Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Alverde козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Queen^^, 25 јануари 2016.

1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Ги има ли некој користено тие капките од ДМ што се за осветлување на пудра да сподели искуство?
    Благодарам
    Мислам дека @Rose96 имаше некаде пишувано, ама не сум сигурна...

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас ги користев, функционираат одлично. Секако можеш да ги користиш и како коректор. Покривноста е многу мала, меѓутоа многу убаво осветлува и функционира како хајлајтер. Без светки, нормално.

На koritsaki, Rose96 и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    може ли да ми покажиш слика како изгледаат и цената?
    Многу ти благодарам :)

4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Точната цена не ја знам, јас го купив на попуст околу 150 денари, редовната цена можеби е 200-250. Не сум сигурна.
    [​IMG][​IMG]

На MissDior, koritsaki, Chanell* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    • Ве молиме пишувајте на кирилица
    Дали некој го има користено ова антицелулитно масло на alverde? овде доста лоши искуства прочитав со оваа козметика , а по списанија топло препорачуваат

Последна измена од модератор: 2 јуни 2017
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    @marchi-cool

Не само за Алверде , па и за друга козметика , не мора да значи дека ако на некого не му се допаднало нешто , мора така за сите останати да важи тоа. Јас имам пробано доста работи од Алверде и има работи што ми се допаднале многу , а и обратно. Пудрата во прав е врв , пената за лице од јагода исто е прекрасна , а маслото за очи од гоџи бобинки не ми се допадна воопшто бидејќи ме пржеа очите од него (што немора да значи дека и за некој друг мора да биде лош производ) , пудрите не ми одговараат бидејќи имам масна кожа и многу ми ја мастеа итн. За да видиш нешто дали ќе ти се допадне , мора да пробаш инаку ќе нема да знаеш. А маслово на сликата го немам пробано лично. :)

На Jana87, Avery и marchi-cool им се допаѓа ова.
  7. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    Негде читав дека поради капките за осветлување на пудрата од Алверде се губело матирачкото својство на пудрата е сега не знам колку е точно... И дали осветлуваат многу затоа што мене ми е страшно темна ко бронзер да сум ставила на цело лице барем 2 нијанси да осветли:sweat:;(;(

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Сама си дозираш колку количина производ ти е потребна за да ја осветлиш пудрата и да добиеш нијанса која му одговара на твојот тен.
    Не знам дали се губи матирачкото својство на пудрата, не верувам дека до толку може да се измени формулата, мене тоа не ми се случи со Ревлон Колорстеј, пудрата си остана сосема иста. :)
    Пробај па ќе видиш дали ти одговара така.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    Фала ти многу:inlove::inlove:

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Од Алверде ги имам користено следниве производи:

Овој никаков отстранувач на шминка, очите ми ги изгоре... полош производ ми се чини не сум користела.
    Natural-organic-alverde-water-and-oil-makeup-remover-100ml.jpg

Двостран молив за очи, не можев да најдам слика, од едната страна беше црно а од другата метална боја, откако ќе го нанесев веднаш се размачкуваше, се изненадив очекував многу повеќе.

Путерот за коса кој сигурно многу од вас го користите, презадоволна, ми ја врати косата во живот, го нанесував откако ќе ставев шампон.

Оваа 5 во 1 маска за коса е најпрекрасната што сум ја користела досега, зоштоо не ја произведуваат во поголема количина?? Во последно време не можам да ја најдам, ама кога ќе налетам на неа, ги грабнувам повеќе.:lol:
    alverde-bb-hair-mask.jpg.png

На Annath, Jana87 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  11. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    5 месеци ги чекам и конечно стигнаа. Некој испроба веќе нешто? Едвај чекам да одам

12. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас го имам користено ова антицелулитно масло и мене многу ми се допадна. Има убав мирис на рузмарин и цитрон, малку е интензивен, ама јас сакам интензивни мириси. Го имам рецензирано овде https://biodevojka.blogspot.it/2015/05/blog-post_5.html (се надевам дека смеам да го ставам линкот овде, ако не слобоно нека го избришат модераторите). Поздрав.

Јас просто го обожавам овој производ на Алверде. Го користам чист под очите (доколку не сум се наспала и имам подочници) или ако немам пудра го мешам со крем за ББ ефект. Обично секогаш ја погодувам бојата на пудрата, а овој го користам одозгора ако треба поголема покривност на одредени места. Инаку не го алтерира матирачкото дејство на пудрата, барем кај мене. Поздрав.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    Дали ги имате пробано новите течни пудри на Алверде? Дали се за масна кожа?

@Biodevojka @Mishela @Babyby

14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга јас лично не, ама дај ми декларација од некоја што те интересира па ќе ја изанализирам. Само не можам да тврдам дека за твојата кожа ќе одговара тоа е сепак индивидуално. Ќе ти кажам за каков тип на кожа е наменета според формулата. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Горе лево со зеленото капаче ја земав, имам ставено 3 пати се покажа како добра за мрсните делови. Малку остава даги-даги ако не ја размачкаш рамномерно :) @koritsaki пробај ја мислам дека ќе ти одговара во комбинација со минералната во прав. Мене како за прв пат и без минералната ми се допадна:D

На Biodevojka и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    @Babyby дали е доволно покривна? ја користам cover and stay и сум презадоволна,па ме интересира дали има некоја разлика

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    @angel4444 јас ја пробав двапати досега и ми се допадна , на топлово ја носев околу 4 часа со пудра над неа и ми издржа одлично без да светне лицето.
    Ќе ја тестирам уште , ама за разлика од cover and stay што ми издржуваше само 2 часа оваа мислам ќе е супер за масна кожа. И нијансата 10 ми е одлична. Ќе пишам подетален коментар понатаму :)

На Mishela и Babyby им се допаѓа ова.
  18. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @angel4444 тука негде се по покривност. Може cover&stay да е за нијанса по покривна но и на оваа покривноста и е одлична(барем за мене) далеку по добра од зелената пудра на дебора или од течната минерална на алверде:);)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    @Babyby
    Ме изненади оваа пудрава на Алверде , позитивно да ти кажам. :) и покривноста и е супер , да барем за мене што лицето не ми е проблематично. Единствено мирисот ми смета малку , на алкохол ми мириса.
    Ќе видиме понатаму како ќе е :)

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    moze da stavis slika da vidam tocno za koja pudra se raboti?ili prati mi vo lp