1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    5.743
    Јас поназад пишав зошто мислев дека пораката ми е од нив, но испадна дека се чека исто како порано. Заглавена е еден месец во пошта. Само стои пристигната во наизменична пошта на 22.12. Ќе одам нареднава недела во пошта да прашам кај е.

На Antebellum и Panda00 им се допаѓа ова.
  2. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.287
    Баш пиши што ќе направиш.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.658
    Допаѓања:
    61.829
    Минатата недела ми стигна во државава, помина царина за 2 дена и сега со поштата треба да ми ја достават.. а шипингот ми беше AliExpress Selection Standard, не тој другиот бавен, но изгледа како ќе се погоди е. Ама бидејќи ми треба да ми стигни до определено време, се надевам ќе има некаков апдејт следнава недела, инаку ќе треба да им досадувам.
    Се тешам со тоа што досега имаше брзо апдејтирање на тракинг информации, тие што се погодиле да ги чекам со месеци немаше ни информација дека се во државава.

На Antebellum и Panda00 им се допаѓа ова.
  4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    9.469
    И моите се со AliЕxpress Selection Standard, се надевам дека нешто магично ќе се смени во Пошта. Праткиве ги следам на сите можни страници за следење.

п.с. Имам некои уште не се тргнати од Кина од 8. јануари, а ми пишува дека поради непредвидени околности може да задоцнат 10-15 дена, тек овде додека стигнат за следна нова година... :lol:

Последна измена: 19 јануари 2026
    На Panda00 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  5. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    9.469
    До колку саат работат шалтерите за подигање на пратки во Пошта кај Железничка?

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.658
    Допаѓања:
    61.829
    Му стигна на некој нешто од Али Експрес периодов?
    Мојата пратка за која пишував не е стигната. Не знам зошто направиле преку поштава, мислев ќе е по приватно карго.
    Последен апдејт е од 15ти јануари дека пратката е ставена во вреќа. Им пишав меил на поштата пред околу 2 недели и веднаш ми вратија дека тоа значело пратката не е стигната во Македонија уште и да следам на тракерот.
    А на Али Експрес тракерот стои дека estimated е до 20ти февруари, но не ми се верува дека ќе стигни дотогаш кога цел месец еве нема никаков апдејт.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    9.469
    И кај мене е исто... планирам деновиве да одам до Пошта, па ќе пишам ако има нешто ново.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BonnieAndr

BonnieAndr Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Ми требаат некои работи од али експрес бидејќи ги нема на тему,пред неколку год една пратка ми украдоа,за друга се расправав во пошта па отидоа ја бараа по тоа ќесите…Сеа ми е страв да нарачам гледам ви доцнеле пратки ама барем исходот да е добар да пристигнат кога и да е…

9. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    9.469
    Денес бев у пошта и ми рекоа дека денес им стигнале пакетите од Царина. Пратката што стигнала на Царина на 28.01 можно е да е во тие пакети, ама ќе знеле отрилика за 2 недели и ми рече да појдам следниот петок за да ми каже евентуално да не имам среќа да ја најдат порано, ама најверојатно за 2 недели ќе завршат со сортирање кое каде е.
    Прво пратката заглави на царина од 28 јануари, сега ќе треба да чекам уште 2 недели за да знам дали пратката ми е во овие пакети или ќе тееба да чекам уште време...

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.658
    Допаѓања:
    61.829
    Како ти пишува на тракерот на поштата? Мене ми одговорија дека ако последно пишано е "пратката е ставена во вреќа" и нема MKSKP не е во Македонија. А на Али Експрес на 20ти јануари пишува package arrived at regional carrier facility. И сега појма немам кај ми е праткава. :D

На Malatasirena123 и Antebellum им се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    9.469
    Ова беше на нивната страница за следење пратки до минатиот петок, вчера ми рече дека не знаат што има во пакетите. :rofl:
    upload_2026-2-20_5-48-18.png

12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.658
    Допаѓања:
    61.829
    Дали некој има користено customer service на Али? Еве дел од разговорот за пратката ама искрено не знам дали ќе е корисно. :D

Screenshot_20260224_133353_AliExpress.jpg

13. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.042
    Zdravo. Za kolku vreme od prilika vi pristignale pratkite od AliExpress otkako se na carina? Od 8mi e na carina i nemardnato...

14. Malatasirena123

Malatasirena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2019
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    44
    3 пратки нарачани од 29ми декември, сеуште ги немам добиено, исто како и другите што кажуваат, појма немам каде се, нема информација:) 28ми фев последен датум за достава..