Bо која недела се породивте?

Дискусија во 'Бременост' започната од H.e.L.e.N, 25 ноември 2013.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Како поминавте? Имаше некои проблеми или не?
    И бебето не се сметаше за порано родено,затоа што веќе си била во 9ти влезена?[/quote]

Немаше никаков проблем со малото, со пораѓајот да :D , инаку од болница го пуштија со највисоки оценки, а за недоносено, некои ми викаа доносено некои недоносено и они не знаат веќе :D, а да и беше мало бебе 2880 :D , па еве го сега голем дечко 10 мес :D[/quote]
    со порајгајот да :?: причината беше оти недоносено?[/quote]

Бев со пукнат водењак 20 саати и не ми ставија никаква провокација, па морав да се пораѓам на суво и плус бебето ми се качи многу горе, па ме пораѓаа 4 доктори и две бабици и откако ме испосекоа доле три пати, сакаа на царски да ме носат ама во последен момент го извадив малиот :D, ама ништо не е помина се се заборава, а да заборавив он имаше и јака жолтица фатенопа 6 дена лежевме во болница

2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Немаше никаков проблем со малото, со пораѓајот да :D , инаку од болница го пуштија со највисоки оценки, а за недоносено, некои ми викаа доносено некои недоносено и они не знаат веќе :D, а да и беше мало бебе 2880 :D , па еве го сега голем дечко 10 мес :D[/quote]
    со порајгајот да :?: причината беше оти недоносено?[/quote]

Бев со пукнат водењак 20 саати и не ми ставија никаква провокација, па морав да се пораѓам на суво и плус бебето ми се качи многу горе, па ме пораѓаа 4 доктори и две бабици и откако ме испосекоа доле три пати, сакаа на царски да ме носат ама во последен момент го извадив малиот :D, ама ништо не е помина се се заборава, а да заборавив он имаше и јака жолтица фатенопа 6 дена лежевме во болница[/quote]

Малце те помачиле, а и си поминала цела недела во болница ама вака не ми изгледа како страшно. (само ти си знаеш како ти било тогаш,уф три пати сечена :x )
    Мислев да не има некои компликации затоа што само што си влегла во 9ти.
    А бебето па и не ти било толку мало. Сите викаат над 2500 е ок.
    Јас те прашувам затоа што мислам дека и мене ме чека ова за брзо време. Стомакот веќе почна да ми се спушта, вчера вечер првата јака контракција ја имав а бебево го осеќам како мрда се поблиску и поблиску до отворот доле

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    леле ако ме фати и мене ова истово има да си се изнаплачам :| уште сега ми се плачи а осејчам дека сака да си излезе пред време пред 40та та недела (а зошто така дане има и мојево нешто жолтича а докторите велат дека супер си е и супер си напредува детето .... можи пак такво нешто не се гледа кодека е кај мајката оф леле сета сум ????????....извинете за постов морав да си пишам да ми олесни малце :( :|

4. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Немој да се плашиш, таа жолтица се вика уште и физиолошка жолтица значи нормално може да се јави кај бебушите после раѓање 2 или 3 ден. Билирубинот жолто обоен краен производ на нормално разградување на црвените крвни зрнца Еr кои носат кислород, вообичаено се преработуваат во црниот дроб , апотоа се елиминираат преку бубрезите. Сега кај бебушите има повеќе билирубин што не можат нивните бубрези и црниот дроб да поднесат, и поради зголемено приссутво на билирубин во крвта се јавува физиолошка жолтица.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Не бе компликации немаше нешто ауууу, мачно беше само многу, а за мало абе мало беше најмало од сите што беа со мене во соба :D Жалосна не се плаши поарно жолтица во болница отколку дома, мене ми имаше фатено јака дека јас сум rh негатив, бар така ми кажаа :D

6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    читам и ваква сум :^) :mm: :drunk: ама сватив дека е нормално и не е страшно

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas se porodiv 13 dena posle termin i toa carski.Da se prasuvase bebus koj znae uste kolku ke cekavme :wasntme:

8. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Tocno na 40ta nedela

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.972
    Допаѓања:
    108.402
    Во врска со жолтицата - сите бебиња кога ќе се родат имаат и трае неколку дена , ете може да се случи и 6 дена, ќерка ми имаше 2 дена третиот имаше малку па ни рекоа кога ќе има 7 дена пак да ја однесеме во болница да ја видат и тогаш веќе немаше :)

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    290
    Zenski aj kazete mi ima mesto za panika ili me bebevo mi mrda nasekade niz stomakov mi go deformira znaci nekogas a navecer cudna rabota cuvstvuvam dolu kako da me tupka seta sym preplasena da ne izlezi porano a bev na pregled za grlicot na matkata i mi kazaa deka e dobro zatvoren da ne se sekiram.Ama ova tupkanjevo dolu me plasi

11. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Не се плаши. Мене ми тупка долу главче од 37 недела, па еве 39 и уште тераме. :)

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    немаш гајле бебенцето си се превртува си прави место па му го осејчаш или главчето или ножината :) рано му е за излегувајне :)

13. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    жолтицата бебето ја добива од како ке се роди а не во стомакот на мајкатаи неможе н аехо да се види оти и не постои начин а и нема тогаш жолтица и пред 40 недела иако се роди не е недоносено бебе после36 полни може да се пораѓаш слободно

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jас се породив во 40 недела и 1 ден :)

15. auroraa

auroraa Популарен член