Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Mima95

Mima95 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Онлајн шопинг

руго сакав да порачам, па викам утре кога ке ставам пари да не ми ги повлече..Ама ок е.. Фала

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.607
    Онлајн шопинг

па не,пошо претпоставувам ти не го внесе бројот на картичката..а оваа нарачка ќе ти стои на чекање 20 дена потоа сама ќе се откаже

3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Онлајн шопинг

Ми пишуваше за нарачкава уште во петок во 5 ипол поручек вака Arrival at inward office of exchange во Скопје, а во 6 ипол Dispatching. И што значи ова, тие што треба да ми ја земат нарачката треба да им стигне картонче дома дека треба да си подигнат пакет од пошта, а не им стигнало, а за претходниот пакет им стигна.

4. crazygirl123

crazygirl123 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

ve molam za pomos,nez so napraviv,sakav i jas da poracam od ali expres ama nemavme karticka domai i kazav na majka mi da izvadi karticka za kupuvanje od int zosto jas sum maloletna e sea ona izvadila od stopanska banka i denes i ja dale ama nema nisto ni maestro ni visa samo pisuva stopanska banka ad skopje i karta za devizna smetka ima broj na smetka i embg
    aj ve molam nekoj neka mi objasni

5. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    Онлајн шопинг

едната нарачка ми е во Пекинг ,а другата во Цирих.. за колку време од прилика ке стигнат??

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

^^Оваа од Цирих за 10-тина дена, а другата незнам :)

Едит: Инаку јас чекам две порачки, пратени се пред 20-тина дена и на двата на тракингот ми пишува Bejing International веќе долго време, што малку ми е чудно , би требало веќе да ми стигнат :?:

7. perovska

perovska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Онлајн шопинг

Здраво феминки. Конечно и јас се решив да си порачам од али, си извадив виза интернет од стопанска и све ...само за да не утнам сакам да знам дали ако порачам повеќе работи т.е три работи од по 15 евра одприлика (од различни селери) дали ќе треба да платам ддв царина или други глупости ? ..или тоа правилото до 23 евра важи за еден производ поединечно..Ве молам ако има некој што порачувал повеќе работи од различни селери и сите вкупно му излегле околу 40 евра да пише ...
    Фала Ви однапред

8. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Онлајн шопинг

И јас си нарачав од али едно саатче само 8 евра беше, ќе треба нанадно да плаќам нешто или само тие 8, ? шипинг беше бесплатно

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Нема да платиш, бидејќи не значи дека ќе стигнат во исти ден. Еве јас направив 4 порачки во исти ден, сите се пуштени во различен. Едната стигна, а другите ги нема уште.
    Инаку можеш пример една твое име, друга на брат , сестра да ги адресираш , ако ти е страв да не ти бараат царина.
    Ама бидејќи се посебни пратки, нема зошто. :)

Нема да платиш ништо, бар до сега јас немам платено, за ситни порачки, обично ми ги носат и на врата. :)

На perovska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheRedOne

TheRedOne Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Здраво девојки сакам да прашам колку време стасуваат производите од Чешка? Си ја следев блузата што си ја нарачав и пишува во Чешка па сакам да знам од прилика за колку време ќе ми стаса.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Пак јас :D
    Од толку порачки, баш овие омилените ме зезат.
    И на двете пишува дека се уште во Пекинг , а пратени се пред 20 дена. Им пишав на селерите, едниот вели да почекам, др не враќа.
    Незнам што да мислам дали е до тракингот, или нешто друго.
    Имав и др порачка пратена ден -два пред овие ми стигна за рекордни 12-13 дена.

12. TheRedOne

TheRedOne Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Не е ништо страшно и мене ми се има случено пратката да ми стои во Пекинг, а производите веќе дома ми се стасани :) Од кој селер ти стасаа за 12-13 дена ? :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rihanna-6

rihanna-6 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Онлајн шопинг

Ве молам препорачајте некој сигурен селер за конверс :)

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

си имам стварно проблем аман девојки помагајте давајте ум што да правам и кај да се жалам
    пратката ми е пристигната на 16.11 во скопје значи испадната од царина и пратена во пошта скопје па од пошта скопје на 16 е испратена во мојот град но веке тука и се губи трагата и порачката еве 5 дена никако да стаса до поштата во мојот град и сега како да се справам јас?
    овие до ск викаат пратена е овие викаат не е стигната кај нас и чаре :devil: :devil:

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

^^Ева не ти останува ништо друго освен да чекаш.. За жал толку е ажурноста на нашите пошти, а ако веќе не ти стигне пиши му на селерот да ти ги врати парите.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.442
    Допаѓања:
    114.706
    Онлајн шопинг

Можно е да ја дрпнале во пошта кај вас.

17. Marija9

Marija9 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
  18. bbutterfly

bbutterfly Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Онлајн шопинг

дајте сигурен селер на накит без мин. oрдер :lol:

19. Marija9

Marija9 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/store/903947
    Еве еден без мин. ордер ама немам порачано досега, не знам колку е сигурен. Kога ќе порачам ќе пишам дали е сигурен :)

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

Отпрвин кога отидов во пошта незнаеа никој ништо ,после ми кажаа дојди утре сабајле колешката од сабајле ги земала мегународните аха ок е кога му отидив сабајлето во пошта дирекно кај директорот па да видиш за 2 минути како испадна дека уште на 18 го добиле ама се збркале демек ;)