Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.699
    Допаѓања:
    8.381
    Моите се порачани на 11.10 а од 5.11 се во Македонија. Тука се вреќите нема кој да ги отвори за да ги сортира по региони. Никаде нема ништо да враќаат, ќе чекаме 100 години за да ги испорачаат...

upload_2024-12-3_9-13-26.png

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Eпа да појдеме да отвориме, да средиме ако не....

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.666
    Допаѓања:
    167.936
    Мене ми стига или СМС или на Вибер пред да добијам повик. Најчесто тој ден добивам повик, најкасно наредниот ден после пораката.

Последните три нарачки вака ми седат. Голем дел шо беа преку пошта стигнаа пред месец. Последните три вака седат со дати од 5-15 Ноември дека стигнале. Евентуално стигаат штом седат вака јас и зато не барам никогаш рефундација. Не можам да "казнам" некој невин за недостатоците на МК пошти. Едина причина шо се префрлив скоро целосно на Тему е дека некои работи шо се ситнурии заглавуваат по пошта.

На Jan098 и Antebellum им се допаѓа ова.
  4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.699
    Допаѓања:
    8.381
    Овој пат и јас не планирам рефундација, кога ќе стигнат..

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jan098

Jan098 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    56

Mene ne mi stigna nikakov SMS, ja proveriv pratkata po tracking id na nivna strana: https://cc.els.mk/ i vidov deka e vratena vo Kisela Voda Cesma. Pa otidov direkt tamu ja podignav, i otkako ja skenira vrabotenata pratkata, togas mi stigna sms.

Valjda kurirot zaboravil da go napravi toa. Inaku do 3 pati se obiduvaat da dostavat, ako posle 3 pat e neuspesno, togas ja vrakaat nazad pratkata. Vo posta, mi vratija pratka odma, iako ne ni dobiv livce (moze poznati informacii na forumdzikite/forumdziite ama aj da spodelam )

6. mrbean

mrbean Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    како ти почнува тракинг бтојот со ecsc ili so ub ако се со ub отиди во пошта главна и нека ти ја најдат пратката

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    so ub, vo glavna e. Kako da gi nateram da ja najdat?

8. mrbean

mrbean Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    toa ne znam ama pazi da ne ti ja vratat na drugarka i ja vratile pratkata i ostavile kartonce vo sandace posle 2-3 dena mislam deka otisla i rekle vratena bila

9. Jan098

Jan098 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    56
    Vo glavna posta, vlezot "kaj postarite" go vikaat, pozadi e, od strana na aerodrom. toa e edna golema hala, so polici i pratki, ne znam dali ste bile, izgledot vnatre narodski kazano: ne znaj koj jade a koj pie.

sum bil nekolku pati, dvajca rabotat na salter. mrcatori golemi se, tesko usluzuvaat. treba po kartoni da baraat. ako imas nervi i mozocni kletki za trosenje, i ako si raspolozena za kavga = moze da odite da gi prasate da vi ja najdat pratkata. ednas do dva pati mene mi izlegle vo presret so mrcenje: pa zoso, pa mora da cekas, pa so ako vaka site idite da si gi zemate pratkite direkt od kaj nas... prava mizerija, i podolu od toa.

cekam 3 pratki, gleam kaj niv se vo posta.. UB, RR, UD... nemam zivci da odam, taka da cekam... postata e odamna golema mizerija, dnoto e probieno tamu i uste nadolu se tera (kako i se ostanato vo drzavava)..

На Kizo и Antebellum им се допаѓа ова.
  10. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    263
    Ептен не ти се погодиле изглеа дечките, имав две пратки од пошта од кои за едната се уште немаше стигнато известување од пошта па веќе кога ја подигнав првата од шалтер си реков ај да се обидам да ја земам и втората од достава те од местото кое го збориме; се си помина супер никој не мрчеше, услужлив беше човекот на шалтер и така, 10/10 рецензија од мене имаат.

На Antebellum и Jan098 им се допаѓа ова.
  11. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    2.515
    И овие од елс не се нешто побрзи со носење. 10 дена во магацин кај нив ми стои пратката и не мислам дека брзо ќе ја донесат.
    Едната брзо ја донесоа, баш и се изненадив, но вторава на ист ден со неа стигната, нигде ја нема, заглави во магацин.
    Кај нас во Македонија поштите се хаос со доставиве, на човек да му се смачи порачување на било што.

На theunforgiven и Antebellum им се допаѓа ова.
  12. CheekyChick

CheekyChick Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Тему имаш сега во мк мислам и дека стига за брзо.

13. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    149
    Што имаш порачувано од тука и за колку време иде нарачката?

14. CheekyChick

CheekyChick Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Немам јас сеуште ама како што имам слушано од други стигнува за околу 12-22 дена

На Arjanit2021 и Martina991 им се допаѓа ова.
  15. MamaOfTwo

MamaOfTwo Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    25
    По колку дена од прилика ви ги доставуваат пратките од Еко Логистик откако ќе се појави бројот на тој нивниот тракинг cc (како и да беше линкот за следење)?
    Кај мене стои од 5ти јавено на курир за достава на тој линк.

16. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    2.515
    Мојата ја нема уште, ниту сум контактирана за пратката, ништо. Катастрофа се и овие со достава, не знам кај да ги контактирам и да видам што се случува со неа. Исто има дека било јавено на курир, па ја релоцирале од друга населба во мојата и сега две ипол недели дреме во магацин.
    Каде се јавувате за вака проблем со пратки ако ви се случува? Дали воопшто се јавуваат и има ли некој фидбек?

17. MamaOfTwo

MamaOfTwo Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    25
    Доколку е во некој магацин/локална база тогаш јас одам и директно од базата ја барам да ја земам. Бројчето на пратката им го кажувам и мислам дека и нив им одговара некој да ја земе затоа што ги растеретуваат куририте, ќе ти ја дадат со задоволство :)
    Затоа што имам забележано дека откако ќе стигне во база дремат пратките и по една недела додека да ја донесе курир (за некои што не ми биле потребни итно работи и не сум се замарала проверував стари тракинг броеви и забележав дека тоа се случува, пример во база стои од 5ти а доставена пишува на 12ти).

Број за поплаки за жал тешко со елс мислам :(

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.060
    Да не знае некој преку што е доставата со тракниг броеви RG027...CN ?
    Имав порачано таблет на алиекспрес пишува доставен денес, а не ми е.
    Го нема веќе истиот ,не ми дава да побарам refund...
    Порачан е на 15 ти декември.

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.666
    Допаѓања:
    167.936
    Дали некој има нарачано нешто над €90 евра (подложно на царина) и како функционира то?

20. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.711
    Допаѓања:
    2.472
    Здраво. Сакам да прашам дали има некој порачано блендер од али? И како е задоволен? Дали е ист како на сликата? Јас сакам блендер баш ваков. Ако некој има искуство нека сподели. Благодарам однапред.

Прикачени фајлови:

На Tony92 му/ѝ се допаѓа ова.