Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Во Пекинг обично стојат две недели до 20 дена може и повеќе зависи, така да не паничете. Кога ќе видите дека нарачката ви е во Прага очекувајте ја за недела дена.

2. portokalche

portokalche Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Си нарачав патики пред 20-5 дена и ми ги пратија пред 14 дена, го пишува tracking number-от ама не може да ми ја најде пратката кога пробувам да ја следам на страниве што сте ги пишале. Да не има некаков проблем?

3. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    јас имав пратка на која исто показувасе дека е во мк околу недела дена и кога отидов во пошта да прашам тој на шалтер ми вели "ај да се кладиме во сок да видиме дали стварно ти е стигната" :@
    крајно се непрофесионални и како уште да ги кажам, наместо да си ја работи работата за која е поставен тој ке се клади, па подобро нека каже дека сака да го частам, наместо да измислува :@

инаку пратката ми ја донесоа после неколку дена и ми наплатија 100 ден царина за пратка од 10 долари, а на кутијата пишуваше 2 долара дека вреди, демек за проверка било :?:

4. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    ^ivinakit Потполно се согласувам со тебе.

Значи најголем ден од збунките и збрките ги прават нашиве пошти, крајно се непрофесионални, неодговорни и ич не се замараат... Срамота |(

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Тоа ти е распашана команда. :rofl: Катастрофа се во пошта. И јас сум слушал разни муабети.
    Нека оди да се клади во кладиница ако му дошло до кладење. Што не си му рекла тоа. :rofl:

6. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    ех за во кладилница треба да плати, а може и ке изгуби, вака сигурно добива и да е стигната тој ке рече ја нема, уште не е стигната, демек некој нафта пие место вода :rofl: :rofl: :rofl:

тоа ни е ке си чекаме и ке си се нервираме, бидејки господата од пошта одат за муабет на работа :@

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ми се појави проблем... :( :(
    Сакав да си нарачам нешто и на крај откако внесос податоци ми се појави ова:
    Reason:
    Your card issuer declined the transaction.
    Solution:
    Please make sure you are paying using a valid credit card.
    Please contact the bank or agency that issued your card.

Отидов во ГТЦ во Стопанска во тоа горе што е за подигање картици (подигав картица и успат прашав) и таа ми вика дека не е до нас, еве сега проверив дека имаш пари. Не е до нас проблемот.

Ми стигна мејл дека пратката е платена, а на сајтот уште стои дека треба да платам.
    CONFUSED??? :( :( :o :o Што се случува?

8. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Провери на сметка дали ти ги зеле парите. Ама мислам дека не е платена порачката, бидејќи не ти ја прифаќа картичката. Би ти препорачала Виза електрон од Нлб Тутунска да си земеш. Стопанска заебаваат кога станува збор за плаќање онлајн. Еднаш се имам јас зафркнато и тоа за голема сума, повеќе со нив никогаш :D

9. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

Да ама што јас да правам , Ланчето ми го порача братучедка ми и ми даде 800 денари да внесам , уште 2-3 дена истекува рокот за стигнување а веќе 2 или 3 недели пишува дека е во Македонија , што да правам ? сигурно нема да ми кажат ти го здрпавме ние ?? кај да се обратам луѓе???

10. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    напиши го бројот за следење на лишче и право во пошта, пробај си ја среќата може ке ти кажат дали ти е стигнато или не, ако не ти ја дадат за тие 3 дена отвори спор и барај си ги парите, друго нз што да ти кажам

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Отвори диспјут, како и да е ланчето не стигнало до твои раце, па ако не провери селерот до кај е пратката можеби и ќе ти ги врати парите.
    Тоа е тоа..

Инаку јас имам една не пратена порачка, селерот го нема изчезна од мапата :D
    Ја откажав нарачката ,па се надевам штом ќе помине даденото време,а селерот го нема, ќе ми ги вратат парите.
    Прв пат му се случува вакво нешто на ваков шопинг мастер како мене :D

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Дечки, досега успешно правев нарачки со Виза Електрон од тутунска.
    Од синоќе и денеска еве се обидувам да порачам нешто, и не ми прифаќа, пишува Reason> secure check failed. Кога отидам на онлајн прашање зошто не можам да платам, таму пишува дека во моментот Али експрес поддржува дебитна картичка Маестро ??? Што бидна со Виза? Зошто веќе не ја поддржува?
    Има ли некој слично искуство? што би можело да биде?

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Проверив, точно има на сметката. И не е земано пари. Незнам дали може сега да земе или мора јас да стиснам Pay now.

14. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^
    А да не е и кај тебе проблем до картица?
    Кај мене пишува не поддржува Виза дебитна, само Маестро. Каква е твојата?
    Јас помислив да не е до селерот, се обидов и со друга порачка кај различит селер, исто ми пишува.

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Reason:
    Your card issuer declined the transaction.
    Solution:
    Please make sure you are paying using a valid credit card.
    Please contact the bank or agency that issued your card.

Еве ова ми го пишува.

16. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Е па пишува не ти е валидна картичката.
    Не знам што е работа, кај нив е проблемот дефинитивно, ќе се обидам и јас после повторно да порачам, се надевам нема да ми наплатат ист производ неколку пати, оти веќе се обидов неколку пати, ама и пишува дека парите не се земани, а и стварно не се.
    Ама баш многу порачки правев деновиве, и немав проблем воопшто, не знам што е сега.

Баш ми е мака :worried: А таман сакав да порачам томас д треин и пиксар карс за син ми :(

Прикачени фајлови:

• Capture.PNG
      Capture.PNG
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      290
    • 1.PNG
      1.PNG
      Големина на фајлот:
      6,7 KB
      Прегледи:
      288
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Провери дали сигурно точно го имаш внесено бројот на картичката и кодот од задната страна, сигурно имаш некоја грешка во внесот на податоци, треба името и презимето на тој што гласи картичката, важноста на картичката, бројот на картичка и кодот од задната страна. Нема друга причина да ти го јавува ова ако имаш пари на картицата. Исто може да имаш згрешено уште пред да пополниш податоци во делот каде што избираш со каква картичка ќе ја направиш трансакцијата така да биди сигурна дека ако плаќаш со виза имаш избрано виза и слично....

18. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^
    Се тоа го направив, не ми е прв пат да порачувам, баш активно порачував деновиве. Веќе неколку пати ја повторив процедурата, и кај друг селер, и на друг производ и исто.
    А има и пари на картицата... Се надевам дека кај нив во системот е грешка, и дека ќе се оправи наскоро. Може е и ово добро што се случува, многу пари ќе ми одвлечат џиџимиџарниците :D

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.384
    Допаѓања:
    171.591
    А да не ти е истечена картичката да не треба да си земеш нова?

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Све точно правам. Проверив по 100 пати. Не правам грешка никаде. :(
    Од банка ми викаат кај нас не е проблемот. Од Алиекспрес викаат и кај нас не е проблемот.
    Јас точно си ги внесувам сите податоци. Значи некој лаже. :@