На едното ми пишува дека е во Скопје... Зарем има шанси ова да стигне на време?! Овие Еко логистик имаат веб-страница за следење пратки?
Таа што ти е во Скопје значи во Пошта веќе ја имаат евидентирано дека е стасана, така да очекувај картонче, или да ти ја донесат, зависи. Оваа со RR веројатно за месец најмногу ќе ја добиеш. За Еко Логистик не знам, мислам нема. Мене скрос случајно ми се јавија, дури се збунив викам шо, каква пратка?
Kaj gi sledite pratkite ? Jas sum vo neizvesnost pisuva na ednata deka e na dostava od 26ti a nikoj do sega neme kontaktiral mislam za pratka so RR daj ako sakate pratete slika od sledenje na status kako stoi kaj vas sto imate so RR poso mene prv pat mie so RR pratka.
Тука https://www.posta.com.mk/Tracking/index.html# Само да знаеш често им паѓа страната така да... И тука можеш https://parcelsapp.com/en/shops/aliexpress
Fala vi Gi sledam tuka kaj parcelapp ama stv nemozam da svatam zatoa mi treba pomos od nekoj sto dobil pratka so RR Eve kako se poslednite dva statusi kaj dvete naracki
Денес ми стасаа RR пратки со приватна пошта за помалце од 3 недели. Е сеа новите пратки ми се сите со ECSC00AAMK кодови, со платен шипинг. Тоа е наводно приватна фирма што врши транспорт од Унгарија до Македонија, баш ме занима со која пошта тука ќе се транспортираат. За сега на ниеден тракер не ги наоѓа.
Да видиме кога ќе стигне, порачано е на 21. август. *Ова е RR пратка со бесплатна достава. Втората RR е во Унгарија спремна за испорака кон Македонија.
I jas imam mn pratki so aliexpress standard shipping koj se sega so ECS i nese napravija RR. Ke vidime za kolku vreme ke dojdat poso dve imav so RR za 24 dena stignaa. Pa sega ke vidime ovie so ECS kako ke bidat.
На 17ти август порачани денес стигнаа две пратки, мислам дека почнуваа со RR во тракинг бројот. Од овие со UB абер нема, а баш една од нив со мерак си ја нарачав.
Една со UB од април си ја добив минатава недела, друга исто од април ја пишува во пошта, значи кај и да е ќе ја добијам и неа. Да имате предвид до кај се.
Ми се јавија од Виа пост за пратка, значи едната стигнала. Сега се разбркуваме со доставувачот низ Скопје... Ама важно: едната RR порачана на 21.08.2024 е веќе во испорака. *Ја чекам и другата RR, оние UB не знам до кај се.
Kaj mene denes stigna pratka preku posta,naracana na 21 avgust so Yanwen shiping, mise cini Yanwen najbrzo dostavuva
Оваа пратка ја земав преку Виа Пост. Едвај се најдовме со поштарот. Ова е рекорд! Од 21. август до сега.
Две пратки ми се ниту со UB ниту со RR, поинаков е бројот, па да видам баш дали ќе има некоја разлика.