Alverde козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Queen^^, 25 јануари 2016.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    16.333
    Супер е комбинацијата и мене ми одговара. Само кремата за виткана коса ми нема никаква функција ама ќе му дадам уште некоја шанса.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.361
    Здраво женски! Прилично сум нова во користење и испробување на Алверде козметика па затоа решив да ве прашам вас. Би сакала да пробам камена пудра, руменило и бронзер на Алверде ама некако сум overwhelmed од целиот избор во ДМ. Кои се вашите фаворити? Инаку имам комбинирана кожа и најголем проблем ми е што пудрата многу брзо ми избива и цело лице ми свети после само 1-2 часа

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.613
    Допаѓања:
    112.378

20260815_170023.jpg

Јас ја користам пудрава, оваа е супер

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    16.333
    Ова е безбојно така, дали може да се стави само на лице после крема? Овие две недели е пекол и се што ставив на лице не ми се допага како стои. Како мрсно, неубаво, прво лето вака ми е. Дали дека е најтопло не знам ама барам нешто што ќе биде како
    ,, гола кожата"

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.613
    Допаѓања:
    112.378
    Да да, безбојно е

6. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    902
    Денес го купив маслото од дива роза и сега да прашам кога и како го нанесувате?

Мојата рутина е следна:

- Гел за лице (наутро);
    - Дневна крема q10;
    - Двојно чистење (навечер);
    - Хемискиот пилинг (х2-3 неделно);
    - Ноќна крема q10;

Кога да го вметнам маслото?

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.108
    Допаѓања:
    84.048
    Наутро јас не го нанесував маслото, а ако сакаш да ставаш и од него, тогаш нанеси после дневната крема. Навечер исто, после ноќната крема.

Јас ја купив денес онаа течна пудра во тубичка, mineral matt нешто такво пишуваше на неа. Не се сеќавам дали сум ја користела, ќе видиме како ќе се покаже.

На koritsaki и Cence им се допаѓа ова.
  8. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    902
    Ти благодарам :)

И јас ја гледав пудрата, откако @koritsaki ја постираше.

Набрзо сум на свадба и сакам да ја пробам, но навистина незнам која нијанса да ја одберам. Во Капитол имаше само два тестери, а некако 01 ми се виде многу светла, па се мислам за нијансата 03.. :?:

Сподели и ти како ќе бидеш задоволна ;)

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.371
    Допаѓања:
    21.355
    Јас го купив тројниот бронзер и многу ми се допаѓа. Исто го имам руменилото холографик и тоа ми е супер.

На Arja и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.108
    Допаѓања:
    84.048
    Од пудрава, ич не сум воодушевена. Искрено, воопшто не ја ни препорачувам ко за на настан. Мене дури ни за секој ден не ми е убава. Ич не ми се допаѓа формулата, тоа ми е deal breaker мислам. Не е мат, накај сјајна е повеќе - значи не затега, пријатна е ептен е брашнеста. Дава некој таков glowy финиш, ама лицето во некои делови изгледа ко да имаш огромна флека посипана со брашно. Башка се пика во секоја можна пора и воопшто не легнува на лицето, не знам како да опишам, останува на површината на кожата и лицето личи ко нафлекано, доста се познава. Со камена или пудра во прав одозгора не се камуфлира баш, дури и да личи дека е океј, по кратко време пак почнува да се познава кај мене. Ми се слоши кога се видов на работа.

Убитачна ми е ваква формула на пудра што изгледа ко посеано брашно на кожата. Буквално брашнести флеки ми остави и ефектот ми е ист со што и да ја нанесам - сунѓер, четка, прсти, you name it, све пробав. Исто и подлогата, дури ни Алверде крем не одговара, се прават ко трошки од лупешки. Истото се случува и кога се нанесува над спф. За нијансата да не почнувам, не ми се допаѓа, најсветлата е премногу портокалова за мој вкус.

Подобро земи ја таа 2во1 коректор пудра со шпатула. Е таа е одлична, само ако имаш комбинирана кожа, обавезно нанеси и камена пудра за да не ти светне Т-зоната. Дефинитивно пак би ја купила неа, 300 и нешто денари беше. За стотче плус, разликата во квалитет е огромна.

На Arja и Cence им се допаѓа ова.
  11. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    902
    Баш ми е жал што си се разочарала..:| Изгледа кај секоја кожа различно легнува :wasntme:

Може слика од таа коректор пудра?

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.108
    Допаѓања:
    84.048
    Еве слика
    Screenshot_20260907_110704_Gallery.jpg

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.456
    Препорака за крема за тинејџер некомедогена,да напоменам има чисто лице без неправилности/комбинирана кожа?