Онлајн шопинг Како да прочитав дека 26 или 28 фебруари до 8 март ќе има големи попусти, значи пак ќе има гужва тогаш. Инаку конечно се довлечкаа 2 порачки сто беа во Прага од 30 ти, сабајлево стигнале во Македонија па сега чекам да ми донесат картонче.
Онлајн шопинг Normally, the celebration will start from the New Year's Eve and will last for around 15 days until the mid of the first month. Before the celebration, people will normally do a complete cleaning of the house and put on the traditional New Year decoration. Family reunion is the most important part of the Chinese New Year celebration. The New Year's Eve is the time for family reunion. Following by the reunion, people will normally visit relatives and friends, doing shopping, watch some traditional Chinese shows, launch some fireworks, and plan for the coming year. The celebration will sometimes be highlighted with a religious ceremony given in honor of heaven, earth, and other gods, as well as the family ancestors. In modern China, working professionals will normally have 7 days of holiday including weekend to celebrate. After the family reunion, some modern Chinese may take the chance to visit some tourist destinations. Според ова што го најдов на нет, најверојатно една недела нема да работат.
Онлајн шопинг Кинеската Нова година е некаде од 31 Jануари дo кај 15 Февруари, не е цел месец. и порачките кои се тргнати мислам дека ќе се испорачуваат додека ако порачате во тој период ќе треба да почекате да ви ја пратат, кога ќе поминат празниците.
Онлајн шопинг Јас имам прашано во пошта дали откога ќе поминат тие 5те дена што се забележени на картончето, пратката одма се праќа назад и жената ми одговори дека интернационалните пратки ги држат уште дваесетина дена во пошта па ако и дотогаш никој не дојде да си го побара пактетот, дури тогаш ги враќаат назад
Онлајн шопинг феминки ми треба совет добив пратка денес, а во неа немаше ништо од тоа што беше нарачано, си праќал што му дошло до рака, барем едно да имаше од тоа што беше порачано па да не ми е криво да му отворам ли диспут или што да правам
Онлајн шопинг Отвори му диспјут! (Ем ќе си ги добиеш парите назад, ем ќе ти остане тоа што ти стигнало ) Ќе сакаш да пасташ линк од селерот, да знаеме да не порачуваме од него?
Онлајн шопинг Нарачав преку алиекспрес во декември, и пратката е стигната во Скопје веќе недела дена , но јас сеуште немам добиено од пошта картичка за да ја подигнам. Што да правам? :/
Онлајн шопинг Оди побарај ја во пошта со tracking бројот, ако се желни да проверат и да ја побараат. Не се нешто многу љубезни ама се надевам дека ќе ја најдат и ќе ти ја дадат. Имав случај со пратка, на 17track.net пишуваше дека е стигната во Скопје, но неколку дена не добивав картичка и отидов во пошта. Испадна дека пратката со бројот што го имав јас била адресирана на друго лице со сосема друга адреса. Значи месец дена си следев туѓа пратка и се радував дека му стигнала . Дали ми бил даден грешен тракинг бр. или бев измамена не знам, парите за нарачката ми ги вратија и не стигна ништо.
Онлајн шопинг пратка што е со статус finished дали можам да продолжам да си гo следам tracking бројчето? Ке се покажува ли точно каде е?
Онлајн шопинг не се многу лоши, едно ланче е скинато, на друго плочката му е одлепена, но тоа може да се поправи не е многу страшно, си добив и ланче и алка со дрвени крстови, веројатно мислел да се помолам пред да му отворам диспут и уште две ланчиња има и една алка, ке завршат работа, но сепак два месеци ги чекам и на крај нешто трето стигнува инаку му отворив диспут на пола и повеке работи, само неколку прифатив како стигнати колку да не биде многу во штета човекот
Онлајн шопинг Дали имате искуство со менување на тракинг бројче? првин ми дал продавачот едно,па после го чкртнал старото и ми дал ново
Онлајн шопинг Да, мене ми се има случено, се издесија глупости, нерви си искинав со таа пратка Ако приметиш дека нешто не е во ред, пиши му одма!
Онлајн шопинг И јас уште од тогаш имам порачано и незнам ни дали да се надевам дека воопшто ќе пристигни Инаку на вести слушав дека запленетите производи на царина им ги доделиле на социјалните семејства. А зошто воопшто ги запленуваат?
Онлајн шопинг па тоа не се нашите што ги запленуваат,туку тие што зимаат на големо,не ги пријавуваат,не плаќаат царина и ги фаќаат.Порано незнам кај завршувале овие работи,добро е што сега барем ќе дадат на тие што немаат па ке си ги носат
Онлајн шопинг Порачките кои ви каснат се движат ли? И јас имам една од 22 Ноември која уште ја чекам, ама гледам се движи, побавно се разбира, ама не е во застој, па затоа се надевам дека ќе стигне.