Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

duffi, почекај си, може ќе стигне на време. А уште колку време имаш до истекот?

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

^^Уште 24 дена има.

Ова CAN ми го покажува некаде кај San Diego, оваа дефинитивно залутала на некаде :lol:

3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.607
    Онлајн шопинг

не е залутана не се секирај,и мене една нарачка ми идаше преку истово CAN..кога видов дека е Америка,ах си реков готово,што барала америка никогаш нема да ја добијам,али некогаш ги праќаат по тој пат,нарачката си стигна нормално

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

И мене ми има идено преку Америка, се мислам преку Сакраменто :?: од таму во Цирих па во Скопје. Пратките кои ми доаѓаа преку Америка обично најкасно ми стигаа, така да немај галје, ќе стигне

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

2013-12-20 11:05, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
    2013-12-20 10:05, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at delivery office (Inb)
    2013-12-19 11:02, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
    2013-12-19 10:03, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)

ова нешто ме зезаат денес фино лепо чекав порачката на домашна адреса и ја нема ... и гледам па пишале дека денес стигнала и е пратена.... :^)
    ова намерно за викенд да фати и даси чекам до понеделник :( |(

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Со нашиве пошти во нормален период може да се изначекаш а сега па во предновогодишнава фрка можеш да замислиш како е, лудница и хаос |(
    Исто така, планирај дека можеби нема да ти ја донесат порачката дома туку ќе ти остават картонче да одиш сама да ја подигнеш

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

Значи тука нашиве праат фрка, а не американците а? :?:

8. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Онлајн шопинг

Мене завчера ми пишуваше дека е во мк нарачката и денес динг донг поштарот дома во 13часот
    ајјјј ама се израдував.....
    Још 3 ту гоу имам :D
    гуд лак на сите :*

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Се што се случува од моментот кога пратката ќе стигне во Мк до моментот кога ќе си ја земеш во раце е дело на нашата пошта и царина

10. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Онлајн шопинг

Дечки што значи ова после пристигнување , Оpening што пишува , да не не ја праќаат после тоа ? да не има некоја грешка па се отвора не ми е јасно ич
    Sat 12/14/2013 2:05 pm 北京国际 10010200 Opening
    Sat 12/14/2013 8:31 am 北京国际 10010200 Departure from outward office of exchange
    Wed 12/11/2013 4:57 pm 北京国际邮件收寄中心 10061400 Collection

11. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

не се секирај после се пишува така ( бар кај мене )

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

имам порачка која е испратена на 08,11,2013 година и веке на 12,11,2013 е во кина и наваму нема нисто з анеа зарем е можно да не е мрдната од 12ноември бре ???има усте 14 дена до истекот на рокот и незнам дали да отварам диспут или да почекам селерот ми пише чекај |(

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Онлајн шопинг

Со 2 недели до крај баш и немаш некој голем избор, почекај си, може и ќе стигне - мене еднаш ми препраќаа пратка па ми стигна за 16 дена, од кои 4 дремеше во пошта :)

14. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

Подобро не чекај тие да ти пишат, џабе ке чекаш. Нјадобро почекај уште 10 дена ако не стигне ништо отвори си диспут, јас обично тогаш отварам на 5 дена до истекот, ако ти стигне после мозеш накнадно да ја платиш или не :!:

инаку јас сакам да прашам дали некој имал проблем со црвена боја на производите, ниту еднаш не ми стигна црвено или се розе или праска боја, денес ми стигна помаранџасто, а на сликите и во описот пишуваше дека има само црвено :@ :@ :@

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Ева кога веќе си чекала толку почекај и уште тие 14 дена да поминат, таман ќе поминат и празниците, па ако не стигне open disput, и јас еве чекам порачка исто и кај мене заглавена, ама има уште скоро цел месец, па решив да си ја чекам, се тешам со празниците :lol:

16. LadyMacbeth

LadyMacbeth Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

Добро дали е возможно ова...една пратка конечно ми стигна во скопје и дур чекав да ми стигне картонче за да ја подигнам гледам дека пратката е пак во Кина??? Ај ако знае некој нека ми каже што во овој случај треба да направам???

17. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Онлајн шопинг

????? Може да ми одговори некој и да ми каже што е dispute за производ?

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

^^За ова прв пат слушам.
    Кога ти стигна во МК , а кога ти донесоа картонче?
    Мислам дека после одреден период, ако не се подигне ги вракат назад, ама толку брзо да стигне до Кина? :^)
    Да немало некој проблем со тракингот?

Disput е ако во случај не ти испратат производ или не ти стаса , отвараш случај, односно го праќаш на алиексорес проблемот и тие го разгледуваат случајот и ги враќаат парите.

19. LadyMacbeth

LadyMacbeth Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

Не недобив картонче ништо не добив..тоа велам незнам како стигна у мк - дали нешто проблем на царина- не добив ништо,на тракингот видов дека стигнала во мк и дека сега е пак назад во кина

20. Mima95

Mima95 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Онлајн шопинг

И мене истото ми се случува имам уште 14 дена до истекот а порачката сеуште не можам да ја следам можеми уште и е во канцеларија, а порачката ми е од 13 декември и селерот ми даде време околу 22 или 23 дена.. И сега и јас се мислам дали да отворам спор, бидејки еве веке има 4 дена откако му пишав не ми е вратил..и сега не знам што да правам.. Дали ке ми ги врати парите, што мислите..