Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Другарка ми порачуваше од ВС, бројчето го нарача според нејзините пропорции кои претходно прецизно си ги измери и пак и беа големи горните и тоа доста поголеми, додека долните и беа малце поголеми ама тоа го среди.

2. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.148
    Дали има некој порачувано нешто златно ? Ако има, како сте задоволни од нив?
    Мајка ми сака да си порача прстен, ама па се мислам дали ќе е навистина златен :wasntme:

3. Mihaela.P

Mihaela.P Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    За златно не знам, но другарка ми порача сребрен прстен (таа сметаше дека не е сребрен туку само така е напишано) и навистина е сребрено :)

4. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837

Mims на кои страни за следење глеам спомна нешо....јас нарачав фармерки пред можда две и кусур недели и еве си чекам во бессознание :D

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
  6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Shipping: US $9.34 to Macedonia via China Post Air Mail...значи не оди преку ХК поштата која важи за побрза.

7. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    епа сега... колку пари , толку музика :D

8. davorce

davorce Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ajde i jas da ve prasam mnogu se nerviram :@ imam nekolku poracki na prvata mi pisuva awaiting shipment ostanuvaat uste 3 dena ..... nemam nikakov odgovor od prodavacot mu isprakam poraki no nisto
    na vtorata i tretata poracka imam goods awaiting acceptance i imam broevi za sledenje a koga pisuvam da gi sledam ne naoga nisto a porackive mi se pusteni mene pred okolu 1 nedela sto e rabotava ako saka nekoj neka mi objasni
    a na poslednata mi pisuva finished i vo detali nema ni track broj ne pa finished
    uf se nerviram premnogu sto napraviv ne znam

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А преку ова тогаш за колку време би ми стигнало? Пак месец ипол како и другите што ми стигаат?

10. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    може не е од Кина кинезов,туку од Финска па затоа е фин хахахахахаха

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    За првата не се нервирај, многу често тоа се случува - да ги пратат на последниот ден. Втората и третата ќе може да ги следиш откако ќе поминат десет дена, па и повеќе а што се однесува до последната, веројатно селерот ти ги има рефундирано парите, провери ја состојбата на сметката :)

12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како што сватив од сликите, јас носам број 45 на патики, значи кај нив тоа е број 11 така?

13. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    обобо :D машала...

И да, ако така ти корелираат броевите, тој треба да го нарачаш. Точни им се димезиите на табелите. Јас фустанче што сум нарачувала со мерење и споредување со нивни бројки, точно ми испаднало ;)

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Абе јас ко Биг Фут сум. :rofl:

А која кинеска пошта ги доставува за 20 дена најкасно како што им стигаат на некои? Горе ми пишаа ама не ја сватив девојката. Некои цифри пишуваше скратени. Како треба да пишува на англиски?

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.610
    ^ има само една кинеска пошта China Post...а погоре ти велеа дека пратките преку Хонг конг стигаат побрзо...значи ќе мора да погодиш продавач кој што е базиран во Х.К. и праќа преку нивната пошта

16. Anshu

Anshu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    34
    Денес разбрав дека на 25ти март, односно утре, ќе има попуст. Е сега не ми е јасно тоа со играта што треба да се игра, па ти даваат пари во зависност од тоа колку поени имаш освоено и тие пари можеш да ги искористиш за да си купиш нешто.
    Ајде некој што има веќе има искуство со ова ако сака нека ми одговори на следниве прашања:
    1. Дали играта можам да ја играм постојано?
    2. Дали тие пари (или купони) што ќе ги добијам можам да ги користам само на вакви денови или можам да ги искористам кога сакам?
    3. Дали треба да чекам 25ти март по нивно време или по наше? (мислам дека е по нивно, ама за секој случај да си прашам) :)
    Благодарам однапред :)

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Еве пример на производ кој се испорачува преку ХК пошта http://www.aliexpress.com/item/Nike-Air ... 06360.html . Ќе си читаш што пишува кај Shipping (пр. Free Shippingto Macedonia via HongKong Post Air Mail ), а ХК поштата поретко се сретнува од China post.

18. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Stasa fustanot za kerkami.prekrasen e bas kako na stranata..:)

Прикачени фајлови:

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Аха, готово разбрав. Фала ти многу. Јас никад до сега не сум видел кај што испраќаат од Хонг Конг. :(

20. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Девојкиии,да ве прашам да не порачала некоја од вас патики air max зашто најдов едни,ептен ми фаќаат око а и не се скапи ама ми е страв да не не изгледаат како што се прикажани по сликите :)