Alverde козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Queen^^, 25 јануари 2016.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Јас ја мешав со крем таа пудра што им е со шпатула, ми се допаѓаше така повеќе отколку кога ја нанесував самостојно. Пудрата самостојно нанесена некако не ми прави мерак, па ја спасив така.
    А оваа од сликава не ми е позната, не ни гледам периодов пудри зашто стварно имам залиха за до крајот на годината минимум. :tmi:

На koritsaki и Annath им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    108.244
    @Mishela вчера ја пробав и покривноста и е како бб крема, ако немаш нешто многу за покривање ќе ти биде супер. Утре ќе ставам на рака на дневна светлина ќе сликнам како од прилика изгледа. Паштетесто не е со сигурност, баш е лесна како производ. Маана единствена е што чудно мириса, ама кога ќе се нанесе исчезнува мирисот.

И овој производ интересно изгледа. Го видов баш и се мислев помеѓу ова и серумот. Сакам да ја земам и белата пудра во прав нивна, ја имав купено 01 ама ми беше темна.

Камените пудри ги имате пробано? Гледам и серуми имаат за лице, дали вредат?

Топ се производите на Алверде , мене ми се одлични , и квалитетни се и супер цена.

На Mishela и Annath им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Нема излегување од ДМ без да си купам нешто од Алверде. :lol:

Ми требаше некој пилинг со гликолна киселина. Го купив овој и ќе го пробам после секако, но ме интересираат коментари, впечатоци да сподели некоја од вас, ако веќе го користела. Ми прија гликолна на лицево, ми дава сјај и свежина на тенот, па ќе видиме како ќе се покаже. Планирам да го користам како маска за лице - да отстои некои 10 или преку сила 15 минути, па да измијам и да продолжам со лист-маска додека си гледам серија.

Screenshot_20250611_190515_Gallery.jpg

Маскава за коса си ја купувам од време на време, ја обожавам. Ја користам и само неа намачкана на пола коса и немам замерки, ама во последно време најчесто ја мешам со Фанола шампонот за тонирање и оставам да стои на цела коса околу пола саат. Таман додека на лице ми стои шлакната лист-маската. :D
    Преубава ми ја прави косата и не ми ја суши како кога нанесувам само Фанола.

Кремов за околу очи прв пат го зедов, немам поим каков е. Се разбира дека беше импулсивно купен, ми се виде симпатичен. :)
    Не верувам дека ќе биде некоја ептен голема утка, ама и не очекувам да прави којзнае што. Ако некоја го користела нека каже збор-два.

На Antolinaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    108.244
    @Mishela ме претрка со постов :D јас исто денес сакав да ставам некои производи од Алверде на темава

Ќе ти одговорам за сите

Чистачот е предобар, мене ми е супер лицето од него , свежо и баш има здрав сјај :)

Маската ја користам од мај месец и бидејќи ми е кратка косата по малку ставам, ама е навистина супер дури многу повеќе ми се допаѓа од балзамот во туба што е. И жал ми е што не земав повеќе, ама лето кога ќе дојдам Мк ќе си направам залихи :)

И кремот за очи го имам пробано ама оддамна, кога беше во друго пакување:) сега е сменето.

20250611_091121.jpg

Исто морам да го пофалам и ова млеко за вадење на шминка ,одлично вади шминка презадоволна сум. И најважно не пече на очи

20250611_091131.jpg

На Antolinaa и Mishela им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    @koritsaki
    Ставив од чистачот прееска, го држев 10 минути ко маска, како на времето што правев со црвениот серум од The Ordinary. :lol:
    Ми се допадна ко за прво користење и баш е нежен, ќе видам како ќе се покаже на долг рок ама мислам дека би го купила пак. Ценава беше живо џабе, 150 или 160 денари.

А маскава nutri care мило ми е што ти се погодила, мене одамна ми е земена на пик и стално гледам да ја имам дома на залиха. Одлична, одлична маска. Штета што ја нема во големо пакување, ама тоа е.

На Antolinaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    783
    Јас сакам да прашам нешто во врска со овој пилинг..
    Колку пати може да се користи и за каков тип на кожа е?
    Не сум користела досега пилинг, ама сакам повремено да си го освежам лицето :)

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Нежен е, може да се користи за секаков тип на кожа. На пакувањето пишува да се користи секој втор ден наутро и навечер, но јас сепак би ти препорачала да го користиш навечер затоа што гликолната киселина ја прави кожата осетлива на сонце и не е паметно да се користи во утринска рутина, дури и кога се нанесува спф потоа. Најбезбедно е да се вметне во вечерната рутина и не мора (а и нема потреба) да се користи секој ден. Секој втор ден да се миеш со него е супер идеја, дополнително би ти препорачала и да не користиш други киселини во рутината на денот кога ќе го користиш пилингов, а истото важи и за ретиноиди - таа вечер избегнувај да користиш, префрли го ретинолот за следната вечер. Во случај да користиш и такви серуми.

На MeowMeow, koritsaki и Cence им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    108.244
    20250614_085701.jpg

Јас за течните пудри што ги имам сакам да пишам нешто :) првата од лево воопшто не е покривна, нешто како крема за лице што додале некој пигмент внатре. Ок ми е сега за лето и баш е лесна на кожата , само секако мора сетирање.

Кај втората пудра ми се допаѓа покривноста ама некако е чудна леплива и мирисот воопшто не ми се допаѓа, исто така ми оксидира.

9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    2.766
    Дали знаеш дали смее да се користи за време на доење? Читам дека сте доста задоволни од чистачот

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Мислам дека е безбедна за употреба при доење, попроблематични за тој период се продукти со салицилна и ретинол.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    2.766
    Многу мака мачам со мелазма од бременоста, еве 9 месеци се поминати уште ми стојат флеките, башка што сум склона кон пеги си ги имам постојано. Баш ќе го пробам продуктов да видам дали ќе имам нешто ефект. Ти благодарам

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Следи го ова што го пишав во претходниот пост погоре и не би требало да имаш проблем.
    А за мелазма не знам, немам искуство некое, можеби @koritsaki повеќе ќе може да те упати што да земеш и што би можело да помогне дополнително.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.