Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
  2. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Онлајн шопинг

^ Lilit мисли на линк од продавачите ;)

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Онлајн шопинг

Da,sega vidov ama ne znam dali nekoj bi go spodelil toa koga imeto i adresata ti se gleda tamu :)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Онлајн шопинг

Не се гледа,ако го оставиш само линкот од "продавницата". Нели и нелогиран можеш да разгледуваш.
    Да,мислам на продавачите.

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Онлајн шопинг

Abe ne se plasete :D profesionalci se kinezite za ova,tie lebot si go vadat od ova,jas ni eden zbor ne svrtev so prodavacot,si plativ,i posteno gledam posle 3 dena ja pratil narackata :D

На Goticarka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Онлајн шопинг

Леле ова е жива зараза...едно по едно... сега само да си ги чекам и да се радувам или...разочарувам...

На martinuska и Hipster им се допаѓа ова.
  7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Ја обработуваат порачката. За 10 дена најмногу ќе биде спремно и ќе ја пуштат пратката :)

Јас порачав и балетанки 36ка пошто имам едни 36ка од кинескиве од кај нас и точни ми се, па ако ми се мали ќе и ги дадам на другарка ми и за следен пат ќе знам поголем број да нарачувам :lol:

На ivinakit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Онлајн шопинг

Само да ве информирам дека заради нашата пошта (поштарот ми ја остави картичката во сандаче на 25ти,а си напишал 19ти!!!) и после 2 дена, кога отидов да си ја подигнам, да ми кажат дека ЈА ВРАТИЛЕ на 25ти, зошто ги чуваат само 5 работни дена, после се враќаат назад!!

И сега, јас останав со прстот во уста, и тоа за мојата најскапа нарачка - 2 ташни за 57$, кои нашиве идиоти ни 5 ни 6 ги вратија во Кина!
    Алиекспрес, т.е. продавачот знае кога стига пратката, па од тој момент почнаа да ми бараат потврда на пристигната пратка. Со оглед на тоа што не` фати празник (Велигден) и не бев во државата, после неколку дена (мислам дека се 7, или 10 од моментот кога ќе им јават дека се испорачани) парите автоматски му ги префрлија на продавачот. Јас сум требала да направам Open dispute за да ги задржат кај нив додека не ја решам ситуацијата.
    Сега погодувате - ги немам ташните кои ми се платени, Поштата СО РАКА ми напиша на картончето „Вратено на 25.04“, а продавачот го нема никаде да се огласи, не враќа ни на пораки ни на мејл. Им пишав директно на алиекспрес, креваат раце, вика Наше е додека има Open dispute, откако не се огласивте било добро или лошо за пратката - ние ги пуштивме парите.
    Сега останува на добрата воља на кинезот дали јас ќе ги добијам ташните назад пак или не....деновиве во Пошта ќе е друг масакр, со малава и работава никако да стигнам да одам и пемпере да се направиме, ама јас искрено кренав раце.

Платена вредносна пратка ја враќа назад?????? Па како јас да докажам дека е вратена, и на кој меѓународен суд да барам враќање на парите или нова испорака???
    А први беа да ми земат матичен број кога на пратката не стоеше моето презиме....оти таа била „вредносна“, да знаат утре другиден ако се јави правиот сопственик КОЈ ја подигнал, оти тие ќе биле криви.
    Сега кој е крив??
    Ех ама се напнав, утре ќе им одам уште сабајле, мамето нивно

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Онлајн шопинг

Мене од овој ми стигнаа за точно 31 ден.
    http://www.aliexpress.com/store/415916
    Прилично ефтин со солиден квалитет, не ми утна ништо во нарачката се ми стигна се беше во ред.
    И сега чекам уште од двајца кај и да е треба да стигнат.
    http://www.aliexpress.com/store/714350
    http://www.aliexpress.com/store/511512

Ќе пишам сакако ако стигнат, или не стигнат здравје, ама не се потресувам, истите работи се вртат цело време, ако не стигнат сеа, пак ќе си ги нарачам од друг.
    Јас облека не нарачувам, само џиџимиџи тракатанци, не ми е сигурен за облека од причина што немам ист стнадард во големина за облеката.
    За чевли можеби е поинаку, и посигурно.

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Онлајн шопинг

Ова ако немаш што да чекаш у животот, купувај преку интернет, нон стоп ќе бидеш у некое скокотливо чекање! :D
    Јас ташни порачав.

Еве ако не си порачам кимоно со змеј на грбот сега, еве не знам...да ме обесите!

На DjinTonik, martinuska и ludoto19 им се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Онлајн шопинг

Daaaa kaj nas ima pogolema sansa da ve zeznat,mene taa u posta mi vika pa postarot pominal na 14ti,a jas ne vidov nikakov postar :) samo 5 dena gi cuvaat,i nazad prakaat,na vreme da si ja podignete pratkata

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Онлајн шопинг

Да, се мисли на 10$ од истиот seller (продавач). :)

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Онлајн шопинг

Сакам да прашам дали за купување од али експрес плаќањето се врши преку пејпал или со обична интернет картичка? Ааа да и дали и до колку пари се царинат производите :)

edit
    http://www.aliexpress.com/item/100pcs-l ... 83769.html оваа цената пред да го отворам во нов прозорец беше 2.77$ а кога го отворив 277$ сваќам под него пишува 100 peaces ама оти е така :^) нели треба ти самиот да си означиш колку од тие сакаш :rofl:

14. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Со секоја обична картичка со која може да се плаќа онлајн. Јас на пример со Виза од НЛБ. И не се плаќа царина на сите работи. Пишува доле под нив на кои се плаќа, на кои не и колку ако се плаќа :)

15. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    Онлајн шопинг

царина се плаќа над 45 евра ако е нарачката, тоа подолу што пишува е за транспорт на истата и за мали нарачки неисплатливо е Fedex, DHL и остали да ви го донесат.
    само преку обична пошта иако ете може да залута или др срања да се десат.

16. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    Онлајн шопинг

епа феминки, си нарачав од http://www.aliexpress.com/ две саатчиња па да се надеваме ќе стигнат :lol:

17. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Онлајн шопинг

Сакам нешто да нарачам од Aliexpress. Пред да нарачам да ве прашам тие што нарачале од таму дали и колку се наплаќа поштарина ? :)

18. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

^ Под секој производ пишува дали и колку се наплаќа. Кај тие што не се наплаќа со зелено пишува free shipping.
    А царина се плаќало ако порачките ти се над 45 долари :)

На Moonstone.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Онлајн шопинг

Ја си порачав лaнче,прстен и алка од алиекспрес преку една другарка и едвај чекам да ми стигнат :D

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Онлајн шопинг

Ако некој има порачано палета со сенки нека сподели искуство :) Јас сакам таква да си порачам,знам дека сенките не се најквалитетни и дека не се оргинални,како од MAC на пример,ама дали се ок,да не се ептен светли,да не се бришат одма,да не се како прашинка :)