Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.584
    Аууууу суперррр фала ти многу сепак ке се тресам додека не стигнат позз

2. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Status:
    The supplier is processing your order
    Reminder:
    This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 8days 12hours 46minutes 36seconds .

:| Веќе неколку дена си стои истиов статус. Парите ми се одземени од сметка. Можно е да не ми ја процесира селерот нарачката?

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Треба да почекаш неколку денови, види од страна брои уште колко остануваат.
    Секој селер си има определен процесинг тајм.

4. sakajteme

sakajteme Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    391
    Edno prasanja devojki...
    naracav bluza od aliexspres i pustena e ... dali e mozno nekako da ja vratam dodeka ne e stignata paletata i da mi se vratat parite helpp :(

5. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Разбирам, сепак мислев побрзо ќе ми биде пуштена нарачката, нестрплива сум а и првпат нарачувам од странава. :)

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Девојки ај ве молам некоја што има искуство со Алиекспрес нека ми пише ЛП,сакам да ја прашам нешто да не ја полнам темава.Ве молам.

7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Alibaba - Те сакам :D
    Сериозно :wasntme: Ме усреќуваш со нарачките кои ми стигаат . аххххх
    И кинезите ги сакам
    СИте ги сакам :lol: :lol:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    [​IMG] Голема молба! Ако некој случајно го најде, нека ми пише :) Гледам на една страна Kupi Online на fb го има со другите работи, али таму ептен се занесуваат со цените, саатите што се по 12-13 долари ги продаваат по 1500 и поише.

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Сакам и јас да нарачам нешто, ама воопшто немам поима од он лајн купување, па би замолила некоја која сака и може подетално да ми објасни.
    Се плака ли поштарина, читам дека и до дома ви ја носат?

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.610
    Епа прво треба да направиш профил на страната после ќе најдеш производ што ти се допаѓа,одиш на Buy now и ги следиш чекорите,всушност самата страна те води...ако не сакаш да плаќаш поштарина ќе бараш на производите да пишува Free shipping to Macedonia via....исто така ќе внимаваш на продавачите,да имаат добар рејтинг и ќе ги читаш коментарите од производите,најмногу информации се извлекуваат од коментарите бидејќи има многу производи што не изгледаат баш како на сликите...откако ќе порачаш има период на процесирање од 24 часа,потоа чекаш продавачот да ти ја прати пратката и потоа има страни на кои можеш да ја следиш пратката со помош на бројчето за следење кое ти го дава продавачот..за носење до дома зависи,гледам на многу феминки им ги носат до дома,кај мене лично очигледно на поштарот го мрзи да се качува до горе :D (живеам во зграда) и секогаш ми остава картонче со кое си ја подигам пратката од пошта..и треба картичката што ја имаш да можеш да ја користиш за онлајн купување,конкретно од Тутунска си е истата и дебитна и за купување а од Стопанска ти треба посебна картичка за онлајн купување (кај другите банки незнам како е)...главно тоа е тоа :)

11. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    Значи девојки,утре ќе порачувам фустан од алиекспрес,ама запнав на едно мести нели има:
    State/Province/Region:

Zip/Postal Code:

If you don't have a zip code in your country, input "None".

Tel:

Please enter Numbers and/or hyphens "-" and/or forward slashes "/" only

ЕПА СЕА ОВДЕ КАЈ ТЕЛ ПИШАВ ПРВО +389 ФИКСЕН НЕМАМ БР ГО ПИСАВ МОБИЛНИОТ НЕ МИ ГО ШТИКЛИРА СО ЗЕЛЕНО НЕ МИ ГО ПРИФАЈЌА,ЗОШТО ДАЛИ ЗНАЕТЕ,КАКОВ БРОЈ ТРЕБА ДА СЕ ПИШЕ ?

12. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14

Прикачени фајлови:

• 111.png
      111.png
      Големина на фајлот:
      10 KB
      Прегледи:
      416
  13. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    а кај ареа код треба бројот од градот как ое тоа јас сум од прилеп дека..и после локал намбр кај што е мојот број да го пишам мобилниот?

14. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    area code тие префиксот на мобилниот оператот само се пишува без 0.
    Значи пишуваш 389 7x xxxxxx

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Колку време треба да се процесира нарачката,порачав од четвртокот з дв аартикли се уште немам одговор а за два ми одговорија дека не може да ми ги пратат требало до 15 долари најмалце да сум имала порачано и ги откажав ама овие два сеуште немам никаков одоговор

16. cath

cath Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    9
  17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.610
    епа нарачката се процесира 24 часа,после се чека да ти се прати..види каков ти е статусот на порачката..ако е Awaiting shipment,нема друг проблем само се чека да ти ја прати продавачот а тоа зависи од продавач до продавач за колку дена ќе ти биде пратена,имаат различни времиња

18. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    Феминки,порачав јас фустан од алиекспрес ама сеа ќе чекам 24 часа да процесритаат потоа селерот ќе ми пиши на емаил,и потоа да продолжам да контактирам со него преку таа негова емаил на којапто ќе ми пише или како ??
    а и ова што значи Order Processing Time: 9 Days ???

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Најпрво треба да поминат 24 часа за да ја потврдат уплатата, после има селерот 9 дена да ја спреми и да ја пушти порачката.
    Ке ти стигне на меил кога ќе ти ја пратат, а и на али ќе ти се смени во Goods Awaiting Acceptance, и кога ќе влезеш во View Detail, ке имаш тракинг број за да ја следиш порачката.
    Со селерот исто можеш да комуницираш на али, кога ќе кликнеш на View Detail имаш најдолу место за пишување на порака.

20. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    А што е тоа тракинг број кај треба да се пише? дека ми е прва нарачка немам искуство затоа незнам мн