Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Alverde козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Queen^^, 25 јануари 2016.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    @Elisabeth не , оваа е крем компактна пудра , мислев на камена пудра ама , ко што гледам по нет нрма таква ко што мислев оваа им е само со огледалце :) инаку и јас сакав да ја пробам @Biodevojka ми ја фалеше дека е супер за масна кожа ама ете сега додека сум во Мк викам да ја пробам :lol:

На Elisabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Јас ја имав оваа компактна пудра и мене не ми беше соодветна за комбинирана кожа, по мрсна е. Може ќе одговара со пудра во прав или камена за фиксирање.:)

На Elisabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга, супер за масна кожа е онаа во прав минералната. Оваа крем со огледалце мене ми беше многу ок ептен ми одговараше а имам комбинирана кожа. Ама еве на бабубу не и одговара. Сите сме различни. Пробај прво тестерче во ДМ. Барем таму има тестери колку ти душа сака. Мене на пример одма ми ја впива кожата и има одлична покривност оваа крем пудра, мене ептен ми се допаѓа. Поздрав

И јас се приклучувам кон апелот да донесат многууууууууууууууу нови производи :)

Здраво драга пишав погоре ама не видов дека и ти си ме означила. Да јас ја користев оваа имам уште едно пакување дома. Имам напишано и статија со слики од користење, еве прочитај овде http://biodevojka.blogspot.mk/2016/02/blog-post_24.html. Поздрав.

Последна измена од модератор: 21 април 2017
    На koritsaki и Elisabeth им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.969
    Допаѓања:
    123.566
    Дали ја има линијата за трудници кај нас во Дм на Алверде?

5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ја има :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.969
    Допаѓања:
    123.566
    Дездорансите ефикасни се?
    Кој на пример.

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jac cyм многу задоволна од тоj co cиното капаче

На eli25 и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708

Дали ги има кај нас моливчињава за очи/усни на Алверде ? Вчера бев во дм ама не ми текна да погледнам за нив :)

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.566
    Ако ги донесат ќе ги има после Вторник , баш ќе ѕирнам и ќе ти кажам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    Alverde compact make up - крем пудрата ја земав пред некоја недела , ја нанесов неколку пати па ќе пишам мислење. Пакувањето е компакт , има огледалце , под него пудрата и под пудрата-се наоѓа сунѓерчето за нанесување на пудрата. Мирис нема , а постојат три нијанси , 10 - 20 и 30. Јас ја земав 10 и е многу светла (требаше да ја земам 20ката) на девојки со проѕирен тен ќе им одговара со сигурност. Покривноста е слаба , јас мака мачам со нанесувањето искрено според мене одзема време нанесувањето на пудрата , плус забележав дека има некои честички како светки внатре што не одговара многу многу за комбинирана - масна кожа но јас нанесувам од пудрата во прав на Алверде и резултатот е одличен. Издржливоста и е околу 4 часа заедно со пудрата во прав , вака без пудра ја немам пробано. :) цената е исто така супер , околу 250 денари

На LollySky, buba4e89 и Elisabeth им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @koritsaki јас мислам дека пудрата не е за цело лице поради мала грамажа туку да покриеш некои несовршености на лицето без употреба на пудра.

12. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @koritsaki предупредив за пудрава :D

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    Па да , може и така да се каже , затоа и пишав дека покривноста е слаба , кој нема проблеми големи со кожата покривноста и ок ќе биде, на тие со поголеми проблеми секако не ја препорачувам :) за такви ситуации само течна пудра :)
    @Babyby хахах знам ама сепак сакав да и дадам шанса :D

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Генерално јас не сум задоволна од козметиката на Алверде, оние продукти кои сум ги пробала не се ништо посебно. Го имам пробано прајмерот за сенка, искрено исто е и со него и без, Кармините и руменилото кое ги користев веднаш исчезнуваа. Последно што купив беше лабело, единствено тоа се покажа како малку по ок. Но веројатно си зависи и од кожата, некои другарки се баш задоволни од квалитетот кој го добиваат за таа цена.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.969
    Допаѓања:
    123.566
    Пред 2,3 недели купив доста работи, обновив козметика на Алверде и ништо посебно не ми е, со некои искчучоци. 1.Путер за коса со авокадо - Го пробав на сите начини ( пред миење на сува, после шампонирање, на сува коса) и ефектот никаков. Косата разлетана, нити сјај ништо. Големо не. 2.Шампон за волумен image.jpeg Исто. Нити в од волумен. Биодевојка спомна дека треба време за да делува, ќе му дадам шанса дури го истрошам:) . 3. Пена, крема и маска за лице за нормална до комбинирана кожа image.jpeg Ова ми се допаѓа. Маската просек, пената го суши малку лицето ама со кремата се надополнуваат:). 4. Спреј против потење со нане - оцена 6ка. Има свеж мирис, ама мислам ради бременоста и хормоните се потам повеќе и не ми е соодветно мислењето. 5. Капки за коса со бадем и арган - ок , како и сите други:)

На koritsaki и LollySky им се допаѓа ова.
  16. Jana87

Jana87 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    6.406
    Ај ќе ве молам препорачајте ми која од пудрите на алверде е за сува до нормална кожа. Колку што разгледав тие што ги спомнувате се за мрсна/нормална кожа. Ја имам пробано минералната течна што ја зборевте во претходните страни таа од 170ден ама мн лошо се размачкувше, се лупеше како ронки. Претпоставувам од кремата што ја користам под неа, без крема беше ок ама па суво ми беше лицето. Сакам бар тоа што иде дирекно на кожа да е што е можно поприродно.
    Базата за сенки исто ми е пробана, чист промашај нема никаков ефект бар кај мене.
    Инаку кога барам препораки па да си кажам и јас искуства :) презадоволна сум од путерот за тело 4010355212405-1015816_org.png
    За сува кожа е предобар, е сега мирисот е специфичен ама не ми смета бидејќи ми е спас посебно зиме.
    IMG_20170511_223341.jpg
    Исто и кремата за раце, најдобра крема некогаш што сум ја користела, трета по ред трошам. Најбитно од се веднаш се упива а има и нежен мирис.
    IMG_20170511_214224.jpg
    Исто и кремата за лице ми е ептен погодена, трета или четврта по ред дотрошува и имам нова на залиха и не планирам да ја менувам додека ја произведуваат:D Гледав во претходните стрни ја фалите и таа за околу очи од истата линија па у план сум да ја набавам и неа. Исто и лабелото од невен е предобро.
    Овие производи за сувокожци се одлични.
    Го имам пробано гелот за миење лице со морски алги, за нормална кожа го пише ама корнеше на алкохол и не ми се свиѓаше, по неколку употреби заврши во канта.
    Чекам препорака за пудра :)

На Nausicaa, koritsaki и LollySky им се допаѓа ова.
  17. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @Jana87 пробај ја cover&stay пудрата на алверде, таа е за сува/нормална според мене, бидејќи е по мрсна од минералната. Исто така можеш да ја пробаш компактната пудра. Овие ќе ти одговараат со сигурност. :)

На Jana87 и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    screenshot3.jpg
    Го има некој користено? задоволни сте? :D

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Катастрофа, преполно со алкохол, многу пече, особено на очи.

На xxAngelxx и NewGirl. им се допаѓа ова.
  20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Не го земај никако! Каква иритација на очите имав од ова... Не го бива ни за чистење на лице.

На NewGirl. и joy1 им се допаѓа ова.