Јас ја нанесувам или со прсти или со такво силиконско за нанесување пудра и ок ми е крајниот ефект и така и така.
Дали некој ја има користено, да ми каже збор-два? Сакам нешто лесно за кожава за секој ден, не ми треба премногу покривно. Кожата ми е сува за сега, вообичаено ми е нормална I guess
Мене најмногу ми се допаѓа како изгледа нанесена со четка. Исто и јас не сакам баш четки откако го „открив“ силиконското сунѓерче, но со пудрава нема друго решение. Нанесував со силиконското сунѓерче, но премногу се познава пудрата и имам впечаток како да не се впива. Има многу чудна и прелеплива формула, па мора да се внимава (барем кај мене, поради проширените пори) со каква подлога се комбинира, инаку многу лошо изгледа, како маска. А не е воопшто лоша пудрата, ама секогаш мора да има нешто што фали.
Фала ти, и да, преубава е пудрата особено по некое време откако ќе си легне на кожата. Ќе пробам со четка со погусти влакна па ќе видам разлика А со каква база/прајмер ја комбинираш ? Мене ми е океј со Аура Prime me, но ме интересираат други искуства
Бидејќи веќе неколку години наназад внимавам козметиката што ја користам да е органска или природна и штетните состојки да ги избегнам колку што можам, поради пристапноста на цените и задоволна од тоа како ми делуваат на мојата кожа и коса, станав верен фан на Алверде Користам многу нивни производи, задоволна сум од геловите за туширање, путерот за тело од макадамија, шампонот за волумен и тој против првут,путерот за оштетена и сува коса, матирачката крема за лице и таа за нормална и сува кожа, лабелото од невен, пилингот за лице од кајсии, кремата за околу очи што е за секој тип на кожа, кремата за раце од калинка. Од декоратива ги користам минералната течна пудра и таа во прав, исто така руменилото, и кармините, кватро сенките за очи, а во последениов период фаворит ми се мат кармините во форма на молив. Следно што сакам да пробам е цц кремот и бб кремите што се во две нијанси, дали некоја ги користи да сподели каква им е покривноста и за каков тип на кожа одговараат?
Девојки ја прочитав целата тема за Alverde и се мотивирав да почнам и јас да користам. Е сега имам мрсна кожа и имам понекогаш акни што сакам да ги покријам, значи ми треба покривна пудра, ако може да ми препорачате некоја добра. Исто така сакам крем за лице и за пред пудра нешто. И сакам да го пробам и путрерот за сува коса гледам го фалите многу. Ајде препорачајте ми што да земам?
Велат таа во стаклено шише со зелено капаче била добра. Јас таа планирам да ја земам. Отвори во темата пудра за лице ако те интересира нешто повеќе да читнеш. Ама членката Марта има поставено слика во вашата шминка низ слики од друга пудра на алверде и не легнува баш убаво, само што таа има сува кожа. Може и до нејзиното лице е само, но како и да е не е скапа може да се проба за секој ден.
И јас сакам да си земам пудра, само што јас имам екстремно сува кожа. Пробував тестери денес, и морам да кажам дека како пудра ми се допаѓа Perfect cover foundation and concealer, доста покривна и мислам дека супер ќе одговара за помасна кожа и ти ја препорачувам (мене, за жал, со сува кожа, ми го пресуши лицето во истиот момент кога ја нанесов). Секако можеш да си ја пробаш од тестер прво, но имај ја во предвид. Крема за лице, за масна кожа мислам можеш да ја пробаш Mattifying face cream-Apple and lime, мислам дека ја користат повеќе девојки од форумот. Јас лично ја користам кремата од камилица за осетлива кожа. Што се однесува до путерот со авокадо за коса, јас го користам и мене ми е одличен. Го ставам и пред миење како маска, и после миење за да ги смирам малку наелектризираните влакна.
Крем за лице ако си 27+ пробај го овој , мене ми се допаѓаше Од истата линија има и гел за миење лице за масна кожа е одличен
Krem za Suva koza na lice moze da mi preporacate? Jas imav kombinirana koza no nekako poslednive denovi zabelezuvam deka mi e Suva moze I dehidrirana. Koristam od Avon od cajno drvo I krastavica ama vo momentov ne mi odgovara.
Ја користев и јас,баш е сензитив☺ама не ми хидрираше доволно, за сува кожа мислам подобро да ја земеш таа со роза.Околу 150 се кремите.
Да не го имате видено ноќниот серум за трепки на Алверде? Сакав пак да го купам, ама го немаше во Капитол и на Битпазар, по другиве ДМ маркети да не има нешто останато?