Провокации се со инфузија, а индукции е една вагиналета, и мене ми ставиа како едно цревце директно во грлото на матката и низ него пуштија некои 5-6шприца со некоја течност, и така лежев 4саати со тоа.
Мајки да прашам, јас сум 40 и 6 дена. Најверојатно утре ќе ме задржат во Клиника. Болки немам, слабо отворена, ќе ме пораѓаат со провокации кажа. Ме интересира кога ве примија во болница а кога ви дсдоа провокации, за колку време се породивте. Втора бременост ми е, првата се породив 40 и 2 дена со природни болки и пораѓај, сега малце сум збунета што и како ќе биде. Убава вечер
Мене ми се и двете надносени и за двете ме задржаа за провокации. Со ист план беше и двете бремености за рано сабајле да примам провокации, но со првото ме задржаа 18ч, кај 21ч си добив изненадно природни болки, на полноќ ми пукна водењак и во 6:00 сабајле се породив природно. Накај 16ч ме примија со второто, со план сабајлето да примам провокации. Примив сабајлето венска провокација 6:00 и за многу кратко почнаа јаки болки, на доста краток интервал, но ми пукна водењакот и цел ми беше заматен (со мекониум еден тон), па итно во сала за царски бев за 2 мин. Скоро секоја болница и секој доктор практикува различни методи... Другарка во Чаир се породи, неа вагинално и ставија некоја вагиналета за отварање и омекнување на грлото на матката... Со лесно
Со првото 38+3 Пукнат водењак не се отварав повеќе од три прсти 12ч. По провокацијата се породив за 3ч. Со второто 39+4 Отворена 5 прсти веќе, седев дома ништо не осеќав. Отидов договорена на датата после пров8кација се породив за 3ч повторно.
Првото 41гн со провокација (немаше намера да излезе бебе а плодова вода почна да се намалува) Второто 40+2