1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

All Star(Converse)-Старки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од LadyStyle, 15 март 2011.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Pa zatoa sto se gubre nesakam da gi stavam vo masina.

Edni gi isprav na regularen program i posle gi staviv vo susarka pa se odlepija. E sega dva para da rizikuvam , glupo e, zatoa i prasuvam sto da pravam.

2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329

Nasive cela zima se rintaa po snegovi i ostanaa beli (samoperenje :rofl:). E sega pocnaa dozdovi, kalovi i gi udavila nekade. Gnasa se, tesko deka so cetka za zabi ke gi opravam.:rofl:

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Кога сме веќе кај Конверс, гледам дека некои луѓе ги носат овие во една боја што се и мора да кажам дека мене ми се ужасни.

На КикиМаус, Mr. Right, wanderlust и 6 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.352
    Кремче многу си грешка, класичните пак ќе ти кажам дека се стари преку сто години IMG_7533.JPG , овие што си ги постирала се друга колекција нели имаше и модели со потпетица, други тексас високи до бутки.... , исто како што сега оваа сезона извадија нови модели превртена кожа што мене особено ми се многу убави, за жал кај нас не сум ги видела во продажба IMG_7532.JPG

На КикиМаус, krEM4Eto, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  5. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Немам чистено старки туку други патики редовно чистам :D Земи сунѓерче и прашак и трзај. Ако се премногу валкани (бидејќи е бело) стави ги во машина но немој на центрифуга, таа ги кине а не машината. А за сушење обеси ги на жица на тераса но да не ги фаќа дирекно сонце.

6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    5.632
    Ги перам во перална, но не на центрифуга, а гумата со стара четкичка за заби и паста или пак со ацетон. Кога ги сушам не ги ставам директно на сонце за да не пожолтат. :)

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Абе луѓе конверс си се класика. Јас цел живот ги носам и не гледам на нив како тренд зошто никогаш не се минливи. Од татко ми дури си крадам, од времето има човекот неколку бои, и му ги земам :D
    А дека се носат повеќе бели како боја се носат. Јас лично 4 пара бели конверс имам износено. Најубаво одговараат на се според мене, и затоа секогаш бела боја на конверс ќе ми биде предност пред било која друга.

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Mene me mrzese nesto na raka da rabotam pa gi isprav vo masina na racna programa.
    Nisto ne dobiv, mislam po gnasa se sega, pa gi trljav so frca.
    Gi staviv na tarasa i mislam sega da odam da vidam sto pravat :rofl:.
    Se mislam deka se za vo gubre.
    Kako i da e ke gi slikam za da vi pokazam Kako NeTreba. :rofl:
    Drugiot par ke go zacistam so suva cetka pa i niv ke gi slikam. Pa videte Vie koj metot da cistenje ke vi se dopadne poveke.

Jas ne razbiram zosto mladive gi nosat. Ednas detevo gi ostavilo na sred precobje pa gi podignav od zemja. Sto e toa tolku teski patiki, sigurno nemaat nikakva konfornost.
    Sto mi e gajle ako resile noze da krsat neka krsat. :lol:

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713

Не разбирам зошто ги хејташ патикиве. Штом толку луѓе низ цел свет ги носат - има нешто. Не се овие некој нов бренд, туку со години се на пазарот.
    Си носела старки? Кога би носела би знаела дека за лето - поудобна патика нема.

Исто ми текнува дека ги хејташе и Timberland чизмите. Пак не разбирам зошто, јер за квалитет не треба ни да правиме муабет. Лично мене ми се удобни, топлат, не се лизгаат и не пропуштаат вода - идеални се за зима.

10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Kamu starki samo da se nosat vo leto.
    Cela godina se rintaa. Sto starki sum kupila, nezna im se broj.
    Nesakam uniformiranost, toa e prvo i osnovno, na strana sto ima i drugi raboti koj ne gi sakam.
    Za Timberland чизмите veke kazav zosto gi nejkum.

Sakam site luge na ulica da nosat razlicni alista.
    Cenam koga nekoj ima ideii, nema veze kakvi, vazno e da si porazlicen.
    Vazno e da si svoj, da si avangarda, a ne sledbenik ili imitator.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.562
    Мене па воопшто не ми се удобни. Немаат ни анатомска влошка ништо. Убави ми се на лик и ги изнаносев на се. Ми ги пере мајка ми на рака и како нови се. Претходните ги носев едно 5,6 години пред да почнат да се лижат одоздола.

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Јас ги носам во лето само, т.е. и пролет и есен кога е суво. Нема резон во пролет и есен кога врне дожд да носам платнена патика. Уште помалку на снег.

А што е според тебе униформираност? И како старките се униформа? Ги има во толку многу бои и можат да се искомбинираат на толку различни начини, па тоа што јас и уште некоја девојка носиме иста боја старки воопшто не се забележува.

Јас сум своја, небитно дали носам старки, тимберландки или висока штикла. Ама, еве според тебе, што би ме направило поразлична?

Се чувствувам супер-уникатно и во обични црни фармерки, бела маичка и бордо старки. Не чувствувам дека треба да ставам круна на главата за да бидам авангарда.

13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Teraj kako ti e arno.

Koga ke izlezat decava od uciliste, nema dete da ne nosi starki. Prljavi, cisti, novi, stari, zimo, lete....poplava od starki. Sto e najtragicno i vozdrasnite.
    Vo odnos na drugi patiki, eftini se. Toa e i edna od pogolemite pricini za uniformiranost.
    Tmn rabota ovde decava da cekaat leto za da oblecat. :lol:

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Во однос на кои други патики? Кај нас за 2000 можеш да најдеш и кожни патики, секако на попуст, кои може да се носат и на дожд. Старки за наш стандард се и те како скапи, 3300 се ниските.
    Кај нас носат, ама далеку од униформираност се.

На CurlyBlossomGirl и КикиМаус им се допаѓа ова.
  15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    5.632
    За мене подобра патика од Converse нема. И не се тешки воопшто, баш се пријатни за нозете. Но почитувам и туѓо мислење, различен стил-различно мислење. Океј е. :D

16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    А штo пaри се стaркиве? Никoгaп не сум купил oд нив, a гледaм декa мнигу луѓе се "пaлaт" нa стaркиве. :^)

17. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.732
    3000 денари, сега нешто има и попуст.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.352
    3.390 се ниски и 3.590 се високи

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.732
    Од кога се 3390 ниските? 8-|
    Да не мислиш на оние еднобојните, што иста боја е гумата како што е и платното?
    Пошто тие знам толку се, пред неколку месеци земав такви.

Иначе Кеч пред некој ден спомна дека во спорт м биле на попуст - 2500 денари, ниските.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Јaс сaмo знaм декa не би дaл тoлку пaри зa едни стaрки. :D

На CurlyBlossomGirl, Nausicaa и Dust им се допаѓа ова.