Оваа трола или стварно не е нормална? Еве што најдов на нејзиниот профил: imas facebook?ako imas daj - daa ti go dadim pa jas da nemam ti da imass e nemozi Ти глупа си или тренираш? xD -TRENIRAM KOLKOSARKA LELEEEEEEEEEE gakji nosis ili bokserki -ne summ bokserkaa treniram klosarka Како што читам, тој татко и, докторката, на сите со сируп ги лечи.
Незнам зошто луѓево прават аск поглупава работа во живот немам видено па и да си ок човек ќе ти извадат таму муабети еден ќе каже едно друг ќе направи од мравка слон. Ако им е толку досадно нека фатат некоја попаметна работа а не да се замараат со глупави прашања и коментари. И налет тоа кога ќе речат: анонимно си само јак\a па нели ти си го направил\а нормално дека ќе те зафркаваат таму безвезе работа..
E мене знаете што ми е штос , ке направат аск госпоѓициве од по 14-15-16 години и ќе почнат некој препукувања , некои негативни коментари и одма тука тие се совесните и храбрите а сите други пошто се анонимни , не знаеле у лице да ти кажат што мислат , лицемерни биле ова она , чекај бе нели си се понижила да одговараш на некои што не ти се никој фактор у животот , па после они лошите и лицемерните ,они се замарале со туѓи животи , а ти јаката цура не им се замараш , само си го ставила животот на тацна и одговараш на глупи прашања , па после другите криви , и за момците исто важи па препукувања као вака сите му ќутеле никој не смеел ништо да каже , а ваму сите уста толкава отвориле ALOO ! не ви се плаши никој , само нашле со некој да се заебаваат и најглавното кога ке објават као у стил "прашајте нешто досадно е" .. ау или "ајде пукајте" чиниш некои познати ѕвезди се па нас "обичните смртници" не заболе со колку сте се мувале , со кој сте у шема , каде искачате и така натаму...
Почна премногу да се претерерува на тој аск.фм .. Баш пред некое време на Facebook прочитав еден интересен извадок од тој аск.фм на некое девојче.. И беше поставено прашањето : Дали знаеш да пливаш? Типката толку трагично го прифати прашаето што одговорот и беше нешто како : Доста се замараш со мој живот, гледај си го својот, аман кога луѓето ќе почнат да си го живеат својот живот а не туѓиот, што тебе те интересира дали јас знам да пливам или не тоа си е моја работа, боже ретардирани луѓе што се нема да чујам од вас... итн итн Секакви ги има..
Немам аск и не би направила. Асков според мене е за морони. Профилната на фб ми е преполна со прашања и одговори. И затоа сега ми е деактивиран и подобро се осечам.
Сега почнаа и заеднички аскови да прават Две-три другарки, многу им е досадно и ајде аскови, таму ќе се бранат една со друга.. ццц
Да. Апсолутно. Али пред да го затворат нека ги објават линковите од фејсбуците на анонимните иииии...тогаааааш...бум... Трета Светска Војна.
Прееска прочитав една приказна поврзана со аск.фм и останав Незнам во која држава беше,некое девојче имало проблем или некоја болест(не ми текнува на името на болеста) и под влијание од коментарите на аск.фм кои и сугерирале да се самоубие,таа се обесила. Исто ваков случај имало и во април годинава,кога младо момче направило самоубиство,под влијание од аск.фм Не ми се веруваше на каков начин може да дејствува ова чудо врз малолетниве... И родителиве си имаат мака со воспитувањето...се потешко и потешко им станува.Ни си да им висиш над глава и да го следиш секој нивни чекор,ниту да ги оставиш сами да растат и да учат од своите грешки.
ПОНЕНОРМАЛНИ ? Си слушнала ли некогаш за Сајбер-булинг? Тоа е психолошко насилство и терор од некои луѓе.. А посебно на овој сајт аск.фм се анонимни и земаат поголем замав заради тоа. Мислиш лесно е да истрпиш да ти пишуваат свашта ? Добро може тебе ти е лесно ако си психички оформена. Поз ЕДИТ: Прочитав одново и мислам дека не сме се разбрале. Дали мислеше за девојката или за тие што ја малтретирале?
За мене ова е срању боја.Немал муда некој да ти каже у очи шо има па ај на аск детска работа е тоа дефинитивно
Имав аск до пред 4 саати, многу често знаеа да ми напишат некој малоумни прашања али ја само и праев Х (delete). Имам околу 600 прашања одговорено а 400 од тие се од луѓе што ги знам нешто као шалење ова она.. а аскот ми е направен пред 1 година и до сега едно 10 пати го деактивирав и го активирав од досада ама од прашањава денес шо ги прочитав дефинитивно збудалев, го осетив истото чувство што го осеќав последниот месец од школо, група на деца се запнаа на мене со вреѓање и слични срања, што беше по трагично од мое одд беа. Значи дефинитивно еден од тие малоумните ми го прошетал цел профил на фејсбук за да го најде линкот и да пишува прашања у тој стил као у живо што збореа али некако со други зборови .. мислел нема да дознаам кој е , за 5 мин ми текна кој е и секундарно го блокирав на фејсбук, не го имав на пријател али сите објави ми се public и си нашол линк тој -.- уф ми се смачи веќе
Кој нема живот виси на ask.fm, од глупавост незнаат што да прават, кај да тераат... Јас не сум имала тоа чудо а нема ни да имам...јас сум hope for the future generations
Ниту сум имала, ниту пак ќе имам Едноставно аскот служи само за поставување на глупи прашања, ништо повеќе
Од памет ме извади бре што изпоизреагира така па и да незнаев За тие што и пишувале го пишав тоа што ти е на тебе :смајлиштосекрсти: