Немој да си се прелажала преку пошта... Прерачунај си за Тему како ќе ти е поисплатливо и така праќај. Освен ако не ти е нешто неважно, па не ти е гајле кога ќе стигне..
На Алиекспрес апликација е поинтересно да се купува сега со coins (кога би имале ние функционална пошта..) бидејќи дава дури и до 60% попуст на истите работи што се продаваат на Тему.
Мене последната пратка што ја имав порачано ми стигна преку карго, мислам веќе дена не одат преку пошта
Одат упте ,мене една по карго само ми е стигната другото се по пошта. 3 артикли имам за зимање од 19.03 пишува дека се во пошта Ама моментално не можам сама да одам па тоа е сеа нека стојат. Како ги наоѓаш овие ,сакам тонери за принтер на Тему или нема или се поскапи.
Собираш "парички" секој ден на AliExpress апликација и во тој дел за "coins" ти се нудат производи со попуст. Во тој дел истотака можеш и рачно да побараш некој производ и да видиш дали и колку се нуди попуст. Гледам на тонери за принтери висока е поштарината за Македонија, не знам дали ќе ти се исплати бидејќи AliExpress не нуди попуст на поштарина туку на само на цената на производот.
Здраво имало тема Алиекспрес . Јас купувам со coins и по 95% попуст ми дава некогаш. Сега баш изнакупив глупости 30 пратки чекам.
Секој ден собирам по 75 коинс, сите раб што сум ги гледала или ставила во wish лист ми дава предлог да ги купам со коинс. Имам околу 10 000 коинс и плус трошам. Ко ќе кликнеш тука ти дава понуда...
Пазете се, не купувајте работи кои идат преку "AliExpress standard shipping" затоа што ќе ве ограбат. Најбезбедно за сега е само со Free shipping (бесплатна достава) ама ќе чекате два месеци.
Нарачав пратка преку Ебај од Кина и ја испратија по Федекс. Дали Федекс, ДХЛ и сл. сеуште наплаќаат шпедитерски услуги за пратки нарачани по интернет во вреднос над 45 ЕУР со иста цена како да увезуваш шлепер со 30 тона товар како што наплаќаа порано. (знае ли некој да одговори како одат сега работите?
Да. UPS, FedEx и DHL ќе ти направат да се покаеш што си нарачал. Ти се плаче кога ќе слушнеш дека бараат 4000 ден. за нешто што кошта 6000 ден. Ако ти лупнат многу висока цена не подигнувај, нека го вратат производот.