Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

Се нервирам. :@

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Онлајн шопинг

Трпение, спасение ;)

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Онлајн шопинг

4 нарачки ми стојат во Прага, а за 3 веќе истече времето, значи се со статус finished.
    Им пишав на селерите, сите до еден вратија, горе-долу истото: Немаат влијание врз интернационалниот шипинг, да почекам уште малку, и дека во секој случај ќе превземат одговорност за нарачката. Еден од нив, ми пиша дека на 17тракинг, информациите се апдејтираат покасно, така да можно е и да е нивна грешка.
    Само еден од нив, го продолжи времето за 30 дена. Не знам дали е нормален ако мисли дека уште месец ќе чекам?! Максимум чекам до крај на неделава, ако не, назад парите и чао-пријатно.

Баш ми криво за ситуацијава, а баш бев задоволна претходно. Сите нарачки ми стигаа за 12 до 15 дена. :|

4. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

што да прават тие кога нашата пошта не работи како што треба, сеуште неможат да се оправат од празниците и да почнат да работат :@ и кинезите чекаат заедно со нас, ние за пратка, тие за пари

5. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
  6. LadyMacbeth

LadyMacbeth Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Онлајн шопинг

никој не ми одговори па во случај да не не сте виделе еве го истиот мој пост
    -Една пратка не ја добив и побарав рефундација. Нели процесот трае од 7 до 10 работни дена епа и тие поминаа и на она Eva, our 24-hour online intelligent robot ми пишува вака
    This procedure also depends on your bank's correspondent relationships. If you do not receive your refund after the specific timeline, I recommend that you contact your financial institution for more details on why you have not received your refund.

значи треба да исконтактирам со тутунска во ред.
    Мене ме интересира дали некој го има ова искуство да го сподели со мене и дали ќе ги добијам воопшто парите. данке мајне грлс :)

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Онлајн шопинг

Прашај во банка што е работата, не би требало да има проблем со рефундацијата од али... Преку која банка имаш извадено картица?

8. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Онлајн шопинг

Имам направено повеќе порачки на али некои за мене некои за другарка и скоро на сите порачки пишува дека се замрзнати , а веќе има 10 тина дена одткако беа прифатени помошшшшшшшш што да направам кај да се обратам да ми ги вратат парите на сметка :( чекав мислејќи дека се празници ама веќе нама чекање

9. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Онлајн шопинг

од кога ќе ги проверат продавачите што како нее воред ќе ти пратат меил и парите ќе ти стигнат во рок од 7 дена :)

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Ај да ги има на лагер сите тие работи што ги објавува, па да се прелажат луѓе демек им треба, не им се чека, па да земат, ама да чекаат за она да им ги нарачува и после да ги наплаќа дупло... не знам.
    А и за некои работи и дупло е малку. Една сукња што ја земав јас за 150ден, она ја продава 700. Епа не е малку. :geek:

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Онлајн шопинг

здраво
    сакам да прашам како плаќате кога порачате од алиекспрес страницата и како е работата со доставата колку трае и дали се такви работите како што изгледат?

поздрав

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Онлајн шопинг

Јас плаќам со интернет картица од Стопанска, пратката има рок од 60 дена да пристигне (обично стигаат после месец дена) а што се однесува до квалитетот најдобар индикатор за тоа ти се коментарите.
    Јас лично сум презадоволна од се што имам порачано :)

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    40.014
    Онлајн шопинг

Освен тој начин, има ли некој друг начин на плаќање?

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Се плаќа само со картички. :)
    Јас плаќам со Виза.

15. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

може и со уплатница и преку вестерн јунион, но така нема пари назад, ако стигне стигне, ако не ке ги прежалиш

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Онлајн шопинг

Девојки за пратките преку Хонг -Конг освен преку официјалната странана ХК, дали имате некоја друга за следење?

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Онлајн шопинг

duffi, не може преку 17 track?

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

Мене вака ми пишува. На тракингот не можам да ги проверам. Ставам кодот, и после нели оној другиот краткиот. И после вика Нот фаунд. И таа што ми вика дека е стигната не ми ја дава да ја проверам. ;(

Прикачени фајлови:

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Онлајн шопинг

И ова Confirm Order Received треба да го стиснам кога ќе ми стигне пратката?

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Онлајн шопинг

Да тоа треба да го стиснеш кога ќе ти стигне пратката. Инаку за следење на пратки може да ја користите и страната на пошта.мк за следење на пратки од странство .