Прееска ми се јавија од некое карго (спиев и не го заслушав кое) за пратка од Али. Се зачудив, зашто пред 2 недели нарачав. Е сега 3 работи се, во 2 пратки поделени од ист селер, таа со РР е стигната, таа со УБ абер нема.
Колку работи сум нарачала, со години нарачувам, никогаш не сум имала пратка со РР. Плаќате шипинг за тие?
Јас не платив шипинг, скроз обична пратка беше. Не знам како го определуваат RR тракинг бројот ама многу брзо стигаат, преку што ги праќаат не знам ама овие со UB си каснат како вообичаено. Тоа се првите две букви на тракинг бројот што го дава за следење на пратката.
Jas napraviv snosti dve naracki so free shiping ama kaj mene prvite bukvi od brojceto za sledenje se CNG, do sega sum nemala PP. Moze da ni pratis slika da vidime kako toa izgleda ? Iskreno mi bese strav da napravam naracka od toa sto se ceka mnogu ama koga procitav deka vi stigale za dve nedeli ajde rekov da probam na sreka
Сите тие CNG ќе се сменат по некое време во UB или RR, кога ги нарачав јас исто прво беше така па се променија, не знам по колку време, проверувај на Али. А RR бројчето исто изгледа како и UB, RR*********UB.
Kaj mene ima pratki koj se smenija kako sto kaza pogore lusli, dve pratki se so RR a edna e so UB, pa sega da vidime sto kese slucit ke vi pisam stom gi dobijam. Za stranstvo sum naracuvala kaj rodnini ama mn mie maltretiracko se nadevam kese sredi kaj nas ova so narackive…
ќе иде преку Чешка, не преку Унгарија. Јас имав ваква пред некое време и дојде за побрзо од вообичаено.
Значи ептен се претера. Имам пратки од април за роденденот на малава ,не се стигнати. Сеа од тука не можам да најдам такви... Знаете негде да може да се пожалам ? Се пишува во вреќа излез од пред месец и пол...
Некаде прочитав дека биле еден куп вреќи со пратки и вреќите ги одбирале/празнеле по случаен избор, како ќе им дојди при рака, без разлика која кога стигнала.
Добив пратка од пред месец нарачана, и тоа ми ја донесоа до зграда од Еко Логистикс. А од април тие уште ги чекам. Патем и оваа и другата што ги добив брзо се со RR и со стандард шипинг.
Мислам дека продавачиве сфатиле дека имаат проблем веќе пола година со шипингов и смениле пошта. Баш сакам нови нарачки да направам да видам дали ќе добијам РР. Нарачките од јануари, април и мај сите ми се УБ. Од јануари стигнаа сите последниов месец, и рандом 2 од април. Чекам уште 10тина.
По мое знаење, за РР, ќе одбереш тип на шипинг AliExpress Selection Standard или нешто слично на ова, ама да нема Economy зборче. И ќе приметиш дека кај тие со стандард дава Tracking available, a со економи unavailable. Само каков шипинг имаат, зависи, некои имаат едниот, некои другиот. И веројатно некако се поприоритетни тие со РР. А тракинг бројчето го дава од коа ќе го испорачаат од таму, не го гледаш претходно нели. И јас сите што ги чекам долго се со УБ и економи шипинг.