Онлајн шопинг Стиснав на потврди и ми пиша во Статус The seller has shipped your order И сега ми покажува нешто 58 дена (Your order will automatically be confirmed in 58days 15hours 50minutes 0secunds)
Онлајн шопинг па најчесто eBay бараат PayPal оти им е најсигурно,не моеш да напраиш PayPal со неважечка картичка, порано можеше со картички од НЛБ Тутунска да избериш Словенија за твоја земја на престој (пошо нема PayPal за мкд) а да напишиш тукашнна адреса и се да ти стига во ред, ама сега веќе не можи. Тоа ти е дека ако за тоа време во случај да не ти стигне а да не отвориш dispute пратката ќе се смета за примена, а ако ти стигне порано имаш едно таму confirm order или така нешто е за да потврдиш дека си ја добила пратката и да остајш фидбек (доколку сакаш нормално)
Онлајн шопинг Какви мејлови ти стигнаа, отвори ги, можеби ја имаш причината , ако имало некоја збрка со селерот, тогаш можеби е нешто од али. Инаку сега ова е дека ти е пратена порачката повторно веројатно. Пак почнува да брои. Ја следиш ли на тракингот?
Онлајн шопинг Девојки помогнете сега ми пишува дека пратката е во Прага а одбројуваат уште 2 дена,но не верувам дека ке стигне за 2 дена,дали и покрај тоа да стигнам open dispute? што се случува во ваква ситуација?
Онлајн шопинг Од кога е во Прага? После Прага пристигнува кај нас за неколку дена. Почекај не стискај Диспјут, веројатно и продавачот ќе го продолжи времето.
Онлајн шопинг мене 4 пратки ми заглавија во прага скоро месец, денес гледам 3 мрднаа од кина после месец и едната фала богу после месец стигнла од Германија ...а за едната што не ми работи тракинг бројчето тврдат дека била у мк од 24 декември :Ѕ имам уште 5 дена не планирам да им го продолжам времето :/
Онлајн шопинг Јас некни бев на пошта заради пратка од Ибеј и ми рекоа таму дека на сите пратки имале застој односно дека немало меѓународни пратки пристигнато две три недели...
Онлајн шопинг Мене денеска ми стигна пратка што ми беше порачана на 5ти декември. Сега се празници и некогаш одаат побавно, но мене до сега не ми се случило да ми помине времето, а да ја немам земено пратката.
Онлајн шопинг Еј колку безвезе Пиши што ќе се дешава, ама мислам дека не би имала проблеми со диспјутот, не е мал пропустот. А дали има некој дознаено дали е одобрено од Али селерите сами да си додаваат денови?
Онлајн шопинг Наусица, мислам дека е , сепак опцијата за продолжување е ставена од али. Јас мислам дека ова е со цел ако порачката е некаде блиско а времето истекува, па да се продолжи, ама веројатно повеќе од продавачите ова го искористуваат, за не им се отвори диспјут. Инаку јас имам уште 3 дена од диспјутот, па ќе ве известам како ќе биде понатаму.
Онлајн шопинг Ке ве замолам некој кој што знае од искуство за да не ризикувам нека ми каже имам време до истекот од предвидените 60 дена на некоа порачка уште 3 некоја уште 10 дена да отворам уште сега диспут или да чекам да истечат тиа денови? што се случува ако времето истече а ти не отворис диспут а и не си ја потвдил порачката ? кога е најлесно да ти ги вратат парите?
Онлајн шопинг Ева мислам дека се отвара автоматски, ама за посигурно отвори си диспјут, ден -два пред истекот на рокот, или уште сега, ништо не губиш. Каде се порачките, или не ги лоцира воопшто?
Онлајн шопинг Нарачката ми патува преку два месеци, ако не и три бидејќи го одложував истекувањето на рокот секој нареден пат кога скоро ќе завршеше. Чудно ми е зашто секој пат кога менува насока, ми го пишува истото еве видете и самите 2013-12-23 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-12-18 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-12-08 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-12-06 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-11-24 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-11-12 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-11-04 00:00, 出口总包互封封发, 上海国际, 马其顿 2013-11-03 00:00, 收寄局收寄, 广商国际小包, 马其顿 Значи му пишав и на селерот ми вика стрпи се. Незнам што да правам се мислам диспјут да му отворам.
Онлајн шопинг Пред 15тина дена си нарачав од Али Експрес маичка. Ја следам и цело време ми го дава ова - TAC Air, CAN, Macedonia - го преведов со Гугл. Дали некој знае што значи ова, во Македонија е стигната нарачката или? Некако е многу брзо за да стигне плус празници се. Баш би ви била благодарна доколку ме просветлите.
Онлајн шопинг Ај провери ја на http://www.trackingkit.com/china-post-t ... acking.php, да ти ја даде на мапата локацијата, вака е по преводот на чичко Гугл, дава нешто Шангај. ИНаку по датите порачката се движи, не е страшно јас мислам дека ќе стигне само ќе си почекаш. Во КАН ти е порачката, не е пристигната уште во МК.
Онлајн шопинг Dear friend Frist,thanks for your order in my shop.can you order more?because the min order is $15 in my shop can free shipping,if you don't get the min order i don't send out you can choose "put a wrong product"this reason to cancel,we will return to you fast,International shipping expensive,i will lost money,if you want the goods you need pay the shipping cost $1.98, the shipping cost link : Мене ова ми стигна. Овој да не се мрднал? Како и каде можам да си ја проверам порачката дали ми е пратена и до каде е?
Онлајн шопинг Ако разбрав точно, за да ти ја прати ќе треба или да доплатиш шипинг или да докупиш нешто од кај него да за стигне вкупниот износ до 15 долари.
Онлајн шопинг Не ти е испратена порачката. И не е мрднат . Селерот ти пишува дека мора порачката да ти биде над 15 долари за да ти ја испрати, бидејќи доколку ти ја испрати вака тој ќе биде во загуба. Доколку сакаш само тоа парче да ти е испратено треба да доплатиш 1.98 долари(ти има пуштено линк подолу (за да гo додадеш во кошничката)), а доколку не сакаш, за најбрзо да ти ги вратат парите најдобра опција ти е да ја откажеш и да одбериш дека си одбрала погрешен продукт како причина кога ќе ја откажуваш(cancel order => put a wrong product).