1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Добро е, пак е помалку од 2500 денари за нивни трошоци. Само мене пак не ми е јасно зошто фино лепо не ја убацат лежарината во цената на шипингот. За 1000 денари можеле и една инфузија да и стават додека лежела во магацин. Или гледаат дали ќе помогне првата, па ако треба уште некоја да се доплати. :)

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    10.899
    Највероватно е тоа, како да извлечат пари. А иначе коректни беа, фини и брзи, денеска ја доставија за 10 дена, порано два дена од предвиденото.

Негативно е тоа шо производот кошташте дупло помалце од доставата и нивните трошоци, прескапо..

3. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    4.690
    За пратка од 180 ден, треба ли да платам нешто дополнително. Денес прв пат слушнав дека се плаќа нешто дополнително на алиекспрес? Може некој да ми објасни како оди ова?

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.838
    Допаѓања:
    63.510
    Се плаќа ДДВ 18% по новиот закон за сите пратки кои идат од надвор. Тему директно го пресметува ко ќе ти наплаќа и не плаќаш дополнително, но Али Експрес не пресметува, па затоа треба да доплатиш на курирот бидејќи тие ги средуваат давачките кон државата.

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    4.690
    Подетално се распрашав околу ова за али. И го дознав следново. Дека од Тему не може да биде вкалкулирано ДДВ во производ што треба да легне на друга држава, туку се одложило ова со плаќањето на ДДВ од тему , што значи дека кога тогаш и за тие пратки ќе се вововеде.
    Во врска со Али, чат џпт вика дека се плаќа 100 до 300 ден ако е отварана пратката демек за повторно пакување од царина , на пратки до 90 евра, и од 40 до 70 ден за поштарина. ДДВ 18% нормално.
    Затоа сите се ко зависни од Тему.
    Кога ќе ми стаса пратката ќе пишам апдејт колку платив.
    Инаку фала ти на одговорот.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.