Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
  2. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Онлајн шопинг

Имав нарачано два саати вкупната цена беше 27долари и ми ја царинеа пратката
    не платив многу но не ми е јасно зашто беше царинета :^)

3. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Онлајн шопинг

Ми треба некој што од алиекспрес има порачувано да ми одговори. Бидејќи неможев да ја следам пратката му пишав на кинезот и тој ми пиша дека пратката му е вратена и да отворам dispuite. Јас отворив и требаше да одберам за враќање на парите дали да ми ги прати на paypal или да ги искористам во друга наредна нарачка. Ама бидејќи немам paypal го одбрав вториот начин. Кинезот го прифати dispuite и сега како да знам кога ке ми ги врати парите и дали ќе мора од неговата продавница да порачам со тие пари или ќе можам од некоја друга ве молам итно е.

4. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    Онлајн шопинг

Ми стигнаа четките за шминка 32 за 18 долари.Мераци.Сега чекам NAKED 2 палета :) Преку http://www.aliexpress.com/

5. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Онлајн шопинг

da ve prasam dali mozam da poracuvam so visa debitna od uni banka, preku aliexpres i dali nekogas nekoj od vas ste imale problem so pratkite, dali vi prakjaat se so ste poracale? za kolku vreme od prilika stignuvaat porackite i od prilika kolku postarina plakate? vi blagodaram odnapred

6. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Епа поминаја 40 дена а сеуште ни трага ни глас од порачката..проверувам до каде е уште во Кина и после 40тиот ден а му пишав на продавачот и ми вика на пат е почекај уште неколку дена :|
    И сега што да правам девојки уште колку дена да чекам па да стегнам опен диспут првпат ми се случува вака да не стаса прозвод обично ми стасуваат од 20 до 30 дена и што потоа откако ќе стегнам како оди тоа :?:

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Онлајн шопинг

Едната нарачка ми пишуваше дека е испратена од Хонг Конг, и за 5 дена ми стигна во Македонија, вечер ќе си ја подигнам. Ама другата нарачка од претходниот петок покажуваше дека е во Цирих и денес кога проверив пишува дека уште е во Цирих, т.е нема нови информации таа од 8ми ми покажува. Што е работава?

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.634
    Допаѓања:
    106.662
    Онлајн шопинг

Еве ме и мене со проблем...пред еден месец порачав една црвена туника , и когапред една недела отварам и гледам дека тој селер го избришале и еден куп негативни коментари... пишуваше дека ако не дојде до 12ти да им пишам на ибеј, па еве сега ќе им пишам и се навам парите е ми ги вратат. Тој којзнае што правел за да има толку негативни коментари, сигурно си ги зимал парите а не ги праќал проиводите :^)

9. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Се зависи преку која линија е пратен пакетот :) Јас во ист ден нарачав од 2различни селери од Пекинг, испратени беа на ист ден пратките а стигнаа на 1 недела разлика.

10. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Онлајн шопинг

Чим така ти рекол ке ти стигне порачката , мене за 41 ден ми стасаа едни чизми , само биди трпелива ... ке ти стасат ... :hai:

11. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Онлајн шопинг

Со вчерашен датум на проверката до каде ми е нарачката, на страната на Пошта ми пишуваше ова
    Send item to domestic location (Inb)
    Уште ништо не ми е стигнато, ма не интересира од кога е во МК пратката конкретно за Скопје колку време чекате?

12. Mima95

Mima95 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Онлајн шопинг

Откако ке биде во Скопје истиот ден, после неколку часа ја пракаат до твојата локација..Мене вчера ми беше стасала и испратена до мојата локација, но за сигурно се јавив во нашава пошта дали е стасана и ми рекоа дека нема, и сабајлево отидов и ми ја дадоа. Значи за еден ден е до твојата локација.

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Онлајн шопинг

Фала ти, и уште нешто, во главна пошта се јавуваш за да прашаш дали е стигната или? Прв пат чекам вака нарачка па не сум нешто скроз упатена :^)

14. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Онлајн шопинг

Женски ај ве молам препорачајте некој селер кој има убави џемпери, пуловери, нешто во стил на Зара, Манго, итн. Еве вака нешто, едноставно...
    http://www.aliexpress.com/item/SW66-New ... 94739.html

Да не се од оние со зебри, зајаци и др. животинки :D

15. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    201
    Онлајн шопинг

Девојки си купив неколку работи од Алиекспрес до вчера. денес пробувам да платам, не ми дозволува. Имам пари на картичката Маестро, се јавив во тутунска се е во ред. а од сајтов ми викаат Sorry, your payment was not successful! No money has been deducted.
    Да не ви се случило вас?

16. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Онлајн шопинг

Исто беше и кај мене минатиот пат,пробав од лаптоп се најавив и ми дозволи :)

17. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    201
    Онлајн шопинг

Па јас вчера нарачував од работа на деск компјутер, дома сум на лаптоп! Не знам што му е :( Ќе пробам утре пак од работа...Сепак, фала!

18. crazygirl123

crazygirl123 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

ve molam za pomos,nez so napraviv,sakav i jas da poracam od ali expres ama nemavme karticka domai i kazav na majka mi da izvadi karticka za kupuvanje od int zosto jas sum maloletna e sea ona izvadila od stopanska banka i denes i ja dale ama nema nisto ni maestro ni visa samo pisuva stopanska banka ad skopje i karta za devizna smetka ima broj na smetka i embg
    aj ve molam nekoj neka mi objasni

19. Mima95

Mima95 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Онлајн шопинг

Девојки знаете ли како да откажете нарачка. Сега ми е Awaiting Payment а нејкам да ја пораччам сега, сакам утре да си ставам пари и да си порачам фустан а ако ставам ке ми ги повлече парите. Знаете како да ја откажам..? фалаа

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.607
    Онлајн шопинг

сакаш утре да порачаш друго или истото? ако е истото,нема што да откажеш,нарачката не е направена туку чека плаќање...кога ќе ставиш пари ќе си платиш и ќе си порачаш..а ако воопшто несакаш да го порачаш тоа што си го селектирала,нема начин да се откаже,ќе си оставиш така да си стои,после 20 дена сама ќе си се откаже