ASMR

Дискусија во 'Слободно време' започната од Olgitsa, 16 јануари 2016.

1. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    224
    Не заспивам без ASMR. Кој го измислил, нобелова награда да добие. Толку!

2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    17.730
    200w (1).gif

Се успивам некогаш со звуци. Мене ми е битно да е целосен амбиент, т.е. да ми изолира други звуци што ми се гласни и ме нервираат во околината. :D

Убедливо највеќе ме заспиваат дожд и грмотевици.

Потоа имам и сезонски видеа. :D
    Зимно време:

И летно време:

Ме успиваат и звуци на возила како поминуваат.

Природни звуци исто сакам. Баш онака да се осеќам дека сум на кампување и сум заспала во природа. :D

На Snowflake97 и pdb123 им се допаѓа ова.
  3. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Освен овај звук/видео друго ништо не ме опушта, се шо е овде постирано од звуци ме иритира.

4. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.288
    Со ASMR случајно се запознав во 2018, ми излезе видео од Карди Би со ASMR и си реков ајде да прочепкам да видам што е ова. Потоа сфатив дека сум искусувала ASMR од многу порано, само не сум знаела дека така се вика. Оттогаш редовно си пуштам такви видеа кога сум расположена за тоа, најчесто брзо и агресивно ASMR затоа што тоа ми предизвикува најмногу трпки. Нешто вака:

Инаку многу мразам ASMR со зборување, особено со тивко зборување кое не е ниту зборување ниту шепотење и избегнувам такви видеа. Немам омилени ASMR-џии, се' што ќе ми се допадне гледам/слушам.
    А во врска со спиењето сакам да заспивам на звуци од фен или авион, а во последно често заспивам на таканаречен ,,кафеав шум"

5. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    366
    Од ASMR би ви ги препорачала Ozley ASMR и Starling Asmr, особено за навечер ако не можете да заспиете.
    Имаат предобри видеа за заспивање, anxiety, pampering, шминкање, шишање. Starling прави и многу medical roleplay видеа, на почетокот не мислев дека ќе ми се свиѓаат, ама стварно опуштаат.

Видео од Ozley:

Видео од Starling:

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.595
    Каков опис во воведот. :D
    Не ми е пријатно да слушам asmr видеа, единствено може да ме опушти звукот на природа, водичка како жубори и птици, пчели, предење на мачка, но тоа веќе е нешто друго.
    Звуци што произведува човек со шепотење, јадење, некоја работа, не, фала.