Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Е многу убаво, јас овие денови чекам да ми стигне пратката од Прага а станува збор за палтенце, имитација на Зара ( http://www.aliexpress.com/item/ZA-2013- ... 68243.html )
    Инаку со другарка ми заедно порачавме накит, сумата беше 32.22 $ и пратката ја однесоа на царинење и си доплативме уште 120 денари царина кога ја подигавме :headbang:

2. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Онлајн шопинг

Јас мислам дека е најдобро да го контактираш продавачот и да го замолиш тој да провери до каде е порачката, пошто мене ми се има случено кога проверувам тракинг да не ми дава податоци до која земја е стасана порачката. Можеби ти е и во мк. оти гледам дека понекогаш повеќе чекам овде да стаса по пошта него ли од кина до мк.

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

Не еднаш 5 пати му пишав до каде е порачката што се случува дури последно му пишав дека отварам расправа ако не ми пише и замислите го нема да ми одговори ни еднаш и сега????ако отворам расправа кои докази да ги прилозам

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Мислам дека во самиот диспјут имаш опција дека не ти стигнала порачката, така да можеш да почекаш до последниот ден и се да си напишеш таму, дека порачката е уште во Кина, дека си го контактирала селерот повеќе пати, како тој не одговарал... Но со самото тоа што порачката не е стигната, автоматски диспјутот е во твоја полза.

5. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Онлајн шопинг

Добро е ако ти побараат да платиш царина, мене прво ми рекоја дека треба да платам 18% на што нормално се согласив и додека чекав да ми стаса од пошта да појдам да платам и да си ја земам порачката ми стаса писмо од царина дека ми е запленета порачката и да одберам дали да ја поклонам или да ја уништат. И твоето палтенце е имитација на бренд се надевам дека нема да го имаш тој проблем. Мада мое мислење е дека на царина си ги земаат тие за нив тоа што им е убаво па демек ќе го уништаат. И што сме тука ние криви затоа што некој продава имитации глупости

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Па иде Нова Година, треба подновување - од тебе телефон, од мене палто, од некој трет ташна, од четврт патики... Дедо Мраз од Царина ... Значи воопшто не се сомневам дека они си ја земаат робата!

На MeSofija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

Здраво девојки! :) дали знаете каков е законов за царинење дали уште важи тоа дека над 45 евра се плаќа царина или има нешто друго? :?:

8. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Онлајн шопинг

А парите не ми се вратени, зошто не можам да проверам?

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Пиши му на селерот или пак пиши на овој меил buyer@aliexpress.com и прашај како оди постапката. Инаку парите ги враќаат од 7-10 дена, не одма.
    Пиши му на селерот дека ја имаш откажано нарачката , да не ја спрема и чекај позитивен одговор од него. :)

Да сеуште важи, ама не го применуваат секогаш. Секој со среќата нели , така е по нашиве царини :D

10. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

пошто маливе пратки ми стигаат без проблем за само 12 дена сега ги чекам поголемите од што едната ми тежи скоро 2 кг и за тоа ми е да не ми бараат царина :sweat: ако бараат нешто ситно ок али да не им текне 100 евра а тоа мене ме кошта 26 :?:

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

За тежина се наплаќа некоја минимална сума некои си 100тина денари, ама пак ќе ти кажам секој со среќата. :)

12. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Онлајн шопинг

Пиши му на селерот или пак пиши на овој меил buyer@aliexpress.com и прашај како оди постапката. Инаку парите ги враќаат од 7-10 дена, не одма.
    Пиши му на селерот дека ја имаш откажано нарачката , да не ја спрема и чекај позитивен одговор од него. :)

Му пишав дека ја откажав нарачката, ама нема одговор.
    Сепак многу ти благодарам. Останува да чекам да одговори :)

13. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Добро па како е можно ова поминаа 57 дена за испорака на производот му пишав на продавачот дека сакам да ми ги врати парите ми вратил дека го продолжил времето уште 20 дена за да ми стаса..па не треба ли нешто да се согласам јас дали сакам да се продолжи уште 20 дена или како?

14. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Онлајн шопинг

Девојки , кој има порачувано од али сенки за очи - палети ?Сакам да порачам ама не знам каков квалитет се ... :^)

15. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Онлајн шопинг

Јас имам порачано екстра се, не се скапи, имаш голем избор на бои и не се прашкасти одма се лепа за очниот капак и траат долго време не се размачкуват или како некои ако ставиш две бои да се измешаат.. Јас сум презадоволна :)

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Онлајн шопинг

MeSofija од АлиЕкспрес ти е нарачана палетата?

Јас го искористив попустот и нарачав една, претежно со земјени тонови за некои 10-тина долари. Од оние што се по 60 сенки, во мало пакување.
    Страв ми е само да не ми се испокршат сенките во транспортот.

17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.607
    Онлајн шопинг

Јас имам порачано палета од Али од тие со 88 бои...пигментацијата не е нешто најдобра ама за 9 долари кај нас неможеш палета од 5 бои да купиш...а иначе во пакувањето изгледа не беше убаво затворена палетата и во тортурата од едно место на друго,две бои беа скршени..кога ја отворив палетата беше хаос внатре,се со сенки ама исчистив и позитивно беше што беа само 2 скршени

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

Има некој нарачувано од Alibaba? Нека каже искуство...

19. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Онлајн шопинг

Да од Али ги порачав, моите се 168 сенки убаво беа спакувани но сепак имаше 2 скршени ништо страшно ги фиксирав тие две и си ги користам. Јас лично сум многу задоволна од нив, убави се има и мат и светкави, траат долго време, убаво се нанесуваат, не се размачкуваат, за парите се екстра ;)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

А да ни ја постираше палетата? :wasntme: