Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    На Mimi123 и ana.n18 им се допаѓа ова.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    Да да, а особено профит прават на накит. Работи од аксесорис што ги имам и беа по 700-800 ден. ваму ги видов по 2-3 долари, страшно :x

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Конечно ми стигна кошулата што си ја порачав пред точно еден месец. Едвај чекам да се затопли поубаво, па да можам да си ја носам. Чекам уште една кошула и преубаво нежно ланченце. Би требало и тие да ми стигнат деновиве :) Нека почне летово, ќе се порача уште нешто :D

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.384
    Допаѓања:
    171.584
    Да ги пофалам овие од поштиве пратки истратени на 01,03 и ,3,03 ми стгнаа денеска на врата

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како ви стигаат на вас толку брзо нарачките?
    На мене порано од месец ипол не ми стигнала нарачка. :(

6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Mims ти стигнаа патиките? Ме интересира дали ќе си задоволна за да нарачам сефте, прво па мушко- патики :)
    Твоите гледав скоро ги немаше веќе, ама ќе разгледам, битен ми е квалитетот и да не имаат некој мирис.
    За таа цена ич не се мислам.

7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    ^ Јас имам порачано нешто како чизмички и не мирисаат воопшто! Братучед ми си порача 2 пара патики исто така не мирисаат. Така да што ќе си кандисаш порачувај ;)

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    имав едно саатче порачано чинеше 3 евра,прво ми пиша селерот дека минимална порачка е 10 долари,а сега откако му пишав дека нема да порачам ништо повеке од саатот гледам пишува Goods Awaiting Acceptance..... дали е испратен само саатот иако не можеше без минимум 10 долари,или е некое недоразбирање? што мислите?

9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Порачките што се преку поштата од Хонг Конг најбрзо стигнуваат 10-15 дена, а многу ретко но се случува и преку кинеската пошта да стигнат за 12-13 дена. :)

Највероватно си налетала на некој фин кинез па ти го има испратено само сатчето иако сумата е помалку од 10 долари :D

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не ми стигнале уште... :@ На страниве за следење ми покажува дека се уште во Пекинг ама не им се точни баш изгледа, не е можано 20 дена да стојат у Пекинг. пешки да доаѓаа ќе ми стигнеа :@
    Иначе на 17ти феруари ги нарачав, на 3ти Март ми се пратени, еве уште ги нема!

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    10-15 дена? :o Па јас најсреќен на свет ќе бидам ако ми стигнат за толку време. А како да ја барам таа пошта? Како да направам и мене да ми стигаат за толку брзо?

12. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Macedonia via Hong Kong post air mail - Вака пишува за производите што се преку хонг конг и во просек стигнуваат од 10-20 дена. Барем досега сите производи што ми биле нарачани од оваа пошта најбрзо ми стигнале.

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      32 KB
      Прегледи:
      381
    На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    555
    Здраво! :) Сакам да си порачам костум за капење од Алиекспрес ме интерсира дали некој има порачано и во врска со тие броевите дали табелата со сантиметири е точна да се водам по неа па да си го одредм бројчето... :) :)

14. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Reminder: This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 2days 0hours 15minutes 32seconds

Добро ова треба до крај да истече времето, или да се збогувам предвреме со порачката? :tmi: :worried:

Се има некому случено толку време да чека за испорака?

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.610
    му пиша на продавачот? мене ми се случи на 6 часа пред истекот да ми ја прати..еднаш пишав а а we will send your order soon,пак после неколку дена пишав бидејќи порачката не беше пратена и на крај последниот ден ја пратија

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.677

Јас не би ти препорачала да порачуваш купачи од нет, поевтини се да,ама незнаеш како ќе ти стојат, кај градите,кај задникот,ајде за облека еден број поголем ќе земеш , ако некоја знае нека објасни во врска со броевите и сантиметрите :)

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    во статус на порачката ми пишува finished,дали тоа значи дека е пратена или дека е пристигната.Има и tracking number,но не можам да видам до каде е порачката.Пишува дека нема инфомрации за таа порачка,се уште не епримена од china post.

18. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Штом ти пишува finished значи ти имаш кликнато дека пратката ти е стигната кај тебе и алиекспрес му ги има трансферирано парите на селерот со што трансакцијата е веќе завршена затоа пишува finished.Е сега како што можам да видам ти прашуваш за бр за следење што значи уште ти нема стигнато пакетот па зошто тогаш си кликнала дека ти е примена пратката?Сега да не те разочарувам во случај и да не ти стигне пакетот парите нема да можат да ти бидат вратени пошто си го потврдила примањето на пратката пред реално да ти биде стигната и веќе парите се кај селерот а не кај алиекспрес.Сега ти преостанува само да се надеваш дека ќе биде се во ред и пратката ќе ти стигне кога тогаш.Со среќа.....пс ( и за друг пат прво чекај да ти стигне пратката па потоа кликај дека пакетот ти е стигнат).

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    офф леле не знаев што сум стиснала прв пат порачувам.Не може сега ништо да се направи да му пишам на продавачот?

20. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Епа и да му пишеш на селерот е џабе парите се веќе префрлени......сега си чекај да ти стигне пратката,ако селерот е со висок рејтинг тогаш нема потреба од паника ќе ти биде се испорачано...почекај си и ќе видиш обично пратките стигаат од 15 до 60 дена ама мене во просек ми стигаат некаде околу 25тиот ден од денот кога ми ги испраќаат порачките...така да не се секирај и почекај...се надевам ќе ти стигне...и за нареден пат не кликај примено додека не го добиеш пакетот во раце.