Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    3.130
    Чекајќи пратки од али е како чекајки го Годо. Последно кога сум чекала волку за нивна пратка беше во 2020. Декември 2019 нарачав и декември 2020 ја добив, може и подоцна да беше, ајде разбирам, ковид, се затворено, ама сеа не ми е јасно. Пратки од почеток на март уште ги нема.

На GirlLove и bookslover им се допаѓа ова.
  2. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    25.558
    Нарачка од 3ти јуни ми стигна на 19ти јуни :o
    преземале приватниве брзи пошти доста нарачки..

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    8.526
    Не знам колку е до македонска пошта, моите пратки заглавуваат во Унгарија.

4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    6.360
    Јас од ноември нарачени ги немам.

5. Bozo1

Bozo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Што значи статусов?

Прикачени фајлови:

6. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    8.526
    Треба да ти стигне пратката, кај поштарот е.

На Bozo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    3.130
    Дали нарачувате со симната апликација или преку веб?

8. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Апликација

9. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Извини која страна за следење е оваа ?

10. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Dali na site vi kasnat narackite? Pisuva deka stignale a od niv ni traga ni glas nema:D

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Пратка од пред два месеци ми дава дека е во вреќа, а друга од пред месец е веќе стасана во пошта.
    Дали да чекам картонче или ќе ми ја дадат и така оваа вторава?

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    15.937
    Добро, пратките ги има во МКД според тракинг системот. А, не ми се уште донесени и тоа убаво си каснат.

Дали да им појдам на овие кај нас в пошта.

На mart1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.086
    Aу, ова е неверојатно! НИКАД ми се нема десено волку да доцнат пратки. Јас сум разочаран, дефинитивно.

На enџи и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    473
    Што е работата што јас не сфаќам за да платам морам да се најавам на фејсбук или на гмаил ни едното ни другото не ми се најавува се изнервирав и гледам прескап шипинг на ова што одбрав не приметив предходноо

15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Праткава од пред месец си ја земав.
    Е сега другите што ги чекам од кои првата е пред два месеци нарачана, сите се со економи шипинг за кој вика дека може да нема апдејт за тракингот. А на пошта за сите ми дава дека се во вреќа.
    Стварно нема апдејт после?
    Можно е да се веќе стасани а да не ми дава?

Оваа што ја земав ми беше последна нарачана и не е економи.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    15.937
    Во врска со пратките, превземено од Reddit.
    Долг текст!
    Мала борба со македонската бирократија и апашите од МК Пошта - who is with me?

Од шпанскиот Заландо си нарачав 2 пара патики и според тракингот, пакетот е стигнат уште на 10 мај 2024. Од МК Пошта-Карпош 3 ми креваат раменици, а бе нема таква пратка и бројчето ти е малку „чудно“ (дека јас сама го смислив, нели).

Со грижа за корисници од сајтот веќе немам комуникација затоа што потврдија дека пакетот е доставен/примен и толку од нив, реално што може да направат?

Искрено, малку подзаборавив и кренав раце од целата ситуација, да не кажам се простив со патиките. Ама денес случајно прочитав дека, пази бога ти, сме имале Агенција за пошти со седиште во ГТЦ, и можеш да поднесеш тужба за да се дознае каде побогу е таа фамозна пратка.

Па јас ги собрав сите преписки на мејл, како и целиот листинг на тракингот на пратката, напишав претставка/тужба (не знам у каква форма ќе ја примат), ама спремна сум да видам до каде може да отиде целата работа и дали ако им се запнеш на институциите кај нас, може да истераш правдина.

\*Ако некој од МК пошти ми ги носи патиките, да даде Господ да не куртулиш од плускавци.

Едит 1: Бев во главниот магацин на МК Пошта кај Железничка. Две многу културни и услужливи госпоѓи го проверија бројот и утврдија дека навистина НЕ ПОСТОИ таков број за следење на пратката во систем. Веројатно, некој го има менето бројот (кој, каде, и што е бројот сега, не знаеме). Оттаму ме упатија назад во поштата во Карпош 3, и ми дадоа контакт од главен контролор за пратки, да провери во доставните книшки точно на денот на достава (10 мај) дали има нешто на мое име. Дури и и\` ѕвонеа на жената, ама била втора смена на работа. Му ѕвонеа и на некаков си управител, ама излезе дека е на одмор.

Жените беа премногу фини и културни и личеа како да си ја знаат работата. Штета што нема такви повеќе.

Едит 2: Ми пратија ДУРИ 2 мејлови од [info@posta.com.mk](mailto:info@posta.com.mk) :o Од таму потврдија дека немаат пратки што почнуваат со буква А (би требало да биде U, C, R, V) и да го проверам бројот со испраќачот. Во вториот мејл вика, цитирам: Кога во рубриката ДО ќе се појави MKSP тогаш пратката е пристигната во Македонија. Ако пратката се уште не се појавува во нашиот систем, тоа значи дека се уште не е отпремена од појдовната пошта. Доколку немате таков број обратете се во вашата доставна пошта или кај вашиот пошторазнесувач.

НАЈВАЖНО ДОСЕГА: Вес Андерсон може да сними красен филм во главна пошта. Дајте му ја локацијата на човекот, сосе вработените ко статисти. Профит = модернизација на МК Пошта.

!(fyh6focfrv8d1)

Едит 3: Во поштата во Карпош 3 исто така беа многу соработливи и се собраа сите на смената. Во систем нема таков број на пратка. Во доставна книшка во тој временски период има само една подигната пратка од мене лично, од Али Е. Сценарио 1 е дека е стигната, но контејнерот не е уште распакуван. Сценарио 2 е дека можеби пратката ја доставува приватен сервис, ама според нив само DHL, Fedex и Via доставуваат од странство. И на нивните сајтови бројчето не фигурира никаде. Од Пошта ми зедоа податоци за контакт во случај да се појави пратката и ми гарантираат дека НЕМА ШАНСИ да е украдена. А реонскиот поштар го знам и јас лично, не би направил такво нешто.

![img](v99erh8uyw8d1)

Сагата продолжува...

П.С. Вес Андерсон немало да дојде за филм, не било доволно пастелно и во топли тонови опкружувањето. Вес брате, го поправивме, влези и не се собувај.

[/SPOILER]

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    8.526
    Мене на сите пратки уредно ми стои дека се во пошта во Унгарија. Очигледно јас имам проблем со нивната пошта, кога ќе видам дека пратката е во Македонска Пошта ми стигнува најкасно за 4 дена, еве нека доцни недела.

Унгарската пошта е бетер од нашата.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    1.659
    Добро, веројатно треба да сфатиме дека не чини поштава и да не порачуваме.
    Ова е чист садо-мазохизам веќе.

После патешествието од минатото лето со една пратка кога дури 4 дена по ред одев да ја подигнам, сега веќе нарачувам строго глупи ствари кои и да не стигнат, не ми е жал. Од типот на маски за телефон.

На Antebellum и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.380
    Допаѓања:
    20.670
    Исто. Последно пишува дека е во некоја унгарска пошта.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Како пишува кога е уште во Унгарија?
    Тоа "ставена во вреќа"?
    Оти други ми рекле дека тоа значи дека веќе е во пошта дојдена оти пред да влезат во државава, не ги регистрираат од Пошта.