Онлајн шопинг Девојки што се случува кога ќе истече времето за испорака, еве има уште 3 дена до истекот на 60 ден , а мене сеуште не ми е стигната порачката , отворив и дисјут и тој има да се процесира уште 3-4 дена... Автоматски ли се враќаат парите кога ќе пројдат и овие денови ? Или треба уште да чекам ? Поздрав
Онлајн шопинг И мене ме интересира истото уште4 дена до истек на време за испорака а производот е некаде на прага е сега ако отворам и стигне што?ама ако не отворам диспут со надеж дека е во прага и ке стигне а сепак не стигне ????
Онлајн шопинг Можеш да го продолжиш рокот за уште неколку дена, ако сакаш, преку Request To Extend Delivery Date. Штом е веќе во Прага, за некој ден ќе стигне и кај нас
Онлајн шопинг Конечно најдов соодветна тема.. Девојки ми треба малце помош/објаснување. Кој е принципот на нарачка? Јас немам кредитна, банки многу многу не се разбирам... Ако нарачува некој од алиекспрес скоро може да ме исконтактира? Нека пише лп. Има едно нешто сакам да ми стигне што поскоро, дур е евтино.
Онлајн шопинг Ако може да знам со која картица плаќате na Aliexspress . Јас ја имам Виса од стопанска и Маестро од НЛБ и со таа од НЛБ имав една успешна трансакција , додека пак вториот пат не сакаше ниту со една од наведените ??? Помош Позз
Онлајн шопинг Да не немаш доволно пари? За стопанска мислам дека треба да имаш посебна картица колку што имам читано по страниве јас сум на тутунска и немам проблем
Онлајн шопинг Не се јавив и во банка и се е во ред имам пари ама стварно не ми е јасно зашто не можам повторно да купувам а баш сега има попусти
Онлајн шопинг А од друга продавница да купиш? Или да го копираш името на производотот и да пробаш на ибеј ? А може и до али експресс да е дека имаат многу порачки сега. Пробај некое прстенче некој накит, нешто ситно колку да видиш дали е до страната
Онлајн шопинг отворив open dispute - продавачот загина никаде го нема , кој ке ме извести дали и како ке ми бидат вратени парите . Пишува дека порачката е пратена а бројчето за следење не работи им пишав на 17track ми велат немало порачка со такво бројче .
Онлајн шопинг Ноненце треба да ти стигне на маил дали селерот се согласува да ти ги врати парите. А да пишеш на Eva - Virtual Agent - 24 Hour Smart Response, да видиш што ќе ти каже.. А јас имам две порачки од PVS не мрднуваат, и една од CAN , таму е веќе 15-тина дена , незнам веќе дали и да ги чекам да ми стигнат...
Онлајн шопинг 10 пати пробав со различни продавници и купувачи , во различен временски период и пак истата реченица се појавува. Sorry, your payment was not successful. No money has been deducted. Reason: Secure Check failed. Додека во Банката ми викаат дека се во ред со картицата???
Онлајн шопинг И јас исто така имам еден проблем. Си порачав јакна од алиекспрес и е 2800ден. имаше 10 да се процесира, еве има уште 1 ден и 15 часа му пишав веке неколку пати на селерот се ми вели утре ке ја испратиме немој да се грижиш и зад бчера пак му пишав вели да мму пратам адресата, му ја пратив и сега нема ништо. Ептен ми е страв пошто не се 200 ден или 500, во прашање се 2800ден. Што велите вие да почекам да истече времето и автоматски да ми фи вратат парите или јас сега да ја одбијам порачката.. Која е посигурна можност каде што ке ми ги вратат парите..? Фала ви многу
Онлајн шопинг Мене ми се има случено да ми е пратена порачката од порано , а на крајниот ден од процесинг да ми стигне бројот за следење на пратка и известување дека е пратена. Така да мој совет да си почекаш, можеби ова го прават кинезите да си добијат на време за испорака. Ако во случај не ти ја прати, одиш Опен Диспут и ќе ти ги вратат парите.
Онлајн шопинг Направив порачка на aliexpress, но по 24 часа ја откажав и пишува дека The supplier is processing your order. This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 39days 5hours 35minutes 8seconds. Сега треба да чекам 39 дена за да ја откаже порачката? Пратив порака, но нема одговор. Совет?
Онлајн шопинг ^^Јас кога откажав порачка ми се смени во Fund Processing, но претходно селерот ми врати дека можам да ја откажам. Потоа на меил ми стигна дека селерот се согласил парите да бидат вратени. А кај тебе е сосем друго, така да незнам.. останува да чекаш.
Онлајн шопинг 2 порачки ми се во мк (скопје) веке 20 дена а никако да ми стигнат дома инаку јас не сум од ск дали имал некој ваков проблем?
Онлајн шопинг devojkaa86 Јас имав сличен проблем повеќе од 10 дена ми беше порачката во мк и појдов во пошта прашав ми рекоја дека сеуште не е чекирана затоа уште ми нема стасано па за среќа после неколку дена стаса. За жал сега се јави друг проблем со друга порачка која ја направив ми ја задржаа порачката на царина износот на порачката изнесуваше 40 долари иако ги пратив сите документи на царина и понудив да платам колку што треба по 2 дена добив одговор дека пратката ми е конфискована и дали сакам да им ја поклонам нив (т.е на царината) или да ја уништат пошто тие извештачиле дека се работи за копија на бренд.. Невозможни се овие нашиве само гледа да ти зема се ..
Онлајн шопинг Кај мене се работеше за телефон, но во последно време што и да порачаш се отвараат на царина, знам исто и на еден пријател за патики од 2000 илјади му побараја царина од 6000 илјади
Онлајн шопинг Mене ми имат отворено гелови за нокти и за што ми ја отвориле ми побараа 102 ден наместо они да ми платат што пола гел беше истечен и разшлапан јас да му платам на нив јбг Туку друго нешто ме маче си порачав капут има уште 6 ден аза до крајниот рок од 60 дена а капутот уште го нема последно на тракингот е на 11,11 2013 сеуште во кина Што да правам да отворам диспут или како да правам стварнпо незнам и ако отварам кога да отворам????