Зависи. Ако доплатиш нешто плус за шипинг ќе стигне побрзо. Ако е ситница ќе си ја почекаш. Рекорд шо сум чекала беше во февруари годинава нарачана, до април беше рокот за да стигне, а ми ја доставија дури почеток на јули.
Нарачка направена на 21.08, краен термин мислам 02.10 стоеше. Јас ја добив на 06.09, за две недели Ептен се изненадив. Стигна со некоја од поштиве, курирот кажа дека сега они ќе ги носеле, не МК Пошти. Обично пакетче со тракаташки за детски бдеј, повеќе ствари од еден селер беше, фри шипинг. Истиот ден имам нарачано и други ствари, од друг селер, некој ден подоцна се процесираа самите нарачки. Баш ќе пишам кога ќе стигнат
Јас имам порачано од 16 јули повеќе работи и само една ми стигна за две недели другите пишува дека се од 14.08 во Македонија ама ги нема. Денес бев во пошта вика во Скопје се нема луѓе да ги донесат као ги оставаат во вреќа и никој не ги носи си стојат.
За една пратка неколку дена ми стои вака, а немам картонче. Можам без картонче да си го земам? Пошто ако пишува известен за испорака, значи треба да е донесено картинчето, ама не е.
Mozes, i toa odma odi utre, mislam 8 rabotni dena se pred return to sender da napraat. istovo skroz mene mi se sluci sea, istiov datum e, 10 septemvri kao izvesten za isporacka na salter sum bil. Odi, daj i go na salter tracking id, nema problem nikakov.
Можеш. Ќе ти мрчат, ама речи што сум крива што поштарот не ми донел картонче а вика дека ми доставил? На лице место пишуваат ново картонче и ќе ти ја дадат. Мене 2 дена откако ја земав пратката ми донесе поштарот картонче, фактички ми го скратува рокот за подигање. Битно пратката ја добив.
mene ova 2 pati mi se slucilo, duri od na salter mi vikaat arno so sum sledel, i kao da ti kazam, toa e toa. Se ok, ama ne razbiram zoso novo kartonce bi ti napisale na lice mesto, koja e poentata na toa? mene nit mi napisaa, ni niso, go najde paketot i tolku... nema vrska, koj gi znae kako rabotat, luda drzava
Мора да го има ваљда. Пред мене ми го пишуваше, ама не ми го даде, само го стави во купчето кај што си ги собира. Сигурно ти пишале отпосле. Секако картончето е само за бројчето да го видат, а ти си го имаш на апликацијата. Така да ако пишува дека е ставено за испорака, секако може да ти го дадат.
Седнав да проверам на МК пошти и вика пратката е ставена во вреќа за излез и тоа на 8 јули, што и се поклопува со горе ова на тракингов. Нарачката ја направив на 4 јуни и еве уште ја нема. Во главна пошта да ја барам или вo локалната, и ако воопшто ја има?
Ова е дека само е тука во Скопје, ама ти е во некоја вреќа, додека не ја стават на список за достава џабе ти е. Јас имам вакви пратки што стојат од 5ти јуни. Тука се, ама не ми ги даваат Треба да ти пишува известен за испорака за да можеш да одиш да ја побараш, во пошта кај Железничка, на истото место каде би ги земала и со картонче.
Чим ти е во јуни нарачана, ќе си почекаш. Јас оваа погоре ми е од април. Тоа дека е во вреќа може 2-3 месеци да стои и повеќе.