Најверојатно поновите пратки ќе ги доставуваат од Виа Пост, а старите што ни стои на тракинг дека се во вреќа ќе ги донесат од пошта. Денеска ми стигнаа преостанатите од јануари, поштар ги донесе.
Мене само не ми е јасно што народ ќе бевме, ви доцнат нарачките и барате рефунд иако знаете дека се заглавени во Унгарија и кога тогаш ќе ви стигнат. И секако, по една недела ви стигаат нарачките и топ ви е, ем пари ем нарачки. Не ви е продавачот крив, одма ги пуштаат нарачките. Затоа од никој друг сајт не можеме да нарачаме, не тргнаа од секаде.Бруки.
И ја го слушнав ова дека виа пост ке превземат, само ме интересира за кои нарачки? Имам нарачано неколку работи средина на фебруари и кога проверувам на мак. пошта пишува дека е во вреќа во Унгарија од 27ми март, а на апликацијата на али ми пишува од 19ти март received by local delivery company. Е сеа дали од 19ти е во МК или уште не е стигната во пошта?
Воопшто не е до Македонците, во ред е штом не е испочитуван договорот пошто таму многу убаво си пишува за рокови. Нека си бараат испорачателите објаснување и рефундација од Македонска пошта и ќе видиш како ќе е поинаку. Инаку, сегде бараат враќање на пари. Не си видела Американците, Германците и Французите што прават...
Најверојатно тие пратки ќе ти ги донесат од пошта, моите од јануари беа нарачани и на страната на пошта од почеток на февруари пишуваше дека се во вреќа, ги донесе поштар сега пред некој ден. А другата пратка ми беше почеток на март нарачана, немаше никакво инфо на страната на мк пошта и таа ми ја донесоа од Виа пост, за 2 недели стигна. Е сега ги чекам другите од март нарачани, не знам како ќе стигнат. На мк пошта нема инфо за нив.
Да, во ред е да се побара рефунд. Но, проблемот кај нас е што и по испораката, ретко кој ги враќа парите. Да баравме рефунд и отпосле да бевме чесни, нема да има никаков проблем и немаше да бидеме на црни листи.
Јас порачав нешто онлајн и стигна подоцна. Го вратив производот и ми ги вратија парите. Ама не беше од Али Експрес порачано. Тука порано доаѓаат нарачките од Али Ескпрес. Во четвртокот ми стигна нарачка што требаше да стигне овој петок. Има опција да го вратиш производот во рок од 15 дена и они ти враќаат пари. Имаат некои попусти до крај на месецов.
Не, не е така. Постојат нарачки од крај на минатата 2023 година и почеток на оваа што сеуште не се стасани. Како да бидеме сигурни дека ќе стигнат во добра состојба? Можеби при транзит ќе се оштетат или скршат, особено ако е во прашање лесно кршлив или тенок материјал како накит/свила. Во таков случај ниту средства ниту производ би добиле. Затоа штом не стаса во даден рок extend и refund обавезно. Ова исто така не е точно. Политиката на бан од други земји е примарно поради самиот транспорт и логистика. Секундарно е државен во склоп на македонската пошта и неможноста благовремено да испорача.
Провери на меил до каде ти е пратката. Јас порачав на 6март на 27 ми стигнаа. Други две работи ми пишува delivered а уште не се донесени. И до поштарот зависи.
Уште едната нарачка од јануари не ми стигнала, ама јас си продолжив со нарачки. Прашањето ми е, овие новиве од кога почнуваа да ги носат пратките од Алиекспрес? Пошто ова за летово ми е...