Јас сум од Скопје, но и кај нас поштарот ги остава во сандаче без да се потпише никој. Во случај ако се работи за поголема пратка тогаш ми ѕвони на телефон за да види дали сум дома да ми ја достави до горе. Кога живеев во куќа доаѓаше за да се потпишеме, сега кога сум во стан ги оставаат во сандаче
За 1 чекам уште, ама 3 пратки ми се UB и треба да стигнат преку Унгарија. Годинава сигурно нема да стигнат... *И последната е UB преку Унгарија..
Да, заникаде... Порано, и мене до врата ми ги носеа поштарите, ретко се потпишував, ама сум се потпишувал. Сега ова вака-хаос. Баш си мислам дека некои што „не ми стигнаа“ биле, всушност, украдени од детето
Мене од ЈУНИ ми стигнала пратка саботата, преку пошта претпоставувам, зошто никој не ми се јави, на масичка си ја најдов оставена во двор. Од август за Нова година здравје Се откажав веќе од пратење. Претходно за 2-3 недели ми стигна и се испозалетав, изнарачав и шипак. Од јуни тек сега
Ми стигнаа нарачките направени 20.09. Елс ми ги достави Имам направено нарачки и 21.09, стои дека се тука во некоја пошта, ќе ги чекаме и тие
Уште 2 пратки од средина на јули ми каснат и да заврши сагата веќе. А странава на пошта за следење на пратки цркна а
Проработува чат пат, еднаш на 3 дена Тие пратките со ESC нешто што почнуваа се "во вреќа" во Мк за 3 недели, да видам за колку ќе стигне картонче. А другите со УБ нарачани во исто време тек сега се качиле на бродот навака
Јас порачав една футрола за мобилен „Merry Christmas“, ама изгледа ќе се израдувам ако стигне за Први мај. (Ми пишува дека ќе стигнела до 1.12.2024 )
После колку време ти стигаат? Нарачани во септември, ми дава дека се во МК од пред една недела и толку. Имам една што треба да стигне преку ЕЛС ама ми дава дека уште чека курир да ја преземе пратката.
И кај мене ќе стигнат, не дека нема да стигнат, ама не се ни тргнати од Кина. Или со чадори и пешкири за на плажа.
Ај нека не стигнат кај тебе ако сакаат да нае*ат со проблеми и тие осеќаат кои пратки кај треба навреме да стигнат Ќе биди бе, ене кај е Кина. Туку јас Аљи воглавно го избегавам, сакав денојве да направам некоја поголема порачка со џиџи миџи кои ми требаат и ми се на листа ама читајќи ве вака тешко дека ќе направам, кој ќе се заебавал со чекање
Почнаа да стигат. Кај мене сите заглавени стигнаа и напрајв неколку нови веќе. Са веќе се има колку-толку надеж за побрзо пошто новите ми стигаат побрзо од старите "заглавени".
Јас за другарка сега порачував, со ЦНГ се, да видиме баш кога ќе стигнат. Ај и мене гз не ми седи мирен хаха. Ем не стигаат ем порачувам. Скоро се ми стигна од јуни/јули, уште крабата што се движи за бебе не стаса, ваљда ќе стигне кога ќе матурира малиов