Сега ја видов сукњава, на фб на страната на Модни додатоци и пишува 1700 ден.! Истата на Алиекспрес, во моментов е 12,60 долари ~ 500/600 ден. Страшно како ги препродаваат по дупли цени.. http://www.aliexpress.com/item/Spri...kirt-short-skirt-a-line-skirt/1395679016.html
Да да, а особено профит прават на накит. Работи од аксесорис што ги имам и беа по 700-800 ден. ваму ги видов по 2-3 долари, страшно
Конечно ми стигна кошулата што си ја порачав пред точно еден месец. Едвај чекам да се затопли поубаво, па да можам да си ја носам. Чекам уште една кошула и преубаво нежно ланченце. Би требало и тие да ми стигнат деновиве Нека почне летово, ќе се порача уште нешто
Mims ти стигнаа патиките? Ме интересира дали ќе си задоволна за да нарачам сефте, прво па мушко- патики Твоите гледав скоро ги немаше веќе, ама ќе разгледам, битен ми е квалитетот и да не имаат некој мирис. За таа цена ич не се мислам.
^ Јас имам порачано нешто како чизмички и не мирисаат воопшто! Братучед ми си порача 2 пара патики исто така не мирисаат. Така да што ќе си кандисаш порачувај
имав едно саатче порачано чинеше 3 евра,прво ми пиша селерот дека минимална порачка е 10 долари,а сега откако му пишав дека нема да порачам ништо повеке од саатот гледам пишува Goods Awaiting Acceptance..... дали е испратен само саатот иако не можеше без минимум 10 долари,или е некое недоразбирање? што мислите?
Порачките што се преку поштата од Хонг Конг најбрзо стигнуваат 10-15 дена, а многу ретко но се случува и преку кинеската пошта да стигнат за 12-13 дена. Највероватно си налетала на некој фин кинез па ти го има испратено само сатчето иако сумата е помалку од 10 долари
Не ми стигнале уште... На страниве за следење ми покажува дека се уште во Пекинг ама не им се точни баш изгледа, не е можано 20 дена да стојат у Пекинг. пешки да доаѓаа ќе ми стигнеа Иначе на 17ти феруари ги нарачав, на 3ти Март ми се пратени, еве уште ги нема!
10-15 дена? Па јас најсреќен на свет ќе бидам ако ми стигнат за толку време. А како да ја барам таа пошта? Како да направам и мене да ми стигаат за толку брзо?
Macedonia via Hong Kong post air mail - Вака пишува за производите што се преку хонг конг и во просек стигнуваат од 10-20 дена. Барем досега сите производи што ми биле нарачани од оваа пошта најбрзо ми стигнале.
Здраво! Сакам да си порачам костум за капење од Алиекспрес ме интерсира дали некој има порачано и во врска со тие броевите дали табелата со сантиметири е точна да се водам по неа па да си го одредм бројчето...
Reminder: This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 2days 0hours 15minutes 32seconds Добро ова треба до крај да истече времето, или да се збогувам предвреме со порачката? Се има некому случено толку време да чека за испорака?
му пиша на продавачот? мене ми се случи на 6 часа пред истекот да ми ја прати..еднаш пишав а а we will send your order soon,пак после неколку дена пишав бидејќи порачката не беше пратена и на крај последниот ден ја пратија
Јас не би ти препорачала да порачуваш купачи од нет, поевтини се да,ама незнаеш како ќе ти стојат, кај градите,кај задникот,ајде за облека еден број поголем ќе земеш , ако некоја знае нека објасни во врска со броевите и сантиметрите
во статус на порачката ми пишува finished,дали тоа значи дека е пратена или дека е пристигната.Има и tracking number,но не можам да видам до каде е порачката.Пишува дека нема инфомрации за таа порачка,се уште не епримена од china post.
Штом ти пишува finished значи ти имаш кликнато дека пратката ти е стигната кај тебе и алиекспрес му ги има трансферирано парите на селерот со што трансакцијата е веќе завршена затоа пишува finished.Е сега како што можам да видам ти прашуваш за бр за следење што значи уште ти нема стигнато пакетот па зошто тогаш си кликнала дека ти е примена пратката?Сега да не те разочарувам во случај и да не ти стигне пакетот парите нема да можат да ти бидат вратени пошто си го потврдила примањето на пратката пред реално да ти биде стигната и веќе парите се кај селерот а не кај алиекспрес.Сега ти преостанува само да се надеваш дека ќе биде се во ред и пратката ќе ти стигне кога тогаш.Со среќа.....пс ( и за друг пат прво чекај да ти стигне пратката па потоа кликај дека пакетот ти е стигнат).
офф леле не знаев што сум стиснала прв пат порачувам.Не може сега ништо да се направи да му пишам на продавачот?
Епа и да му пишеш на селерот е џабе парите се веќе префрлени......сега си чекај да ти стигне пратката,ако селерот е со висок рејтинг тогаш нема потреба од паника ќе ти биде се испорачано...почекај си и ќе видиш обично пратките стигаат од 15 до 60 дена ама мене во просек ми стигаат некаде околу 25тиот ден од денот кога ми ги испраќаат порачките...така да не се секирај и почекај...се надевам ќе ти стигне...и за нареден пат не кликај примено додека не го добиеш пакетот во раце.