@koritsaki ја немаше палетата со земјени тонови во ДМ-от што ми е во маало, па ќе почекам да обноват залихи. Се намерачив на истата палета од сликата на членката, некако најубави бои ко да има. За секој ден ќе ми бидат супер. Имаше повеќе палети со некои посветли зелени сенки (ко мешавина од минт со некој син подтон) и другите сенки со неа не ми фатија око, не ми беа нешто од палетата тонови што си ги користам вообичаено. Инаку, ја купив пак пудрата со шпатула. Мислам дека има нова амбалажа, односно, капачето е темнозелено. Таа со светло капаче ми изгледаше естетски поубаво, хаха. Ама супер е пудрата, нијансата (05 порцелан) ми е добра. Сакам да ја земам околуочната крема со витамин Ц. Се мислев, се мислев, на крај пак завршив со оваа од роза. Ама не ми е нешто искрено, многу "тенка" формулата и малку водлеста, лесна. За околу очи сакам нешто похардкор, погуста формула да има. Најверојатно пак ќе си ја земам Q10 или како и да беше другава што им е ко за над 30 години. Да се надополнам, еве оваа палета ја имаше. Ама не ми се допадна како изгледа. Четирите од лево не се по мој вкус, воопшто не би ги користела. Другите четири ми се океј, ама веќе имам слични.
Со здравје да си ја користиш пудрата. Јас наредно ќе ја земам таа компактна што е ама кремаста, еднаш оддамна ја имав земено ама не се сеќавам дали ми се допаѓаше. да таа палета и мене ми се допаѓа, ако ја земеш ќе чекам да пишеш За оваа крема за околу очи збориш? Мене многу ми се допаѓа, јас таа ја имам , супер хидрира. И густа е не е воденикава. Наредно би ја земала таа со q10. Линијата со q10 е феноменална, јас ги користам кремите дневна и ноќна
Да @koritsaki таа е кремата за околу очи. Фала ти, ќе ја земам следниот пат дефинитивно. Формулата на сликата изгледа како тоа што го барам, мислам дека вреди да ја пробам. За палетата договорено, ќе пишам. А компактната пудра што им е како кремаста ја немам користено. Јас во моментов ја дотрошувам минералната Алверде во прав и супер ми е. Пак би ја купила, супер комбинација е и со пудрава, фино си одговараат и задоволна сум од ефектот. Од сабајле од 9 до сега држеше мат. Гледам веќе носот и челото почнале да ми сјаат малку, ама не е нешто страшно. Минатиот пат кога ја купив пудрава, мислам дека ја користев со Римел стеј мат камената пудра и мислам дека малку подолго држеше мат. Како и да е, саат-два плус или минус не ми менуваат ништо. Онака спомнав, колку за ориентација повеќе.