Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Дечки, ај ве молам препорачајте некои ефтини а добри селери за што продаваат ташни...или јас не знам да гледам или сите ташни се скапи...т.е. колку што би ги купиле тука од продавници...просек се по 1500 и повеќе...за така не се исплаќа да ја чекаш два месеци од таму.... :?:

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Селектирај си ти да ти покажува од најфтино кон најскапо, така ќе си најдеш по цена што бараш. По селери да бараш е многу потешко или да не речам невозможно, многу им се различни цените, еден ист производ кај некого имам гледано по 20 долари фри шипинг, па кај друг за 16долари, а шипинг 15, кај тербт може да е на попуст, така да најубаво притисни кај prices - from low to hihg има стрелка нагоре и стрелка нагоре.

На b.o.n.i му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Онлајн производи (искуства и критики)

Да прашам има девојче од скопје што порачува од Алиекспрес ако сака нека ми пише ЛП да ја прашам нешто.

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Добро колку време се чека за да се вратат парите од али?Порачката ми е откажана бидеќи не можеше со мојата картица,парите ми беа сепак повлечени од сметка и чекам да ми ги вратат од 15 март.Да почекам уште некој ден или да се обратам во банката?

5. Mihaela.P

Mihaela.P Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Мене ми ги вратија парите за 2-3 недели не можам да се сетам точно, а му напиша порака на продавачот? Ако не си напиши му, тој најверојатно ќе ти одговори.

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Му пишав уште за порачката тогаш дека ми правеше проблем па да прашам дали ќе биди испорачан производот или ќе се откажи.Не ми врати ништо и мислам дека и сега нема да биди поразлично.Ако не ми ги вратат парите за неколку дена ќе отидам во банка и ќе му манам еден негативен фидбек па да видиме после :devil:

На Mihaela.P му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јухуууу знае некој? Ми треба за до утре најкасно да ги порачам. :?:

8. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    our Order No. XXX has been cancelled because payment was not made before 30 Mar 2014 15:43. If you would still like to buy this item, please reorder it at AliExpress.com.

И така ми ги лапнаа паричките, а ништо од порачката!!!!

А претходно ми беше испратена оваа порака-
    This is an e-mail notification to inform you that your order . XXX has been shipped by the seller on 2014.03.23 20:26. You are advised to contact the seller for shipment information.

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мене денес ми стигнаа патиките до врата. Ќе напишам подетално во темата за онлајн производи, главното е дека сум многу задоволна! :)

На LilBaby и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Според пораката ти не си платила до пред 30ти Март и затоа нарачката откажана. Ти одземаа пари т.е. плати и ова ти стигна? Реагирај ако е така.
    Во пораката од претходно пишува дека продавачот веќе ти ја испратил на 23ти и да го контактираш за shipment information.

11. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Парите си беа одземени од сметката уште веднаш, ми стаса порака дека е платена порачката. Потоа прашував и овде баш, сомнително ми беше што час-два пред истекот на рокот беше шипувана нарачката. Му пишав тогаш и на селерот, а не добив никаков фидбек! Како и да е, ќе реагирам пак, иако сум секптична дека ќе се среди. Имаше добар фидбек продавницата ама ете...

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178

Обрати се на buyer@aliexpress.com , враќаат конкретни одговори, не е машина која автоматски ви враќа на прашањата.
    Можеби ќе ти помогнат.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Онлајн производи (искуства и критики)

Навистина не знам како одат бројчињата, но и не би порачала фармерки преку интернет... Многу е поразлично да си ги пробаш на тебе во продавница, да прошеташ во нив, едноставно да видиш како ти стојат, како се чувствуваш во нив... Голем е ризикот и јас искрено не би експериментирала, сепак фармерка си е фармерка :)

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Heleny има можност и сепак да ти е испратена пратката навистина на 23ти, но како и да е праќај пораки и на маилот што по пиша duffi и на селерот. Се надевам дека ќе се реши проблемот.

На Heleny и duffi им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Еве принтск од маилот кој мене ми го вратија, а чекав да ми вратат пари, за порачка која не ми стигна.
    Значи го разледуваат случајот па потоа враќаат на пораката.
    Ако имате некој проблеми, ви предлагам да се обраќате на овој меил, мислам дека неколку пати го имам постирано.
    Враќаат за околу 24часа, темелни одговори.

Прикачени фајлови:

• mm.png
      mm.png
      Големина на фајлот:
      64,8 KB
      Прегледи:
      213
    На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    И мене ми стигна првата порака.Тоа значи дека нема да ми ги вратат парите?!

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Пораката вика дека не е платено, што најверојатно не е точно бидејќи парите се одземени и треба да се види зошто е така. И ако не им се даде до знаење на алиекспрес за случајот нема да знаат, а можеби е грешка некаква. Значи Be-yO-nCe и ти можеш да контактираш преку маилот од погоре со алиекспрес и да му пишеш на продавачот.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Heleny имаш ли тракинг нмб од порачката, велиш дека прво ти стигнала порака дека е пратена?
    Можеби имаат некоја грешка во системот на али, па автоматски ги испраќа пораките.
    Можете ли да ја проверите онлајн сметката во банка, да не ви стојат парите во резервирани средства?

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Вели дека пораката е автоматска и дека не можи да испратам повратен одговор,а селерот не ми враќа на пораките!

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Санфемина мислеше на емаил адресата постирана погоре од мене.
    На тој меил не можеш да вратиш бидејќи е автоматски, затоа ви велам, можеби е некоја грешка од али.