1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ASMR

Дискусија во 'Слободно време' започната од Olgitsa, 16 јануари 2016.

1. cutieee123

cutieee123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    227
    Не заспивам без ASMR. Кој го измислил, нобелова награда да добие. Толку!

2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    17.794
    200w (1).gif

Се успивам некогаш со звуци. Мене ми е битно да е целосен амбиент, т.е. да ми изолира други звуци што ми се гласни и ме нервираат во околината. :D

Убедливо највеќе ме заспиваат дожд и грмотевици.

Потоа имам и сезонски видеа. :D
    Зимно време:

И летно време:

Ме успиваат и звуци на возила како поминуваат.

Природни звуци исто сакам. Баш онака да се осеќам дека сум на кампување и сум заспала во природа. :D

На Snowflake97 и pdb123 им се допаѓа ова.
  3. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Освен овај звук/видео друго ништо не ме опушта, се шо е овде постирано од звуци ме иритира.

4. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    1.449
    Со ASMR случајно се запознав во 2018, ми излезе видео од Карди Би со ASMR и си реков ајде да прочепкам да видам што е ова. Потоа сфатив дека сум искусувала ASMR од многу порано, само не сум знаела дека така се вика. Оттогаш редовно си пуштам такви видеа кога сум расположена за тоа, најчесто брзо и агресивно ASMR затоа што тоа ми предизвикува најмногу трпки. Нешто вака:

Инаку многу мразам ASMR со зборување, особено со тивко зборување кое не е ниту зборување ниту шепотење и избегнувам такви видеа. Немам омилени ASMR-џии, се' што ќе ми се допадне гледам/слушам.
    А во врска со спиењето сакам да заспивам на звуци од фен или авион, а во последно често заспивам на таканаречен ,,кафеав шум"

5. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    366
    Од ASMR би ви ги препорачала Ozley ASMR и Starling Asmr, особено за навечер ако не можете да заспиете.
    Имаат предобри видеа за заспивање, anxiety, pampering, шминкање, шишање. Starling прави и многу medical roleplay видеа, на почетокот не мислев дека ќе ми се свиѓаат, ама стварно опуштаат.

Видео од Ozley:

Видео од Starling:

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.392
    Допаѓања:
    84.721
    Каков опис во воведот. :D
    Не ми е пријатно да слушам asmr видеа, единствено може да ме опушти звукот на природа, водичка како жубори и птици, пчели, предење на мачка, но тоа веќе е нешто друго.
    Звуци што произведува човек со шепотење, јадење, некоја работа, не, фала.