Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

имам една пратка што е во Dietzenbach некој да не знае за колку време би теребало да стигне ? :$

2. LadyMacbeth

LadyMacbeth Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

девојки,благодарам :*

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Мила јас имам порачка во Германија од 26-ти и никако да мрдне, а се надевав дека брзо ќе стигне.
    Инаку не е гаранција , ако некоја пратка од таму ставасала за 5 дена и другата ќе биде исто.

Јас сум досадна и се едно исто зборам, ама порачки пратени во ист ден, одат по ист пат, стигнаа со скоро цел месец разлика.. Така да никој точно не знае да ти каже, ама ако некој има искуство со пратки од таму, нека сподели. :)

4. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Онлајн шопинг

Јас навистина незнам што се случува,првите пратки ко ги порачав ми стасаа за 20 и некој ден а сега по 30 дена во Кина се задржуваат после негде уште 20тина дена во Европа па 50-60 дена навистина е предолго време да ти се одмили тоа што си го порачала :^)

5. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Онлајн шопинг

Девојки од најсигурни извори знам дека денес се пристигнати еден куп пратки во пошта и според она што ми го кажаа ќе им биде потребно цела недела за да ги распределат и испратат на соодветните адреси. Јас се жалев за пратките од iOffer што 2 месеца ми беа заглавени во Пекинг (затоа лом ги направив продавачите и отворив case со PayPal против нив за враќање на парите) кога конечно пред некој ден ги лоцирав во Европа.

Трпение само периодот пред празници е таков, Кина работи со полна пареа :D

6. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Онлајн шопинг

А јас да ви се пофалам дека мојата пратка што беше заглавена две седмици во Цирих, конечно гледам дека стасала во Македонија, па пресреќна сум, среќен петок 13ти за мене :D
    Се надевам дека за брзо ќе ми стигне фустанот во мои раце, се надевам дека сега кога стигна во Мк е полесно... или можеби грешам? :^)

7. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

јас се надевам дака 3 те пратки што не можам да ги следам стигнале у скопје :lol: бидејки другите 8 се уште у кина си шетаат натака навака :fubar: 1 ми е у прага а уште една у германија :worried: али кај и да е ќе стигнат кога ќе ми помине меракот |(

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

Ако порачам на пример алка, пишува дека за 15 дена ќе стигне. Дали ќе ми земат шипинг или нешто од пошта за доставување?
    Како беше до 2кг не зимаат ништо пари за пратката, а над 2кг ти наплаќаат? :wasntme:
    Ако се разбира некој повеќе нека ми пише на ПП ако сака, да ми пообјасни или овде.

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

^^Нема да ти земат ништо, само внимавај незнам за каква алка зборуваш ама обично се со минимум порачка од 10-15 долара. Ако е нешто друго во прашање , се извинувам. :)

А за над 2 кг некогаш земаат, што на мене ми се нема случено, ама некоја ептен скромна сума до 100-тина денари.

10. newlady24

newlady24 Нов член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

Devojki ve molam da mi pomognete nesto. poracav nesto i vo tracking info pisuva destination SERBIA a ne MACEDONIA, ja ne znaev sto da pravam koga vidov pa si otvoriv dispute a onoj mi vrati mi rece deka e international deka taka treba da bide " ke ti stigne do makedonija soon" i me zamoli da go zatvoram dispute, sto da pravam dali ke mi stigne navistina, [ da go otkazam disputot ili ne ??

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

На која страна проверуваше?
    Во случај да не ти стигне пакетот до истекот на 60тиот ден, кога ќе отвориш диспјут автоматски ти си во право и ќе си ги добиеш парите назад, меѓутоа ако го затвориш сега диспјутот, не знам дали ќе може повторно да го отвориш ако не стигне пратката, ако стварно нешто е згрешено при праќањето.

12. newlady24

newlady24 Нов член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Онлајн шопинг

17track.org. i tracking number.org na dvete destination pisuva Serbia, znaci mene me interesira dali moze taka da bide napisano ama da stigne vo makedonija posto selerot veke 3 4 pati mi pisuva otkazi go disputot posto ke ti stigne narackata vo Makedonija ""iako pisuva destination Serbia""

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Не се секирај девојче, мене на една порачка ми пишуваше Малта, па ми стигна во ред.
    Имаат некогаш грешки во системот, немало потреба од Dispute.

14. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Онлајн шопинг

никаде бе девојки не ми излегува нарачката
    ни на 17track ni trackingnumber.org проверував и на други страни, ништо ...
    и сега :sweat: ???

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Ако има поминато повеќе од 10 дена откако е пратена нарачката, пишу ми на селерот.

16. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Онлајн шопинг

од 19ти ноември е нарачано :D му пишав сега ... па ќе видиме ;)

17. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Онлајн шопинг

Може ли некој да провери до кај се порачките
    ?
    RC103274117CN
    RB848367538CN
    RC863616904HK
    RB639712462CN

Фала онапред :)

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
  19. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Онлајн шопинг

пробав на trackingnumber ама незнам дали е во ред или погрешно ми искача нешто не разбирам баш :)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Thu 12/12/2013 1:19 pm- Кина
    Sat 12/14/2013 2:13 pm- Кина
    No information of your tracking number (RC863616904HK) has been received yet.
    Sat 12/14/2013 2:05 pm Кина

Еве ти страна за следење , па следи ги сама, не е толку тешко или и тоа ве мрзи да правите, па ај ќе пишам на форум, ќе ми ги следат... :x

http://www.trackingkit.com/china-post-t ... acking.php