Како поминавте? Имаше некои проблеми или не? И бебето не се сметаше за порано родено,затоа што веќе си била во 9ти влезена?[/quote] Немаше никаков проблем со малото, со пораѓајот да , инаку од болница го пуштија со највисоки оценки, а за недоносено, некои ми викаа доносено некои недоносено и они не знаат веќе , а да и беше мало бебе 2880 , па еве го сега голем дечко 10 мес [/quote] со порајгајот да причината беше оти недоносено?[/quote] Бев со пукнат водењак 20 саати и не ми ставија никаква провокација, па морав да се пораѓам на суво и плус бебето ми се качи многу горе, па ме пораѓаа 4 доктори и две бабици и откако ме испосекоа доле три пати, сакаа на царски да ме носат ама во последен момент го извадив малиот , ама ништо не е помина се се заборава, а да заборавив он имаше и јака жолтица фатенопа 6 дена лежевме во болница
Немаше никаков проблем со малото, со пораѓајот да , инаку од болница го пуштија со највисоки оценки, а за недоносено, некои ми викаа доносено некои недоносено и они не знаат веќе , а да и беше мало бебе 2880 , па еве го сега голем дечко 10 мес [/quote] со порајгајот да причината беше оти недоносено?[/quote] Бев со пукнат водењак 20 саати и не ми ставија никаква провокација, па морав да се пораѓам на суво и плус бебето ми се качи многу горе, па ме пораѓаа 4 доктори и две бабици и откако ме испосекоа доле три пати, сакаа на царски да ме носат ама во последен момент го извадив малиот , ама ништо не е помина се се заборава, а да заборавив он имаше и јака жолтица фатенопа 6 дена лежевме во болница[/quote] Малце те помачиле, а и си поминала цела недела во болница ама вака не ми изгледа како страшно. (само ти си знаеш како ти било тогаш,уф три пати сечена ) Мислев да не има некои компликации затоа што само што си влегла во 9ти. А бебето па и не ти било толку мало. Сите викаат над 2500 е ок. Јас те прашувам затоа што мислам дека и мене ме чека ова за брзо време. Стомакот веќе почна да ми се спушта, вчера вечер првата јака контракција ја имав а бебево го осеќам како мрда се поблиску и поблиску до отворот доле
леле ако ме фати и мене ова истово има да си се изнаплачам уште сега ми се плачи а осејчам дека сака да си излезе пред време пред 40та та недела (а зошто така дане има и мојево нешто жолтича а докторите велат дека супер си е и супер си напредува детето .... можи пак такво нешто не се гледа кодека е кај мајката оф леле сета сум ????????....извинете за постов морав да си пишам да ми олесни малце
Немој да се плашиш, таа жолтица се вика уште и физиолошка жолтица значи нормално може да се јави кај бебушите после раѓање 2 или 3 ден. Билирубинот жолто обоен краен производ на нормално разградување на црвените крвни зрнца Еr кои носат кислород, вообичаено се преработуваат во црниот дроб , апотоа се елиминираат преку бубрезите. Сега кај бебушите има повеќе билирубин што не можат нивните бубрези и црниот дроб да поднесат, и поради зголемено приссутво на билирубин во крвта се јавува физиолошка жолтица.
Не бе компликации немаше нешто ауууу, мачно беше само многу, а за мало абе мало беше најмало од сите што беа со мене во соба Жалосна не се плаши поарно жолтица во болница отколку дома, мене ми имаше фатено јака дека јас сум rh негатив, бар така ми кажаа
Jas se porodiv 13 dena posle termin i toa carski.Da se prasuvase bebus koj znae uste kolku ke cekavme
Во врска со жолтицата - сите бебиња кога ќе се родат имаат и трае неколку дена , ете може да се случи и 6 дена, ќерка ми имаше 2 дена третиот имаше малку па ни рекоа кога ќе има 7 дена пак да ја однесеме во болница да ја видат и тогаш веќе немаше
Zenski aj kazete mi ima mesto za panika ili me bebevo mi mrda nasekade niz stomakov mi go deformira znaci nekogas a navecer cudna rabota cuvstvuvam dolu kako da me tupka seta sym preplasena da ne izlezi porano a bev na pregled za grlicot na matkata i mi kazaa deka e dobro zatvoren da ne se sekiram.Ama ova tupkanjevo dolu me plasi
немаш гајле бебенцето си се превртува си прави место па му го осејчаш или главчето или ножината рано му е за излегувајне
жолтицата бебето ја добива од како ке се роди а не во стомакот на мајкатаи неможе н аехо да се види оти и не постои начин а и нема тогаш жолтица и пред 40 недела иако се роди не е недоносено бебе после36 полни може да се пораѓаш слободно