Денес на колешка и стигна пратка од Али по Екологистик, нарачана пред 2-3 недели прилично брзо. Значи ако не е по нашата пошта испратена од кога ќе влезе во мк не касни
Бар немат "проблеми" На сите шо не се преку Еко Логистик вака ми пиши ама ете стигнале некако. А овие шо одат преку Еко Логистик, една пратка вчера ми стигна на околу 10ти ден од нарачка шо дури ме зачуди.
Ми го нема бројчево на Пошта, значи дека преку Еко ќе дојдат и овие. Проблем е што стигнаа во Унгарија, а од таму пешки ги праќаат до Македонија, ко Дедо Мраз да ги носи во вреќа на рамо. Изгледа Дедо Мраз вака вежба кондиционо за Божиќ.
Ова е заради намерно уништување на Пошта. За сите пратки кои не стигнале на време Македонска Пошта си ги исплати пеналите, практично ние тоа што не го плативме го плати Пошта, која е буџетарска фирма. ДУИ фино си ја одработи работата.
Мислиш, во стило сега нема веќе преку нив да одат нарачките, или? Какви пенали? Да не ги тужеле, немам слушнато...
Нарачка од 17.10 стигна сабајлево, ја донесе поштарот од МК Пошти. Ептен се изненадувам значи, види, види може и ќе се оправат Приметив дека не битно од каде како доаѓа, туку ако е поголем пакет, повеќе нарачки во едно или вредност стига за 2-3недели, ако е ситница, мало, доларче/две, за месец, најмногу месец ипол.
Мене последниве порачки ми доаѓаат за 10-14 дена. Доцнат некои постари (од септември е најстарата што ја чекам) во пошта се останати веројатно, овие сега со Еко логистик си доаѓаат навреме, па и порано.
Ја од 10 јули чекам едно 10 пратки си седат во пошта од август тек сеа почнаа да стигаат полека.Нарачав и од тему па да видиме дали од таму побрзо ќе стигаат.
од тему треба да идат побрзо бидејќи не се преку македонски пошти туку преку еко логистик ќе врши достава
Ми стигна денес пратка нарачана на 22ри октомври, пред две недели. Се изненадив ама пишува дека преку Холандија е стигната не преку Унгарија
Вау Сакам и јас ќе испадне али побрзо и од синсеј хахахах Јас чекам од 20 септември. Тука се во мк, ама едно по едно ги носат. Сите се во една нарачка купени, ама последниве 10 дена полека ми ги даваат. Очекувам неделава се да стигне.
Напредок. Се изненадив ептен коа ми се јавија од карго. Чекам уште 4 нарачки нарачани на 29.10, пишува дека се на царина. Дефинитивно се многу подобрени, ептен се радувам.