Не ми текнува која од членките конкретно имаше искуства со маслото од роза. Знам дека е за сува, но сакам да прашам дали одговара и за комбинирана, да не ја масти кожата дополнително? https://www.bolupu.com/628-large_default/dm-alverde-gesichtsöl-wildrose-15ml.jpg
Не ја масти дополнително, јас го користам. Имам комбинирана кожа, ама во зима т-зоната не ми е толку мрсна. Во лето го користам на два-три дена за т-зоната, а секој ден на образи, околу очи, врат и деколте. Сега како заладува, преку еден ден го ставам на т-зоната, а наскоро ќе почнам и секој ден. Всушност навечер го ставам, пред спиење, преку ден со крем сум намачкана.
Имам едно прашање во врска со маслото од роза на Алверде. Го читам составот и гледам дека има некои киселини од кокос во составот. Јас колку што знам маслото од кокос е комедогено. Дали некоја го користи и има проблем?
Јас го користам веќе втора година, и немам никакви лоши реакции, дури и омилен продукт за лице ми е, за мојава сува кожа Додека за чисто кокосово масло не би можела да го кажам истото, претешко ми е некако за лице, не сум го ни ставила повеќе од 2 пати.
Која течна пудра им е најубава? Сакам да ги пробам, имам комбинирана кожа. Досега ја користев City Radiance на Буржоа, сакам да сменам.
Бидејќи имаш комбинирана кожа , ти ја препорачувам оваа да ја пробаш, Биодевојка ја имаше користено и ја фалеше. Нијансите се баш неутрални , ама бидејќи јас имам масно лице не се осудувам да ја купам - досега имам пробано три од Алверде и со сите брзо ми светнува лицето. Последно купив една во туба мислам минералната е и ја има во продажба од кога и има Алверде во Мк , убава беше и не светнував толку брзо но не бев задоволна не "легна" убаво на лицето.
Благодарам за препораката. И јас некако најмногу се мислев за оваа. Се надевам дека ќе си најдам соодветна нијанса. Имам комбинирана кожа, точно, ама во зима не ми е толку мрсна Т-зоната.
Минералната пудра, одлична за нормана кожа. Лесна е, не многу покривна, така за изедначување тен само. За сува или масна кожа не е.
Јас ја користам истава со месеци веќе. прво 30 а сега 40 ка ја зедов. Во комбинација со камената има 100% покривност. Имам сува/нормална кожа. Ако имаш мрсна/нормална би ти ја препоралала таа со црно капаче т.е. пипче
Moze li predlog za cistenje na lice sto da zemam od alverde i nekoja krema da mi go osvezi liceto liceto nekako kako da mi se isusi i mi se zbrcka odednas imam kombinirana koza imam i mali sitni crnki na brada i nos
Мене ми се чудни нивните пудри. Ќе го прескокнам мирисот ај не мора да биде привлечен, им дадов втора шанса и ја земав оваа Не се размачкува, како со лопата да сум ставала количина личи. Да купам сунѓерче да пробам така инаку ќе остане на две користења.
Маслото од роза е феноменално. Кожата ја прави свиленкаста наутро. И јас имам комбинирана, па ми одговара. Во кругот кај мене, сите го користиме, без разлика на типот на кожа. Предобар, го препорачувам. Cover & Stay е повлечена од продажба, ако неко прашува, ќе повторам од пред неколку години дека е најдобрата пудра од нивната колекција според мене. Кремаста и покривна. Гледам онаа во стаклено шишенце сте ја препорачале. И се мислам, стварно. Или да си ја земам на Catrice онаа со пипета И јас сум заинтересирана за прајмерот, страв ми е да не лепи. Порано имаа еден убав зелен прајмер, ама долго време го немаат. Нека сподели некој, баш денес ги гледав двата. Руменилото го препорачувам, баш оној ќерамида боја
Дали пудрите имаат иста текстура како ББ кремата. Поточно ме интересира за пудрата за нормална и комбинирана кожа, ББ кремата некако тешко се размачкува на лице, и има некој розев поддтон, добро е тоа што по вадење од лице, кожата се чувствува свежа, дали се такви и пудрите ?
Za prajmerot ako mislis, mislam deka mu smenija opakovkata ako e toj Hydro Primer. vcera go kupiv i ke go isprobam ama mi lici deka e istiot od prethodno