1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Bо која недела се породивте?

Дискусија во 'Бременост' започната од H.e.L.e.N, 25 ноември 2013.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.392
    Затоа што е вештачко. Форсирано. Не ти почнува телото само да се спрема за пораѓај, со самото тоа за мене е многу е поболно.
    Да се разбереме, не е кај сите исто. Меѓутоа јас бев со неколку провокации неуспешно, цела ноќ имав контракции а отидена со 2,5цм грло и 3 прста отворена. Со 3 провокации се отварав 3 дена.
    Кај мене мораше зашто бебка беше тахикардична, инаку никогаш не би се нафатила. Иако како што кажа Чери, на Гак форсираат природно, до крај ме тераа да родам природно на крај завршив и со вакум за жал.
    Кај тебе може и да биде прелесно, секој пораѓај е приказна за себе и не значи дека ако кај мене траело толку ќе трае и кај тебе :l: Со лесно само мисли позитивно, јас веќе ја заборавив болката. На крајот вреди.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    9.368
    Зошто да имаш потреба? Освен ако го надносиш а не почнува процесот обично не даваат индукција. Те читам дека одиш кај Симонида, она ќе те подотвори на преглед и со тоа ќе ти стимулира процес. Дали таква ѝ е праксата не знам ама имам читано и од други членки вака кај неа, а и кај мене беше така. При вагинален преглед веројатно ме подотвори и почна процесот. Следниот ден се вратив 4прста отворена со регуларни контракции.
    Инаку во тек на пораѓај ставаат ако сметаат дека има потреба. Болките се поинтензивни со провокација и на пократки интервали се.
    А од старт со индукција вториов пат, кога почнаа болки почнаа одма прејаки и на секоја минута доаѓаа.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    17.956
    затоа што бебе е понапредно со мерки 3недели, а протоците се намалуваат, постелката почнала да зрее. Тоа беше во 36+5, сега ме викна во 37+6 да видиме дали ќе биде исто…. Цела бременост правевме и вагинален преглед рсди цервиксот што ми се кратеше. Сега еден медец не ме проверила…

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.066
    Допаѓања:
    8.059
    Па може и баш поради овие причини спонтано порано да почне се, плус со скратено грло си била. Мене не ми се скрати ни покрај 3 дена форсирање во 41 недела..

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    9.368
    Да не се секираш во добри раце си, ќе те провери сигурно и да не почне сам процес и да треба провокација, верувај ѝ на докторката. Нема да те остават 2 дена да се мачиш во никој случај.
    Факт е дека нема подобро од природен пораѓај без анестезии и провокации, ама кога се мора-се мора.

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    17.956
    веќе ми беше под 24мм одамна (користев терапија и пак се намалуваше секоја контрола)ќе видиме здравје сега неделава како ќе биде

Последна измена: 20 декември 2025 во 20:48
  7. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    2.538
    Браво мајка:handshake:со лесно до крај(fingers)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.