Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Alverde козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Queen^^, 25 јануари 2016.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Јас ја нанесувам или со прсти или со такво силиконско за нанесување пудра и ок ми е крајниот ефект и така и така. :)

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.219
    Дали некој ја има користено, да ми каже збор-два?
    Сакам нешто лесно за кожава за секој ден, не ми треба премногу покривно. Кожата ми е сува за сега, вообичаено ми е нормална I guess :wasntme:

Screenshot_20180129-133118.jpg

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене најмногу ми се допаѓа како изгледа нанесена со четка. Исто и јас не сакам баш четки откако го „открив“ силиконското сунѓерче, но со пудрава нема друго решение.

Нанесував со силиконското сунѓерче, но премногу се познава пудрата и имам впечаток како да не се впива. Има многу чудна и прелеплива формула, па мора да се внимава (барем кај мене, поради проширените пори) со каква подлога се комбинира, инаку многу лошо изгледа, како маска.
    А не е воопшто лоша пудрата, ама секогаш мора да има нешто што фали. :)

4. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Фала ти, и да, преубава е пудрата особено по некое време откако ќе си легне на кожата. Ќе пробам со четка со погусти влакна па ќе видам разлика :) А со каква база/прајмер ја комбинираш ? Мене ми е океј со Аура Prime me, но ме интересираат други искуства :)

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Со тиркизниот серум Балеа најдолго ми стои на лице.

6. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    8.243
    Бидејќи веќе неколку години наназад внимавам козметиката што ја користам да е органска или природна и штетните состојки да ги избегнам колку што можам, поради пристапноста на цените и задоволна од тоа како ми делуваат на мојата кожа и коса, станав верен фан на Алверде :)
    Користам многу нивни производи, задоволна сум од геловите за туширање, путерот за тело од макадамија, шампонот за волумен и тој против првут,путерот за оштетена и сува коса, матирачката крема за лице и таа за нормална и сува кожа, лабелото од невен, пилингот за лице од кајсии, кремата за околу очи што е за секој тип на кожа, кремата за раце од калинка.
    Од декоратива ги користам минералната течна пудра и таа во прав, исто така руменилото, и кармините, кватро сенките за очи, а во последениов период фаворит ми се мат кармините во форма на молив.

Следно што сакам да пробам е цц кремот и бб кремите што се во две нијанси, дали некоја ги користи да сподели каква им е покривноста и за каков тип на кожа одговараат?

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.056
    Допаѓања:
    225.425
    Моментално се на попуст по 105 денари .
    20180206_211607.jpg
    Инаку имаше и пудра и кармини на Алверде на попуст.

8. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    Која пудра од алверде би ми ја препорачале за комбинирана кожа, но да биде покривна :)

9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки ја прочитав целата тема за Alverde и се мотивирав да почнам и јас да користам. Е сега имам мрсна кожа и имам понекогаш акни што сакам да ги покријам, значи ми треба покривна пудра, ако може да ми препорачате некоја добра. Исто така сакам крем за лице и за пред пудра нешто. И сакам да го пробам и путрерот за сува коса гледам го фалите многу. Ајде препорачајте ми што да земам? :wasntme:

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Велат таа во стаклено шише со зелено капаче била добра. Јас таа планирам да ја земам.
    Отвори во темата пудра за лице ако те интересира нешто повеќе да читнеш.

Ама членката Марта има поставено слика во вашата шминка низ слики од друга пудра на алверде и не легнува баш убаво, само што таа има сува кожа. Може и до нејзиното лице е само, но како и да е не е скапа може да се проба за секој ден.

На NewGirl. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.219
    И јас сакам да си земам пудра, само што јас имам екстремно сува кожа.
    Пробував тестери денес, и морам да кажам дека како пудра ми се допаѓа Perfect cover foundation and concealer, доста покривна и мислам дека супер ќе одговара за помасна кожа и ти ја препорачувам (мене, за жал, со сува кожа, ми го пресуши лицето во истиот момент кога ја нанесов). Секако можеш да си ја пробаш од тестер прво, но имај ја во предвид.
    Крема за лице, за масна кожа мислам можеш да ја пробаш Mattifying face cream-Apple and lime, мислам дека ја користат повеќе девојки од форумот. Јас лично ја користам кремата од камилица за осетлива кожа.
    Што се однесува до путерот со авокадо за коса, јас го користам и мене ми е одличен. Го ставам и пред миење како маска, и после миење за да ги смирам малку наелектризираните влакна. :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    Крем за лице ако си 27+ пробај го овој , мене ми се допаѓаше
    Од истата линија има и гел за миење лице за масна кожа е одличен :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Krem za Suva koza na lice moze da mi preporacate? Jas imav kombinirana koza no nekako poslednive denovi zabelezuvam deka mi e Suva moze I dehidrirana. Koristam od Avon od cajno drvo I krastavica ama vo momentov ne mi odgovara.

14. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.219
    Јас имам сува кожа и ја користам оваа крема, убаво хидрира и ми ја смирува кожата. :)

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    ke ja probam vo sekoj slucaj. Se sejkavate li na cenata?

16. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.895
    Допаѓања:
    18.073
    Линијата од дива роза e за сува кожа.
    Јас имам само пофални зборови. alverde-lot-wildrose-6-produits-visage-peaux-seches.jpg

На marta993, kala21 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Ја користев и јас,баш е сензитив☺ама не ми хидрираше доволно, за сува кожа мислам подобро да ја земеш таа со роза.Околу 150 се кремите.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Да не го имате видено ноќниот серум за трепки на Алверде? Сакав пак да го купам, ама го немаше во Капитол и на Битпазар, по другиве ДМ маркети да не има нешто останато?

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.056
    Допаѓања:
    225.425
    оваа што ја опиша ја имам јас и супер легнува на комбинирана кожа.

20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.895
    Допаѓања:
    18.073
    Анат овој ли е?:?: Деновиве ( утре - задутре) ќе одам, па ќе ти кажам ако не ти е итно :)