ja od noemvri cekam pratki uste. site imaat status "vo posta" i ne pobarav refund, sram mi e, gleam veke e kaj nas zaglavena vo ona MIZERIJANA narecena posta SEVERNA MAKEDONIJA.. mizerija...
Денес ми стигна пратка од април нарачана, ја донесе поштарот, а на брат ми му стигна пратка нарачана пред 3 недели преку Виа Пост.
порачав еден куп работи април, ништо нема стигнато за мене а за други дома им стигаат.. и добив назад пари на се, немам баш надеж дека ќе стигнат овој пат
Кај мене стигаат за една недела, до две недели. Баш сега нарачував, пишуваше за две недели дека ќе стигне, веќе наредна недела беа кај мене. До сега само една пратка ми доцнеше повеќе од еден месец, но се друго стига експресно брзо. Мислам дека проблемот е двоен што доцнат пратките во МК. Прво ги препраќаат во Унгарија, каде седат, па после во МК пошти каде седат додека на некој не му текне да подработи. Нашата пошта е ужасна, се сеќавам дека и јас со месеци чекав.
Ајде мајкааааааа, почнаа кај мене едно по едно да доаѓаат производи нарачани пред половина век. Веќе и заборавив што имав нарачано. Благодарение на тоа, пак отворив апликација и нарачав неколку рандом глупости+еден производ што редовно го користам и, за чудо, ми дадоа некаков ваучер и, наместо 500 денари-платив само 30.
Zdravo Na posta.com.mk tracking, imam pratka so status "vo posta". T.e imav. Koga ja baram sea, mi dava ne se pronajdeni podatoci. Mu se ima sluceno na nekoj neso vakvo? Na 17track.net stoi deka e vo posta kaj nas..
Decki da ve prasam nesto mi stasa posta od carina treba 3 dokumenti da pratam e sega samo za edniot ne mi e jasno pisuva faktura ili komercijalen dokumen kade da go najdam toj da ne znaes nekoj?
6 od 7 pratki stignaa konecno denes, poracani noemvri 2023. Dve livcinja mi ostail postarot, a na niv napisal po 3 tracking ids. Mnogu pratki gospodine.. mi vika na salter taa. Ne sum jas kriv, vie ste i rekov. Od noemvri poracani vo feb/mart stignati vo Mk. So postov, da gi ohrabram i ostanatite ko mene, ima nadez...da stignat pratkite. A za posta i za Mk kako drzava, nema nadez, dnoto probieno i terame nadolu uste. Ostvaruvame.
Mene uste mi kasnat pratki. Edna dojde samo. Pred 2 nedeli. Uste 8 rab treba. Dve stignaa utnati na tolku cekanje. Najstarata sega mi e 8mi maj so kasni..
На IT.mk форумот прочитав дека Cainao доставата е проблематична и при нарачка да одберете друга достава. Е сеа другите достави се по 4-5 долари... али добро е да се знае. Мене ми рефундираа 4 пратки од април нарачани а баш ми требаа... сега треба пак да ги нарачам преку поскапите достави, налет.
Конечно ми стигнаа сите пратки од март нарачани И пак нарачав нови глупости, па ќе видиме дали пак ќе чекаме пола година или нешто ќе се промени