај кој знае нека ми каже како се проверува (тракинг) до каде е порачката ?

2. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Онлајн шопинг

Може негде низ темава имало вакво прашање ама ептен итно ми е.
    Сакам да порачам од Алиекспрес ама имам Visa од тутунска што не е на мое име?ептен ќе треба да чекам додека да си ја земам мојата картичка, па ме интересира дали имал некој ваков сличен проблем?
    Фала ви

3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.606
    Онлајн шопинг

ако порачката ти е пратена тогаш кога ќе влезеш во Order details ќе видиш Tracking number,ќе го копираш и ќе одиш на некоја страна како http://www.17track.net

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

И мое мислење подобро ти е на таа картичка да нема преголем износ на пари во секој случај да можеш мирно да спиеш

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

MoЖеш слободно да нарачаш, еве јас порачувам со на дечко ми картичките, кои нели не се на мое име.

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

Најверојатно се работи за измама штом продавачот веке не постои
    би требало да ти се вратат парите ам акако кога другата страна не постои не ми е јасно?

8. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.606
    Онлајн шопинг

парите ќе и се вратат бидејќи парите не одат кај продавачот туку кај алиекспрес...дури откако ќе стегнеш confirm order recieved, тогаш ги добива тој парите..ама како оди постапката незнам...вероватно преку open dispute

9. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Можно е и да ти стаса ти сепак пиши му на селерот,може пак да се контактира ..и мене ми се случи истото само што мене дури ми се процесираше порачката немаше ништо во продавницата му пишав и ми кажа дека нешто го надоградувал системот затоа моментално немало ништо во продавницата..извести ме што ќе направиш ме интересира дали ги враќаат парите кога селерот повеќе не постои

10. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Онлајн шопинг

На Али експрес, каде што пишува Total Price во таа цена спаѓа и производот и транспортот до дома, или?

11. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Онлајн шопинг

Доколку по грешка се направи нарачка но да не е платена и во Order си стои како Awaiting payment, ќе претставува некаков проблем додека се чека периодот за верификација за платената нарачка? Бидејќи гледам дека неможе да се затвори додека да истечат 19 дена

12. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Да. Ама во зависност од сумата, можно е да ти ја царинат пратката во МК. (пролистај низ темава)

Ако зборуваш за 2 различни порачки што не биле заедно нарачани, нема да има никаков проблем. Кога ќе видат дека не е платена нема да ја процесираат нарачката. Тоа нема врска со претходните кои веќе се нарачани и платени.

13. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Онлајн шопинг

Ако зборуваш за 2 различни порачки што не биле заедно нарачани, нема да има никаков проблем. Кога ќе видат дека не е платена нема да ја процесираат нарачката. Тоа нема врска со претходните кои веќе се нарачани и платени.[/quote]

Не се нарачани заедно, ама се работи за две исти нарачки од по само еден производ.
    Ми ги дава како две, бидејќи имав направено грешка со личните податоци па ја исклучив таа нарачка и после кога комплетно ја завршив со плаќање и сл видов дека ми дава повторно опција да ја платам истата нарачка. Пишува период на плаќање од 19 дена кој доколку не се направи ќе се затвори барањето автоматски.
    Да потенцирам само дека првата нарачка успешно си беше извршена и парите полечени сега се чека само верификација, па затоа ме интересираше дали ќе има потреба да им пишувам или да чекам сама да се затвори неуспешната нарачка.
    Се надевам ме разбра :) и фала ти за одговорот

14. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

^
    Мислам дека сега разбрав точно :) Во секој случај, мислам дека нема проблем да имаш.

15. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

16. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.606
    Онлајн шопинг

ако проверуваше на 17track.net,НЕ...destination country е кон која држава е тргната пратката..каде што ти пишува Events тука се проверува,следната графа,ама може да биде на кинески почекај да ти се преведе на англиски...или ако неможеш да се најдеш пиши ми ЛП ќе ти проверам јас :)

17. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

http://intmail.183.com.cn/ на оваа страна проверувам го пишувам трак бројчето , имам повеќе производи за проверка затоа би сакала да знам како оди тоа поз

18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.606
    Онлајн шопинг

епа тогаш ќе гледаш Current location

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

девојки помагајте зорт ми е
    имам проблем со две јакни платени и порацани во ист ден 3-3 ден апоминаа едната јакн астигна кај другарка ми а мојата ј анема никаде има тракинг број проверувам ама од 06,10,2013 нема нисто наваки за неа се мислам дека е во мк ама лапната е од некој дај ако некој знае нека ми каже кај да се обратам на царина или каде
    бев во нашата пошта викаат дека они немозат ништо да направат демек не знаеле каде да проверат или пак освен 17 truck и онаа на кона пост дајте некоја друга страна кај да проверам
    да с емалку пари ке замижам ам ане бива 2700 денари се