-неможам да го најдам моето... но еве од мојот брат, него му стаса за 13 дена http://www.aliexpress.com/item/-/118926 ... 2014-03-22
Ако има позитивена фидбек пробај незнам шо да ти речам.. И јас вчрра гледав ама ми се плаши окото да не фрлам само така пари... Ти ако одлучиш да купиваш првен дај му твоја должина, висина, гради, рака, струк... итн Оти во кина не се исти мерите како кај нас поззз и кажи шо че напрајш
Mime87 - пред да ги порачиваш работите под нив ти пишува од колку до колку време... има од 15-30 , 15-60 , 4-8 зависи
Location Destination Country Date 2014 Collection 36202800 MK 20140322 1717 2014 Opening 36104800 MK 20140326 1531 2014 Dispatching 36104800 MK 20140326 1600 2014 Opening 10010200 MK 20140328 2143 2014 Departure from outward office of exchange 10010200 MK 20140329 0828 2014 NULL PEK MK 20140330 0354 ШТО ЗНАЛИ ДЕЧКИ ОНА NULL ? ГЛЕДАВ НА ГУГЛ ТРАНСЛЕЈТ ДЕКА ЕНЕШ НЕЛЕГАЛНО..ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЧИ ???
ништо не значи не се секирај..секогаш ми се појавува и мене,никогаш не сум имала проблем...иначе пратката ти е на аеродром во Пекинг
неможам да ти кажам точно време...некогаш стигнуваат брзо некогаш побавно..некогаш се задржуваат Пекинг некогаш тргаат брзо..некогаш дремат Прага некогаш после 1 ден се пуштаат за Скопје...зависи
Да ве прашам, кога правам една нарачка дали мора сите производи да се од еден селер или можам да искомбинирам од различни?
Ако ти дал селерот услов да порачаш еден производ, ама да имаш порачано минимум 10 долари на пример - тогаш да, од кај него мора да бидат само. А ако си порачуваш 2 различни ствари од 2 различни селери тие не ти зависат една од друга. На пример си земала чанта од кај еден - таа може да ти стигне за 2 недели и нема врска ниту пакетот ниту порачката со фармерките од кај друг селер, тие може да ти стигнат и за 1 месец.
јас си направив акаунт сеа ме интересира дали може со виса електрон од стопанска банка да се плаќа и дали и дали одма зимаат пари од сметката или ?
мене како што ми кажаа можело и со виса електрон. А сега прелистував и прочитав дека парите идат во али и потоа откако порачката ќе биде стигната им се префрлаат парите на кинезите.
епа може со Виса ама не со дебитната (таа што ја користиш за автомат)...ти треба посебна картичка..барем од стопанска...побарај во темава,ќе прочиташ..а иначе парите тебе ти ги земаат одма ама продавачот ги добива само ако тебе ти стигне порачката и ти стегниш Confirm order...во меѓувреме стојат кај Али
Мој совет е да отворите картичка во тутунска, Виза електрон основната,ви треба само лична карта и 18+, бидејќи картичката од стопанска освен за онлајн шопинг за друго и неможеш да ја користиш. Да не излезе реклама од банката, ова е само мое искуство, со неа се плаќа секаде без проблем, за разлика од стопанска, која знае да прави проблеми на некои онлајн страни.
а на кој начин функционира.. мислам уплаќаш пари само коа сакаш да купиш нешто онлајн или редовно треба некоја сума да уплаќаш?
Кога сакаш, колку сакаш, каде сакаш, можеш да купуваш на интернет или да повлекуваш пари од банкомат или да плаќаш било каде надвор во маркети, продавници, кафиќи и секаде на друго место каде што има можност за плаќање со картички во земјава и во странство. Состојбата на сметката најлесно можеш да ја следиш онлајн. Ти одземаат месечна провизија од 20 денари ако имаш трансакции поголеми од 500 денари во месецот, ако не нема провизија.